Bhujia Ka Poha – Seveceğiniz Klasik Bhujia Namkeen'e Eşsiz Bir Dönüş

Leila

Global Mod
Global Mod
Bhujia, Hindistan'ın en sevilen atıştırmalıklarından biridir. Baharatlı tadı ve çıtır dokusu onu süper bağımlılık yapar. Akşam çayımızı içerken ya da geceleri açlık sancıları başladığında (pansiyoncular kesinlikle bununla ilgili olacaktır) bunu yemeyi seviyoruz. Tek başına bir atıştırmalık olarak tüketilmesinin yanı sıra sandviçlere ve poha gibi yemeklere de eklenebilir. Onlara kattığı canlılık karşı konulamaz. Şimdi, pohayı bhujia ile süslemek için denemiş olmalısın. Ancak hiç pohanın bhujia ile yapıldığı bir tane denediniz mi? Şaşırtıcı mı geliyor? O halde işte denemeyi kaçırmamanız gereken bir tarif: bhujia ka poha. Bu eşsiz yemek daha önce yediğiniz hiçbir şeye benzemiyor ve akşam atıştırma seanslarınızı güçlendirecek.
Öyleyse okuyun: Poha Kahvaltı İçin İyi mi? Uzman Tartışıyor

Bhujia Ka Poha'yı bu kadar özel kılan şey nedir?


Bhujia ka poha, daha fazlasını istemenizi sağlayacak eşsiz bir yemektir. Bhujia, süt, şeker, baharat, zencefil ve yeşil biber ile yapılır. Tatlı, baharatlı ve keskin tatların bir karışımını sunar. Çanak ayrıca ona farklı bir tat ve hoş bir aroma veren köri yaprakları, hindistancevizi ve kişniş yapraklarından oluşur. Hem çocukların hem de yetişkinlerin bayılacağı bir tarif. Çay veya kahvenin yanında veya açlık sancıları geldiğinde akşam atıştırmalık olarak tadını çıkarabilirsiniz.

Bhujia Ka Poha'nın Yanında Ne Servis Edilir?


Bhujia ka poha'nın tadı bu haliyle güzel. Ancak bunu bir eşlikle eşleştirmek istiyorsanız baharatlı pudina turşusunu tercih edin. Maksimum lezzet için evde taze yapmak en iyisidir. Baharata karşı toleransınız düşükse domates ketçapı da aynı derecede işe yarayacaktır. Tadı pek iyi olmayacağı için bu pohayı yoğurtla eşleştirmekten kaçının.


Bhujia Ka Poha Tarifi | Bhujia Ka Poha Nasıl Yapılır


Bhujia ka poha evde yapımı kolay bir tariftir. Bu, @diningwithdhoot tanıtıcısına sahip bir Instagram sayfası tarafından paylaşıldı. Başlangıç olarak bhujia'yı süt ve biraz şekerle geniş bir kapta ıslatın. En az 20 ila 30 dakika bir kenarda bekletin. Şimdi yağı bir tavada ısıtın ve rai, menteşe ve köri yapraklarını ekleyin. İyice soteleyin ve doğranmış zencefili, yeşil biberi, kırmızı toz biberi ve haldiyi ekleyin. İyice karıştırın ve ardından ıslatılmış bhujia'yı ekleyin. Daha sonra biraz limon suyu, şeker, rendelenmiş hindistan cevizi ve taze kişniş yapraklarını ekleyin. Karışımı güzelce karıştırıp hemen servis yapın. Bhujia ka poha'nız tadına varılmaya hazır.
Öyleyse oku: Poha'yı seviyor musun? Daha Lezzetli ve Sağlıklı Hale Getirmek İçin 7 Fikir

Aşağıdaki ayrıntılı tarif Habersunu izleyin:


Oldukça lezzetli görünüyor değil mi? Bu eşsiz bhujia ka poha tarifini deneyin ve tadını nasıl beğendiğinizi aşağıdaki yorumlarda bize bildirin.
 
Üst