Agri-food, Friday Saccardi, PDO ve PGI’yı tanıtan QuORe çalıştayının sonunda

Felaket

New member
QuORe Toscana DOP ve IGP, hem yerel tüketiciler hem de iletişim ve dağıtımla ilgili olanlar yararına her bir mezhep için farkındalığı artırmak, tanıtmak ve vurgulamak için bölge genelinde gerçekleştirilen 5 duraklı tur olan 24 Şubat Cuma günü bir atölye çalışmasıyla sona eriyor. .

Tüketicilere net mesajlar vermenin itici güçleri nelerdir? Niş ürün olarak görülmeden PDO ve PGI ürünlerine ait iade edilecek ürünler nelerdir? Ya da belki sadece turistler için, Toskana vatandaşlarının masalarında olmayan ürünler? Bunlar kurs boyunca ele alınan konulardır.

Yarın Cuma çalıştayın sonunda hazır bulunacak olan başkan yardımcısı ve tarım-gıda meclis üyesi Stefania Saccardi, “Toskana’da tarımsal gıda sektörüne ait 31 PDO’muz ve PGI’miz var – ancak bunlar hala mücadele eden markalar. bununla övünebilecek ürünler için belirledikleri anlam ve güçlü koruma kapsamı açısından bilinirler.Bu nedenle, gelenek ve kalitemizi onaylayan herkese açık düzenlemelerle eşanlamlı gururlu kullanıcılar olarak büyümelerini sağlamalıyız. en iyi ürünler.Kaliteli tarım-gıda sektörünün büyümesini ve bölgemizin her köşesine ekonomik destek vermesini istiyoruz.Bir araya gelmek ve birlikte olmak, Avrupa Birliği sertifikasını aldıktan sonra bugüne kadar dile getirilmeyen gerçekleri bile büyütebileceğine inandığımız bir yaklaşımdır. kayıt”.

Kalite ve Menşe Ağı TOSCANA DOP ve IGP derneği, tam olarak ağ oluşturarak ve konsorsiyum ve mezheplerden oluşan ilk çekirdeği bir araya getirerek Toskana mezheplerini büyütmek amacıyla Mart 2022’de kuruldu.

2021’de 178 milyon avroluk üretim değeriyle Toskana (2020’ye göre +%18,0) İtalya bölgeleri arasında 9. sırada yer alırken, şarapta 3. sıradayız.

Nihai QuORe çalıştayıyla randevu Floransa’da Fondazione Est-Ovest via del Gignoro 69 Firenze’dedir.
 
Üst