UP Tarzı Gulgulle: Yağmurlu Günlerde Kolay Ve Lezzetli Bir Atıştırmalık (Tarif İçinde)

Leila

Global Mod
Global Mod
Çoğumuz yağmurlu günlerin tadını özel atıştırmalıklarla çıkarmaya bayılırız. Balkonumuzda veya verandamızda arka koltuğa oturmak yağmurlu günleri kutlamanın mükemmel bir yolu gibi görünüyor. Yemek yapmayı seviyorsanız ve yağmurlu bir günde pakora yemekten farklı bir şey denemek istiyorsanız, bu UP tarzı Gulgulla tarifi tam size göre. Bu tatlı ve tuzlu kızartılmış hamur topları, damak tadınıza hitap edecek ve daha fazlasını istemenize neden olacak. Gülgülla genellikle tatlı olarak yapılır, ancak çoğu evde atıştırmalık olarak yenir. Pua, gülgüle’nin diğer adıdır. Hindistan’ın farklı eyaletlerinde farklı isimlerle anılır. Pencap’ta buna pooda veya puda denir.

Gulgule, Kuzey Hindistan mutfağından derin yağda kızartılmış bir yemektir. Gülgülla hamuru, ünlü Malpu Tarifi’ne oldukça benziyor. Sadece gulgulla hamuru, Malpua hamuruna kıyasla daha kalın. Bu tarifin ana malzemeleri tam buğday unu, şeker veya jaggery ve rezene tohumlarıdır. Bu çıtır, yumuşak ve kabarık topları yapmak çok zor ve zaman alıcı değil. Bu basit gulgulla tarifi hızlıca hazırlanabilir. Bunları Holi, Diwali, Karwa Chauth vb. festivallerde de hazırlayabilirsiniz.

Öyleyse oku: 30 Dakikadan Kısa Sürede Yapabileceğiniz 5 Hızlı ve Kolay Çıtır Atıştırmalık

Gulgulla Tarifinde Muz Kullanılabilir mi?


Yumuşacık ve pofuduk gulgullaları yemesi kolaydır. Fotoğraf Kredisi: istock


Gülgülla tarifinde lezzeti artırdığı için pek çok kişi muz kullanıyor elbette. 1-2 muz alıp kalın bir macun şeklinde iyice ezdikten sonra şekerle güzelce karıştırabilirsiniz. Bu, ana hamura eklenebilir. Ancak gülgülla tarifinde muz kullanmak tamamen isteğe bağlıdır. Bu tarifi yapmanın geleneksel yolu muzsuzdur.

Jaggery Yerine Şeker Kullanılabilir mi?

uk1t55f


Jaggery en iyi bu tarif için kullanılır. Fotoğraf Kredisi: istock


Evet pekmez yerine pudra şekeri kullanılabilir. Bununla birlikte, geleneksel tarifte, tatları zenginleştirmek için ve sağladığı çeşitli sağlık yararları nedeniyle jaggery kullanılır. Mutfak kilerinizde yoksa tatlılık için şeker kullanabilirsiniz. Ancak geleneksel tarifi takip etmek ve asırlık lezzetlerin tadını çıkarmak en iyisi olacaktır.

Öyleyse oku: Hafta Sonu Özel Etkinliği: 5 Lezzetli Hint-Çin Sebze Atıştırmalığı

Gülgüllerle Neleri Eşleştirebilirsiniz?


Bu tatlı ve tamamen hamur topları en iyi şekilde sıcak içeceklerle eşleştirilir. Kızılderililer bu atıştırmayı bir fincan sıcak chai (Hint Çayı) ile yemeyi sever. Chai, tamamen gugulles’i kolayca yutmaya yardımcı olur. Hint çayından hoşlanmıyorsanız, bunları bir fincan sıcak kahve ile de eşleştirebilirsiniz. Yukarıdaki seçeneklerin her ikisinden de kaçınırsanız, doğrudan herhangi bir yan ve içecek olmadan da alabilirsiniz.

Ayrıntılı gülgülle tarifi için tıklayınız.
 
Üst