Domatesleri Korumanın ve Raf Ömrünü Uzatmanın 5 Kolay Yolu

Leila

Global Mod
Global Mod
Salatalarınızda, sandviçlerinizde ve yemeklerinizde domatese ne kadar bayıldığınızı biliyoruz ama gerçekçi olalım, bazen hepsini yumuşacık bir karmaşaya dönüşmeden bitirmek mümkün olmuyor. Domateslerimiz daha biz tüketmeden bozulmaya başladığında yaşadığımız bu hayal kırıklığı duygusu hiçbir fayda sağlamaz. Ama üzülme. Mütevazi domateslerimizi daha uzun süre taze tutmanın bazı kusursuz yollarını bir araya getirdik. Bozulmuş domatesleri çöpe atmanın suçluluğuna elveda deyin ve yepyeni bir lezzetli olasılıklar dünyasına merhaba deyin! Domatesleri saklamanın bu hızlı ve kolay yolları, tat tomurcuklarınızın size günlerce teşekkür etmesini sağlayacak. Haydi dalalım!

Öyleyse oku: Mutfak İpuçları: Limonları Saklamanın ve Taze Tutmanın 6 İlginç Yolu

İşte Domatesleri Korumanın ve Raf Ömrünü Uzatmanın 5 Kolay Yolu:

1. Dondurulmuş domates


Domatesleri dondurmak, daha sonra kullanmak üzere saklamanın basit ve kullanışlı bir yoludur. Domatesleri arkadan ikiye bölerek ve üstünü kaldırarak başlayın. Kabuklarını gevşetmek için suda on dakika kaynatın, ardından kabuklarını soyun ve soğumaya bırakın. Onları doğrayabilir veya püre haline getirebilir, ardından dondurucuda hava geçirmez bir kapta saklayabilirsiniz. Dondurulmuş domatesler haftalarca dayanabilir ve çorbalarda, güveçlerde, soslarda ve daha fazlasında kullanım için mükemmeldir.

2. Elenmiş Domates


Elenmiş domatesler veya passata, çekirdeksiz ve kabuksuz pürüzsüz domates püresidir. Çorbalara ve soslara tatlılık ve keskinlik katarlar ve evde yapılması kolaydır. Dondurulmuş domateslerle aynı işlemi uygulayın, ardından domatesleri doğrayın ve yumuşak ve lapa gibi olana kadar pişirin. Çekirdeklerini çıkarmak için püreyi süzün ve suyu ve posayı buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklayın.


Herhangi bir yemekte domates püresi kullanın ve lezzetleri artırın. Fotoğraf Kredisi: istock

3. Kurutulmuş Domates


Güneşte kurutulmuş domatesler, raf ömürlerini uzatmak için domatesleri kurutmanın ve kurutmanın doğal bir yoludur. Salatalarda, makarnalarda ve pizzalarda kullanım için mükemmeldirler veya tatları zenginleştirmek için yağda demlenirler. Domatesleri yıkayıp temizleyerek ve ince dilimleyerek başlayın. Üzerine deniz tuzu serpin ve sıcak güneşte 1-2 hafta kurumaya bırakın, nem ve yağmurdan kaçınmak için geceleri içeri alın.

Öyleyse oku: Kitchen Hack: Artan Raf Ömrü İçin Amla’yı Saklamak İçin 5 Basit İpucu

4. Fermente kiraz domates


Fermente çeri domatesler lezzetle doludur ve evde yapılması kolaydır. İki su bardağı su ve bir çorba kaşığı tuzu karıştırdıktan sonra iki su bardağı çeri domatesi bir kavanoza koyun ve tuzlu su karışımını üzerlerine dökün. Lezzeti zenginleştirmek için diş sarımsak ve fesleğen yaprağı ekleyebilirsiniz. Suyun hafif turuncu bir renk aldığını görene kadar karışımı birkaç gün bekletin.

m0qbq0f


Neşeli domatesleri saklamak için bir cam kavanoz kullanın. Fotoğraf Kredisi: istock

5. Domates tozu


Domates tozu, herhangi bir yemeğe çok yönlü bir ektir ve lezzetle doludur. Domatesleri yıkayıp saplarını çıkararak başlayın. Onları mümkün olduğunca ince dilimleyin, ardından güneşte kurutarak veya çıtır çıtır olana kadar orta sıcaklıkta bir fırında pişirerek kurutun. Kuru dilimleri küçük parçalara ayırın ve bir cam kavanozda saklanabilecek ince toz haline getirin.

Bu beş yöntem, domatesleri evde muhafaza etmenin ve raf ömrünü uzatmanın kolay ve kullanışlı yollarıdır. Bunları deneyin ve en yararlı bulduğunuz yöntemi yorum bölümünde bize bildirin!
 
Üst