Artık İdli’yi Kilo Kaybına da Yardımcı Olan Nefis Atıştırmalığa Dönüştürün

Leila

Global Mod
Global Mod
Kimse yiyecekleri israf etmekten hoşlanmaz, özellikle de favorilerimizden biriyse. Ama aynı yemeği tekrar tekrar ne kadar yiyebiliriz? Bu nedenle, artık yemeklerimizi yepyeni bir avatara dönüştürmeyi seviyoruz. Aynı yemekle farklı tatlar, ekstra çaba sarf etmeden bize yepyeni bir mutfak deneyimi sunuyor. Artık yiyeceklerle yapılan birçok tarifi sitemizde ele aldık. Bugün, artık idli ile yapılan çok eşsiz bir atıştırmalık yapacağız. Şimdi, bu hepinizin ilgisini çekecek bir şey çünkü idli, sağlıklı bir güney Hindistan yemeğinden sonra genellikle tüketilmeden bırakılan bir şey.

Arta kalan idli ile neler yapılabilir?


Idli, onu tersine çevirmek için hemen hemen her malzemeyle birleştirilebilen hemen hemen nötr tatlara sahiptir. İdli kızartmasından Çin idlisine kadar, idlis’i yeniden kullanmak söz konusu olduğunda pek çok seçenek vardır. Bazı heyecan verici fikirler için buraya tıklayın.

Ancak burada paylaştığımız tarif, kilo verme diyetleri için sağlıklı bir atıştırmalık isteyen fitness tutkunları için idealdir. Bu artık idli atıştırmalık tarifinin bir diğer özelliği de son derece lezzetli ve yapımının kolay olmasıdır.

Öyleyse oku: tembel hissetmek? Gün Ortası Açlığınızı Yenmek İçin Hızlıca Lezzetli Poha İdlis Yapın


Idli, popüler bir güney Hindistan yemeğidir.
Fotoğraf Kredisi: iStock

Pişmiş idli ne kadar dayanır?


Kışın ortasındaysanız pişmiş idlinizi hava almayan bir kapta oda sıcaklığında bir iki gün rahatlıkla saklayabilirsiniz. Ancak yaz aylarında buzdolabında saklamalısınız ve iki güne kadar iyi kalacaktır. Bu iki gün içinde mutlaka tüketin. Bu bizi aklınızda olması gereken bir sonraki soruya getiriyor.

Pişmiş idliyi dondurabilir misin?


Çoğu pişmiş yemek gibi, pişmiş idlisleri de dondurabilirsiniz. Bunu yapmanın doğru yolu, hava geçirmez bir kapta paketleyip dondurucuya koymaktır. İdlisin dondurucuda sakladıktan sonra iki aya kadar yenilebilir kalacağını unutmamalısınız.

Öyleyse oku: Artan Parathalarınızı Kullanmanın 5 Lezzetli Yolu

Kalan idlis nasıl kullanılır:


Sağlıklı bir atıştırmalık yapmak için artık idlis kullanmaya geri dönersek, evde hemen yapmanıza yardımcı olacak adım adım tarifi paylaşıyoruz. Tarif, diyetisyen Gauri Anand tarafından Instagram’daki ‘balancedbitesbygauri’ sayfasında paylaşıldı.

Kilo Vermek İçin Kalan İdli Atıştırmalık Tarifi:


Bir tavada biraz yağı kızdırıp hardal tanelerini ve salçayı kavurun. Üzerine irice doğranmış soğan, domates ve biberi ekleyin. Damak tadınıza göre tuz ve tercihinize göre baharat ekleyin. Biraz domates sosu da ekleyebilirsiniz. Her şeyi iyice karıştırın ve sebzeleri pişirin. Ardından kalan idlisleri daha küçük parçalara ayırın ve masala ile birleştirin. Bu kadar. Sağlıklı idli atıştırmalığınız hazır.

Şimdi artık idli, bu nefis atıştırmayı yapmak için sizi heyecanlandıracak.


Neha Grover hakkındaOkuma sevgisi, yazma içgüdülerini harekete geçirdi. Neha, kafeinli herhangi bir şeye karşı derin bir saplantıya sahip olduğu için suçludur. Düşünce yuvasını ekrana dökmediği zamanlarda kahvesini yudumlarken okuduğunu görebilirsiniz.
 
Üst