İster pizzanın üstünde, ister sandviçte, ister hamburgerde olsun, peynir hiçbir yemeğe zarar vermemiştir. Yaptığı tek şey ona daha fazla lezzet katmak, bu yüzden yemeklerimize dahil etmek için hiçbir fırsat bırakmıyoruz. Peynire olan sevgimiz o kadar büyük ki bazen yemeklerimize ilave peynir koymasını bile isteriz. Tanıdık geliyor, değil mi? Ve bu yemekleri evde yapmak söz konusu olduğunda, genellikle marketten alınan sürülebilir peynirler, mozzarella peyniri veya çedar peyniri gibi uygun seçenekleri tercih ediyoruz. Ama peyniri tatmanın başka bir yolu olduğunu biliyor muydunuz? Bu lezzetli peynir tozu formundadır. Bu nefis tozu evde yaptığınızda, yemeklerinizin lezzetini arttırmak için tercih edeceğiniz seçenek olacaktır.
Öyleyse oku: Ev Yapımı Peynir Sürme – Suçsuz Hoşgörü İçin Bu Sağlıklı Tarifi Deneyin
Peynir Tozu Nedir?
Peynir tozunun tam olarak ne olduğunu merak ediyorsanız, temel olarak biraz ekmek kırıntısı ve peynirin bir kombinasyonudur. Mikrodalgada birkaç dakika ısıtıp ardından bir mutfak robotunda toz haline getirerek tüm nemden kurtulmanız gerekir. Bu tozun tadını olduğu gibi çıkarabilseniz de, biraz baharat tercih ederseniz, içine her zaman biraz kırmızı biber tozu ekleyebilirsiniz. Patlamış mısır kasenizin veya bütün bir pizzanın üzerine serpin; peynirin tadına varmak için yeni favori seçeneğiniz olacak.
Peynir Tozunu Saklamanın En İyi Yolu Nedir?
Kilerinizdeki diğer tüm tozlar gibi, peynir tozunu da hava geçirmez bir kapta saklamanız tavsiye edilir. Neme maruz kalmaması için serin ve karanlık bir yerde sakladığınızdan emin olun. Bu toz, diğer peynir alternatiflerine göre daha uzun raf ömrüne sahiptir, bu da istediğiniz zaman tadını çıkarabileceğiniz anlamına gelir. Düzgün saklanırsa, altı ila sekiz aya kadar sürebilir.
Evde Ev Yapımı Peynir Tozu Nasıl Yapılır | Kolay Peynir Tozu Tarifi
Bu peynir tozunu evde temel malzemelerle yapabilirsiniz. Galeta unu ve rendelenmiş peynirin yarısıyla dolu bir tabağı mikrodalgada ısıtarak başlayın. Zamanlayıcıyı beş dakikaya ayarlayın. Karışımı bir süre soğumaya bırakın. (Bu, çıtır bir doku elde etmeye yardımcı olur). Şimdi, karışımı ellerinizi kullanarak hafifçe ufalayın ve bir karıştırıcı öğütücüye aktarın. Kalan galeta ununu, kırmızı toz biberi, haldiyi ve tuzu ekleyin. İnce bir toz oluşturmak için iyice karıştırın. Hava geçirmez bir kaba aktarın. Ev yapımı peynir tozu hazır!
Öyleyse oku: Krem Peynir Nasıl Yapılır – Ünlü Şef Pankaj Bhadouria’dan Paylaşılan Kolay Tarif
Ev yapımı peynir tozu tarifinin tamamı için buraya tıklayın.
Bir dahaki sefere yemeklerinize ekstra bir hoşgörü katmanı eklemek istediğinizde bu peynir tozunu deneyin.
Öyleyse oku: Ev Yapımı Peynir Sürme – Suçsuz Hoşgörü İçin Bu Sağlıklı Tarifi Deneyin
Peynir Tozu Nedir?
Peynir tozunun tam olarak ne olduğunu merak ediyorsanız, temel olarak biraz ekmek kırıntısı ve peynirin bir kombinasyonudur. Mikrodalgada birkaç dakika ısıtıp ardından bir mutfak robotunda toz haline getirerek tüm nemden kurtulmanız gerekir. Bu tozun tadını olduğu gibi çıkarabilseniz de, biraz baharat tercih ederseniz, içine her zaman biraz kırmızı biber tozu ekleyebilirsiniz. Patlamış mısır kasenizin veya bütün bir pizzanın üzerine serpin; peynirin tadına varmak için yeni favori seçeneğiniz olacak.
Peynir Tozunu Saklamanın En İyi Yolu Nedir?
Kilerinizdeki diğer tüm tozlar gibi, peynir tozunu da hava geçirmez bir kapta saklamanız tavsiye edilir. Neme maruz kalmaması için serin ve karanlık bir yerde sakladığınızdan emin olun. Bu toz, diğer peynir alternatiflerine göre daha uzun raf ömrüne sahiptir, bu da istediğiniz zaman tadını çıkarabileceğiniz anlamına gelir. Düzgün saklanırsa, altı ila sekiz aya kadar sürebilir.
Evde Ev Yapımı Peynir Tozu Nasıl Yapılır | Kolay Peynir Tozu Tarifi
Bu peynir tozunu evde temel malzemelerle yapabilirsiniz. Galeta unu ve rendelenmiş peynirin yarısıyla dolu bir tabağı mikrodalgada ısıtarak başlayın. Zamanlayıcıyı beş dakikaya ayarlayın. Karışımı bir süre soğumaya bırakın. (Bu, çıtır bir doku elde etmeye yardımcı olur). Şimdi, karışımı ellerinizi kullanarak hafifçe ufalayın ve bir karıştırıcı öğütücüye aktarın. Kalan galeta ununu, kırmızı toz biberi, haldiyi ve tuzu ekleyin. İnce bir toz oluşturmak için iyice karıştırın. Hava geçirmez bir kaba aktarın. Ev yapımı peynir tozu hazır!
Öyleyse oku: Krem Peynir Nasıl Yapılır – Ünlü Şef Pankaj Bhadouria’dan Paylaşılan Kolay Tarif
Ev yapımı peynir tozu tarifinin tamamı için buraya tıklayın.
Bir dahaki sefere yemeklerinize ekstra bir hoşgörü katmanı eklemek istediğinizde bu peynir tozunu deneyin.