Güney Hindistan mutfağı her yemek severin kalbinde özel bir yere sahiptir. Çıtır dosalardan baharatlı Hint soslarına kadar liste sonsuzdur. Ancak en üstteki boştur. Bu kabarık, buharda pişirilmiş lezzetlerin yapımı sadece kolay değil, aynı zamanda inanılmaz derecede çok yönlüdür. Hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilen idlis, keskin Hint turşularından doyurucu sambar'a, hatta zengin bir dokunuş için büyük bir çorba kaşığı sade yağa kadar her şeyle eşleştirilebilir. Tüm şekil, boyut ve yöntemlerle idlis'i seviyorsanız işte Batte Idli'nin tarifi; ıslak bir bez üzerinde idlis'i buharda pişirmenin çok eski bir yöntemi. Bu trendi sosyal medyada görmüş olabilirsiniz, şimdi bunu evde yapma zamanı! Bu idlis'leri mutfağınızda nasıl yapabileceğinizi öğrenelim.
Öyleyse okuyun:İzle: Idli 65 Nasıl Yapılır – Bu Harika Tarifle Arta Kalan Idlis'inize Heyecan Verici Bir Değişiklik Verin
Fotoğraf: iStock
Batte Idli Tam Olarak Nedir?
Batte Idli tam olarak farklı bir idli çeşidi değil, daha ziyade bir hazırlama yöntemidir. Kannada dilinde “batte” bir kumaş parçası anlamına gelir. Tipik olarak idlis, idli plakalarının hamura dökülmeden önce yağla yağlanmasıyla hazırlanır. Bu yöntemde idli hamuru doğrudan tavanın üzerine yerleştirilen ıslak, temiz bir bezin üzerine dökülür ve buharda pişirilir. Kumaş, idlis'in uzun süre nemli ve yumuşak kalmasını sağlarken ona benzersiz bir doku katıyor. Bu, idli yapma sürecinize özgünlük dokunuşu katan geleneksel bir yöntemdir.
Batte Idli'nin Yağlı Idli'den Farkı Nedir?
Her ne kadar batte idli ve yağlanmış idli'nin tadı aynı olsa da, temel fark dokularında ve nem tutmalarında yatmaktadır. Temiz bir bez üzerinde buharda pişirilen Batte idlis, buharda pişirildikten saatler sonra bile yumuşak ve nemli kalır, bu da onları uzun süreli kullanım için mükemmel kılar. Buna karşılık, yağlanmış idlis daha çabuk kurumaya eğilimlidir. Yani tercihinize ve rahatlığınıza göre tekniği seçebilirsiniz.
Fotoğraf: iStock
Evde Batte Idli Nasıl Yapılır | Batte Idli Tarifi
Evde batte idli yapmak oldukça basittir. Bu tarif, dijital içerik yaratıcısı @finefettlecookerys tarafından paylaşıldı. Bunu yapmak için şununla başlayın:
1. Mercimekleri Islatma
Bir bardak kırık pirinç, ½ bardak urad dal, 1 yemek kaşığı çemen otu tohumu ve ¼ bardak poha alın. Yıkayın ve 3-4 saat suda bekletin.
2. Hamur yapın
Mercimekler ıslandıktan sonra iri bir şekilde ezilir. Kalın bir hamur haline geldiğinden emin olun. Gerekirse su ekleyin. Gece boyunca mayalanmaya bırakın.
3. Idlis'i hazırlayın
Bir tavaya biraz su ekleyin. Üzerini bir bezle örtün ve üzerine birkaç damla su ekleyin. Bir kepçe dolusu idli hamurundan yavaşça bezin üzerine ekleyin ve üzerini bir kapakla kapatın. Idli'yi buharda pişirelim. Daha sonra idli'yi yavaşça kumaştan çıkarın, üzerine biraz podi masala serpin ve keyfini çıkarın!
Aşağıdaki Habernun tamamını izleyin:
Öyleyse okuyun:Tembel mi hissediyorsunuz? Gün Ortası Açlığınızı Yenmek İçin Hızla Lezzetli Poha Idlis Yapın
Bu batte idli tarifini evde deneyecek misiniz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.
Öyleyse okuyun:İzle: Idli 65 Nasıl Yapılır – Bu Harika Tarifle Arta Kalan Idlis'inize Heyecan Verici Bir Değişiklik Verin
Fotoğraf: iStock
Batte Idli Tam Olarak Nedir?
Batte Idli tam olarak farklı bir idli çeşidi değil, daha ziyade bir hazırlama yöntemidir. Kannada dilinde “batte” bir kumaş parçası anlamına gelir. Tipik olarak idlis, idli plakalarının hamura dökülmeden önce yağla yağlanmasıyla hazırlanır. Bu yöntemde idli hamuru doğrudan tavanın üzerine yerleştirilen ıslak, temiz bir bezin üzerine dökülür ve buharda pişirilir. Kumaş, idlis'in uzun süre nemli ve yumuşak kalmasını sağlarken ona benzersiz bir doku katıyor. Bu, idli yapma sürecinize özgünlük dokunuşu katan geleneksel bir yöntemdir.
Batte Idli'nin Yağlı Idli'den Farkı Nedir?
Her ne kadar batte idli ve yağlanmış idli'nin tadı aynı olsa da, temel fark dokularında ve nem tutmalarında yatmaktadır. Temiz bir bez üzerinde buharda pişirilen Batte idlis, buharda pişirildikten saatler sonra bile yumuşak ve nemli kalır, bu da onları uzun süreli kullanım için mükemmel kılar. Buna karşılık, yağlanmış idlis daha çabuk kurumaya eğilimlidir. Yani tercihinize ve rahatlığınıza göre tekniği seçebilirsiniz.

Fotoğraf: iStock
Evde Batte Idli Nasıl Yapılır | Batte Idli Tarifi
Evde batte idli yapmak oldukça basittir. Bu tarif, dijital içerik yaratıcısı @finefettlecookerys tarafından paylaşıldı. Bunu yapmak için şununla başlayın:
1. Mercimekleri Islatma
Bir bardak kırık pirinç, ½ bardak urad dal, 1 yemek kaşığı çemen otu tohumu ve ¼ bardak poha alın. Yıkayın ve 3-4 saat suda bekletin.
2. Hamur yapın
Mercimekler ıslandıktan sonra iri bir şekilde ezilir. Kalın bir hamur haline geldiğinden emin olun. Gerekirse su ekleyin. Gece boyunca mayalanmaya bırakın.
3. Idlis'i hazırlayın
Bir tavaya biraz su ekleyin. Üzerini bir bezle örtün ve üzerine birkaç damla su ekleyin. Bir kepçe dolusu idli hamurundan yavaşça bezin üzerine ekleyin ve üzerini bir kapakla kapatın. Idli'yi buharda pişirelim. Daha sonra idli'yi yavaşça kumaştan çıkarın, üzerine biraz podi masala serpin ve keyfini çıkarın!
Aşağıdaki Habernun tamamını izleyin:
Öyleyse okuyun:Tembel mi hissediyorsunuz? Gün Ortası Açlığınızı Yenmek İçin Hızla Lezzetli Poha Idlis Yapın
Bu batte idli tarifini evde deneyecek misiniz? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.