Chaitra Navratri 2023 çok yakında. Navratri, ülke çapında birçok eyalette kutlanan dokuz günlük bir Hindu festivalidir. Chaitra Navratri genellikle Mart-Nisan aylarında düşer ve bu yıl Navratri 22 Mart’ta başlar ve 30 Mart’ta sona erer. Navratri sırasında insanlar Tanrıça Durga’nın dokuz formuna taparlar ve adanmışlar Navratri’nin orucunu tam bir inançla gözlemlerler. Bu dönemde insanlar sarımsak ve soğan içermeyen sattvik yiyecekler yerler. Oruçlular ise sago, patates, karabuğday mantısı, kestane unu, süt ve lor gibi ürünleri tüketirler. Siz de bu sefer oruç tutmayı düşünüyorsanız ve oruç sırasında özel bir şeyler yapmak istiyorsanız, o zaman burada Singhanre aata Poori’nin tam tarifini getirdik.
Öyleyse oku: Chaitra Navratri 2023: Navratri İçin 7 Kilo Kaybı Dostu Vrat Atıştırmalığı
Oruç sırasında tüketilen iki tür un vardır, biri kuttu aata (karabuğday unu), diğeri ise singhara aata (su kestanesi unu). Singhara aata, kuttu’dan daha hafiftir. Kuttu unu sıcaklık sağlarken, singhara aata soğutma özelliği ile bilinir. Ancak her iki un da çeşitli yemeklerde kullanılıyor. Bugün singhara aata’dan yapılan vrat özel bir Poori tarifini paylaşacağız. Singhara ununu ayarlamak biraz zordur, bu nedenle bununla Poori yapmak herkes için kolay bir iş değildir. İşte size oruç sırasında ilk kez yapmak isteseniz bile bu purileri mükemmel yapmanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarından bahsedeceğiz. O halde bu özel ipuçlarına bir göz atalım:
Singhare Aate Ki Poori Tarif İpuçları: Navratri Sırasında Mükemmel Pooris Nasıl Yapılır
Singhare Aate Ki Poori, Navratri orucu sırasında popüler bir yemektir. Bununla birlikte, singhara unu kullanarak mükemmel bir Pooris yapmak, unun benzersiz özelliklerinden dolayı biraz zor olabilir. Mükemmel singhara aate ki Pooris yapmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:
Öyleyse oku: Chaitra Navratri 2023: Tarih, Önem, Puja Zamanlamaları ve Vrat Tarifleri
Singhare Aate Ki Poori Tarifi: Singhare Aate Ki Poori Nasıl Yapılır?
Öyleyse oku: Chaitra Navratri 2023: Navratri İçin 7 Kilo Kaybı Dostu Vrat Atıştırmalığı
Oruç sırasında tüketilen iki tür un vardır, biri kuttu aata (karabuğday unu), diğeri ise singhara aata (su kestanesi unu). Singhara aata, kuttu’dan daha hafiftir. Kuttu unu sıcaklık sağlarken, singhara aata soğutma özelliği ile bilinir. Ancak her iki un da çeşitli yemeklerde kullanılıyor. Bugün singhara aata’dan yapılan vrat özel bir Poori tarifini paylaşacağız. Singhara ununu ayarlamak biraz zordur, bu nedenle bununla Poori yapmak herkes için kolay bir iş değildir. İşte size oruç sırasında ilk kez yapmak isteseniz bile bu purileri mükemmel yapmanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarından bahsedeceğiz. O halde bu özel ipuçlarına bir göz atalım:
Singhare Aate Ki Poori Tarif İpuçları: Navratri Sırasında Mükemmel Pooris Nasıl Yapılır
Singhare Aate Ki Poori, Navratri orucu sırasında popüler bir yemektir. Bununla birlikte, singhara unu kullanarak mükemmel bir Pooris yapmak, unun benzersiz özelliklerinden dolayı biraz zor olabilir. Mükemmel singhara aate ki Pooris yapmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları:
- Bağlamak için Patates Püresi Kullanın
- Daha az su kullan
- Hamuru İyice Yoğurun
- Unu Patatesle İyice Karıştırın
- Singhara Ununu Sert Bir Şekilde Yoğurun
- Hamuru Dinlendir
- Pooris’i Hafifçe Yuvarlayın
Öyleyse oku: Chaitra Navratri 2023: Tarih, Önem, Puja Zamanlamaları ve Vrat Tarifleri
Singhare Aate Ki Poori Tarifi: Singhare Aate Ki Poori Nasıl Yapılır?
- Büyük bir kaseye bir bardak singhara aata alın, üç adet orta boy haşlanmış patates püresi, yarım çay kaşığı kaya tuzu ve kişniş yapraklarını ekleyin. İçine baharat seviyorsanız, içine dilediğiniz baharatlardan da ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Hamuru patatesle yoğurun. Gerekirse, biraz su kullanın. Hamuru 10 dakika dinlendirin.
- Arada, yağı / sade yağı ısıtın.
- 10 dakika sonra, fakirleri yapın ve çıtır çıtır ve açık kahverengi olana kadar kızartın.
- Singhare aate ki Poori’niz servise hazır.