Beslenme Uzmanlarının Onayladığı Bu Ev İlaçlarıyla Mide Yanması, Şişkinlik ve Asitlik Sorunlarına Elveda Deyin

Leila

Global Mod
Global Mod
İster 10 yaşında olun, ister 80 yaşında olun, sindirim sorunları yaşamak çok yaygındır. Aslında beslenme şeklimiz ve yaşam tarzımız çok değiştiği için bu günlerde daha sık görülüyor. Rutinlerimiz daha hareketsiz hale geldi ve yeme alışkanlıklarımız midemize zarar veren fast food'a bağlı. Bazen diyetimizi değiştirdikten sonra bile mide yanması, şişkinlik ve asitlik gibi sorunlar yaşamaya devam ederiz. Eğer bu sindirim sorunlarıyla mücadele eden biriyseniz endişelenmeyin. Mide problemlerinizi çözecek kolay ev ilaçları getirdik. Beslenme uzmanı Leema Mahajan (@leemamahajan) Instagram hesabında mide ekşimesi, şişkinlik ve asitlik gibi yaygın sorunlara ev yapımı çözümler sunan bir Haber paylaştı.

Öyleyse okuyun: Asit Reflü Riskini Uzak Tutmanın 5 Yolu

Aşağıdaki Habernun tamamını izleyin:

Mide Yanması, Şişkinlik ve Asitlikle Mücadele için Evde Kolay Çözümler


Beslenme uzmanı Leema Mahajan, mide ekşimesini, şişkinliği ve asitliği önlemek için evde yapılabilecek kolay tedavileri paylaştı. Bu ilaçları evde kolaylıkla hazırlayıp her gün tüketebilirsiniz.

1. Limonlu su


Beslenme uzmanı Leema Mahajan'a göre, yemeklerden 30 dakika önce ve sonra limonlu su içmek, demirin sindirimi ve emilimi için mükemmel olan mide salgısını artırır. Bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve yemeklerden önce için.

2. Elma Sirkesi


Asitliğin ana nedeni yüksek değil, düşük mide asididir. Elma sirkesi ile karıştırılmış su içmek, sindirim için mükemmel olan enzimlerin üretilmesine yardımcı olan mide asidi seviyelerinin artmasına yardımcı olabilir. 250 ml ılık suya bir yemek kaşığı çiğ elma sirkesi ekleyin. Yemeklerden 15-30 dakika önce için. Beslenme uzmanı Mahajan da dişlerinizi korumak için elma sirkesini her zaman pipetle tüketmenizin önemli olduğunu, içtikten sonra iyice duruladığınızdan emin olmanız gerektiğini yazdı.

3. Kavrulmuş Kimyon ve Rezene Tohumları


Beslenme uzmanı Leema Mahajan'a göre kavrulmuş kimyon ve rezene tohumları, sindirim enzimlerinin aktivitesini artırmaya yardımcı olan, sindirim acıları olarak bilinen bileşiklerle doludur. Bu size mide ekşimesi ve asitten kurtulmanızı sağlayacaktır. Bu kavrulmuş tohumlardan birer çay kaşığı yemeklerden önce ve sonra tüketin ve suyunu çıkarmak için iyice çiğneyin.


Aam panna, Hindistan'da kairi kullanılarak yapılan popüler bir yaz içeceğidir.
Fotoğraf Kredisi: iStock

Sıcak Çarpması için Kolay Ev Çözümleri


Yaz mevsimi olduğu için kavurucu sıcaklardan kendimizi korumamız önemli. Sıcak çarpması yaz aylarının en yoğun olduğu dönemde sık görülen sorunlardan biridir. Bu kolay ve etkili ev ilaçlarını deneyin.

1. Demirhindi içeceği


Vitaminler, mineraller ve elektrolitlerle dolu demirhindi, suyu yeniden sağlamak ve ısıyı yenmek için mükemmeldir. Demirhindiyi kaynar suya batırın, süzün ve tadına bakmak için bir tutam şeker ekleyin. Bu, vücut sıcaklığınızı düşürmenize ve yaz rahatsızlıklarını tedavi etmenize yardımcı olacaktır.

2. Ayran


Probiyotik özellikleriyle bilinen ayran, aşırı terleme nedeniyle kaybedilen temel vitamin ve minerallerin yenilenmesi için mükemmeldir. Ayran/chaas'ın tam tarifini burada bulabilirsiniz.

3. Aloe Vera Suyu


Aloe vera, vücudun dış sıcaklık değişikliklerine uyum sağlama yeteneğini artıran temel vitamin ve minerallerle doludur. Bir mağazadan satın alabilir veya evde yapabilirsiniz. Sürecin tamamını buradan okuyun.

4. Aam Panna


Çiğ mango ve baharatlarla yapılan ferahlatıcı bir içecek olan aam panna, vücudunuzun yenilenmesine ve serinlemesine yardımcı olabilir. Burada aam panna için kolay bir tarif bulun.

Öyleyse okuyun: Sindirim Nasıl Geliştirilir: Bir Beslenme Uzmanı Olarak Yemeklerden Sonra Asla Yapmamanız Gereken 3 Şey
 
Üst