BAE'nin En İyi Korunan Sırrı: Neden Ras Al Khaimah Bir Sonraki Maceranız Olmalı?

Leila

Global Mod
Global Mod
BAE, Dubai'nin ultra modern gökdelenlerinin çöl kumlarıyla kucaklaştığı bir zıtlıklar ülkesidir. Ancak biraz daha kuzeyde, Ras Al Khaimah Emirliği'nde, canlandırıcı derecede farklı hissettiren bir yer bulacaksınız. Ras Al Khaimah veya yerel halkın bildiği adıyla RAK, daha vahşi, daha maceracı bir havaya sahiptir. Burada, Hacer Dağları gökyüzünü delip geçiyor ve dünyanın en uzun çelik halatı etkileyici kanyonların üzerinde uçmanızı sağlıyor. RAK ayrıca geçmiş zamanların hikayelerini fısıldayan antik kalıntılar ve kalelerle tarihle doludur.

RAK'a son seyahatim tamamen bu maceracı ruhu benimsemekle ilgiliydi. Günlerim, BAE'nin en yüksek dağı olan Jebel Jais'in yüksekliklerine tırmanmaktan dünyanın en uzun çelik halatla inişine kadar yürek hoplatan heyecanlarla doluydu. Ama aynı zamanda adrenalin dolu aktivitelerle geçen bir günün ardından dinlenip enerji toplayacak bir yer de aradım. Movenpick Resort Al Marjan Island'ın devreye girdiği yer burasıdır.

RAK kıyısındaki özel bir adada yer alan Movenpick Resort Al Marjan Island, bir huzur cennetidir. Kapıdan içeri adım attığınız anda, pırıl pırıl Umman Denizi ve tesisin bahçelerinin yemyeşil manzarası sizi karşılıyor. Odam plaja bakan özel balkonu olan lüks bir vahaydı. Sabah kahvemi yudumlamak ve güneşin doğuşunun gökyüzünü canlı renklere boyamasını izlemek için mükemmel bir yerdi.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri

Ancak Movenpick Resort Al Marjan Island, güzel bir yüzden çok daha fazlasıdır. Tesis, her damak zevkine hitap eden muhteşem yemek seçeneklerine sahiptir. Yerel lezzetlerin tadına bakmak için tesisin Avrupa restoranı Boons'a yöneldim. Orada, moules frites, cote de boeuf ve biraz krep Suzette gibi yemeklerin yer aldığı etkileyici bir ziyafetle ziyafet çektim. Akşamları tesisin sahil restoranı Ula'da daha samimi bir yemek deneyimi yaşadım. Günün en taze balıkları burada mutfak şaheserlerine dönüşüyor ve Haberin Detaylarıda Umman Denizi'nin muhteşem manzarasının keyfini çıkarıyorsunuz.

Nimet

Nimet

Ula

Ula

Ras Al Khaimah'a yapılan hiçbir gezi, nargile içmeden tamamlanmış sayılmaz ve Ula'nın barı bunun için mükemmel ortamı sağlıyordu. Nargilemi içip, ferahlatıcı nane çayımı yudumlarken, güneşin ufkun altına doğru batışını ve tatil yerinin üzerinde büyülü bir parıltı yaratmasını izledim. Dalgaların hafif vuruşu ve serin gece esintisi gerçekten sakin bir atmosfer yarattı.

Movenpick Resort'un birinci sınıf olanakları, dinlenmek için mükemmel bir ortam sağlar. Geniş yüzme havuzu, el değmemiş özel plaj ve canlandırıcı spa, rahatlamanın her zaman elinizin altında olmasını sağlıyordu. Günlerimi havuz kenarında uzanarak, berrak sularda yüzerek ve canlandırıcı spa uygulamalarıyla kendimi şımartarak geçirdim. Akşamları tesisin şık barı canlı bir atmosferde el yapımı kokteyller sunuyordu.

Macera ve Rahatlamanın Mükemmel Bir Karışımı Ras Al Khaimah'ta geçirdiğim zaman, kalp atışlarını hızlandıran macera ve lüks rahatlamanın mükemmel dengesiydi. Emirliğin çarpıcı manzaraları, zengin kültürel tarihi ve benzersiz deneyimleri kalıcı bir izlenim bıraktı. Yeniden şarj olmak için cennet gibi bir sığınak sunan Movenpick Resort Al Marjan Island ile Ras Al Khaimah, hem macerayı hem de lüksü gerçekten sunuyor. İster heyecan arıyor olun, ister tarihi keşfedin, ister sadece lüks bir ortamda gevşemek isteyin, Ras Al Khaimah her gezgin için bir şeyler sunuyor.