Beyaz Vitellone dell’Appennino Centrale PGI: 25 yıllık tarih, lezzet ve kalite kutlandı

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Sertifikalı Vitellone Bianco dell’Appennino Centrale IGP etinin kalitesini garanti eden bölge ile benzersiz ve ayrılmaz bir bağa yönelik yirmi beş yıllık tarih, tutku ve dikkat.

Avrupa Birliği tarafından 1998 yılında İtalya için ilk taze sığır eti kalite sertifikası olarak atanan PGI’nın çeyrek asrı, geçtiğimiz günlerde Deruta’nın aynı adlı mezrasında ve Vakfın mülkü olan Rocca di Casalina’da bir etkinlikle kutlandı. White Vitellone dell’Appennino Centrale IGP’nin tipik üretim alanından gelen DOP ve IGP ürünlerinin korunması için ortaklar, kurumlar, şefler, gazeteciler ve Konsorsiyum ile birlikte Perugia’nın Tarımsal Eğitimi.

Randevu, 2023’te gerçekleşen bir başka önemli yıldönümü ile zenginleştirildi: 2003’ten beri tüm tedarik zinciri üzerinde denetim ve kontrol gerçekleştiren Beyaz Vitellone dell’Appennino Centrale IGP’nin Korunması Konsorsiyumu’nun 20 yıllık faaliyeti. PGI markası tarafından onaylanan kaliteyi dahil eden herkese garanti etmek için işleme ve kesme yoluyla beslemeye yetiştirme.

Başkan yardımcısı ve tarım-gıda meclis üyesi Stefania Saccardi, “Bu yıldönümü, koruma konsorsiyumu ile birlikte Avrupa düzeyinde uzun süre korunan ilk ve tek eti kutlamamıza olanak tanıyor. Olağanüstü sembolik bir değere sahip, çünkü temsil ediyor. anteliteram “sürdürülebilir” yetiştirme yöntemi: üç yerel ırkı, Marchigiana ve Romagnola’yı ve özellikle 1980’lerde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Chianina’yı koruyarak biyolojik çeşitliliğin korunması; “hayvan refahı”na saygı, kapsamlı bir üremedir ve hiçbir zaman sabit Doygunluk Dağlık veya marjinal alanların iyi kullanımı Aksi takdirde diğer mahsuller için kârsızdır İç bölgelerdeki nüfusun azalmasına zıtlık oluşturan faaliyetler Konsorsiyuma giderek daha fazla işbirliği yapan ve haksız yere zulümle suçlanan çiftçilerin çalışmalarını destekleyerek bu uzun yıllarda yapılan mükemmel çalışma için övgü Farklı üretim gerçeklerini bilmeyen ve ayırt etmeyenler tarafından hayvanlara.Ayrıca, leşin her parçasının değerini öğretmek için şefler ve aşçı ve kasap dernekleriyle yan yana çalışmanın erdeminin altını çizmek istiyorum. , böylece her şey tüketici tarafından beğenilir. Toskana Bölgesi, yetiştiricilerimizin ihtiyaçlarına her zaman yakın olmuştur, özellikle de “Beyaz Dev”in geliştirilmesi ve yeniden piyasaya sürülmesi için birlikte çalıştığımız Chianina.


“Beyaz Vitellone dell’Appennino Centrale’ye verilen PGI takdirinin 25. yıldönümü – Konsorsiyumun direktörü Andrea Petrini’nin yorumunda bulunuyor – 1998’den beri kalite ve tipiklik ile eşanlamlı olan bir ürünü çok sayıda misafirle birlikte kutlamak için harika bir fırsattı. ve bölgesellik. Tarihimizin izini sürmek, 90’lı yılların ortalarında Avrupa Birliği’nden Orta İtalya’nın tipik sığır ırklarının – Chianina , Marchigiana etlerine ilişkin bir kalite sertifikasının tanınmasını kararlılıkla isteyen Orta İtalya’daki yetiştiricilere saygı göstermenin bir yoluydu. ve Romagnola – tüm sektörü savunmak ve geliştirmek, bu ırkların etlerini üretim alanıyla yakın ilişkiler içinde pazarda farklılaştırmak. Bugün, onların inisiyatifi ve Koruma Konsorsiyumunun yirmi yıllık faaliyeti sayesinde, tüm tedarik zinciri denetlenmekte, değer verilmekte ve üretim yönetmeliklerine uyum yoluyla kalitesini garanti eden bir IGP markasıyla tanınmaktadır”.

Tarım, Gıda Egemenliği ve Orman Bakanlığı ile Vitellone Bianco sertifikalı etin üretildiği sığır yetiştirme bölgeleri olan Umbria, Toskana, Marche, Lazio, Campania, Molise ve Emilia Romagna Bölgelerine teşekkür belgeleri teslim edildi. Merkez Apenninler IGP. Ayrıca, Konsorsiyumun yirmi yıllık tarihini kutlamak için, Konsorsiyumun eski direktörü Paolo Canestrari’ye ve Valdichiana’da Chianina ırkını tanıtmayı taahhüt eden bir dernek olan Amici della Chianina Derneği’ne de bir sertifika teslim edildi. Konsorsiyum uzun yıllardır aktif olarak işbirliği yapmaktadır.

Toskana’nın PDO ve PGI konsorsiyumu mevcut

PGI White Vitellone dell’Appennino Centrale’nin ilk 25 yılı, aynı PGI White Vitellone dell’Appennino Centrale’nin tipik bölgelerindeki PDO ve PGI ürünlerinin Koruma Konsorsiyumları ve Dernekleri ile birlikte kutlandı. Toskana için şunlar vardı: Tuscan Ham DOP, Finocchiona IGP, Pecorino Toscano DOP, Tuscan Bread DOP, Tuscan Cantuccini IGP ve Tuscan Oil IGP.
 
Üst