Bir Profesyonel Gibi Sıfırdan Klasik Margherita Pizza Nasıl Yapılır?

Leila

Global Mod
Global Mod
Pizza, şüphesiz dünyanın favorisi olan İtalyan yemeklerinden biridir. Her sokakta yeni pizzacılar ve teslimat noktaları ortaya çıkmaya devam ediyor ve pizza sanatını bir adım öteye taşıyor. Klasik hamurlu pizza kabuğunun tepesinde peynir parçaları, lezzetli bir marinara ve her daim yeşil ve lezzetli bir ikram yapmak için en seçkin malzemeler bulunur. Mağazadan getirilen ve restoran tarzı pizzalar bir yana, ev yapımı pizzalarda karşı konulamaz bir şeyler var. Pandemi sırasında hepimiz kendi pizza hamurumuzu ve pizza sosumuzu yapmayı ve mükemmel şekilde pişirmeyi denedik. Pizza yapma becerilerinizi bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız, ihtiyacınız olan her şeye sahibiz.

Dışarıda pek çok pizza malzemesi ve çeşidi olsa da, klasik margherita pizzası her zaman bizde bir akoru vuran bir şeydir. İster çocuklar, ister yetişkinler, margherita herkes tarafından sevilir. Domates sosu, mozzarella peyniri ve fesleğen yapraklarının lezzetli bir kombinasyonu – margherita, basit ama bir şekilde tadı çok lezzetli. Peki margheritayı bu kadar lezzetli yapan nedir? Ve bir profesyonel gibi evde sıfırdan yapmak mümkün mü? İşte bilmeniz gereken her şey.

Öyleyse oku: Hafta Sonu Alemi: 30 Dakikadan Kısa Sürede Yapabileceğiniz 5 Eşsiz Pizza


Fotoğraf Kredisi: iStock

Margherita Pizza’nın Tarihçesi:


İster inanın ister inanmayın, Margherita pizzasının yaratılışı, özünde İtalya’nın tarihiyle oldukça bağlantılıdır. Pizzanın adının pizzanın doğduğu yer olan Napoli Kraliçesi’nden geldiği söylenmektedir. Ayrıca pizza orijinal olarak İtalyan bayrağını temsil edecek şekilde yaratılmıştır; kırmızı, Marinara sosunda, yeşil fesleğen yapraklarında ve beyaz mozzarella peynirinde temsil edilir.

Margherita’yı Profesyonel Hale Getirmek İçin İpuçları ve Püf Noktaları:

  • Pizza hamurunun iyice kabarması ve kabuğunun yumuşak ve çiğnenebilir olması için hamurun iyi dinlendiğinden ve uygun şekilde bırakıldığından emin olun.
  • Hamuru şekillendirmek için ellerinizi kullanmanız en iyi sonuçları verecektir. Düzensiz hamurun tadı daha iyi olacağından oklava kullanmaktan kaçının.
  • Pişmemiş bir sos pizza piştikten sonra daha lezzetli olacağından, marinara sosunuzu fazla pişirmeyin. Ayrıca sos, pişirme işlemi sırasında da pişirilir.
  • Pizzayı çok fazla miktarda malzeme ile aşırı yüklemeyin. En iyi doku ve lezzet profili için malzemeleri dengeli tutun.
  • En iyi sonucu almak için pizzanın eşit şekilde pişmesi için pişirmeden önce fırını önceden ısıtmayı unutmayın.
Öyleyse oku: Pizza Tostu Ve Daha Fazlası: Zamansız Açlığınızı Gidermek İçin 5 Lezzetli Ekmekli Pizza Tarifi

Klasik Margherita Pizza Tarifi | Klasik Margherita Pizza Nasıl Yapılır:


İşte evde sıfırdan klasik bir margherita pizzası yapmanın yolu. Öncelikle unu maya, zeytinyağı ve su ile karıştırarak hamurunu hazırlayın. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra elinizle yoğurun. En az bir saat dinlenmeye bırakın.

Hamur dinlendikten sonra fırını önceden ısıtın ve hamuru elinizle yuvarlayın. Mozzarella peyniri ve taze fesleğen yaprakları ile birlikte biraz marinara sosu (mağazadan satın alınmış veya ev yapımı kullanabilirsiniz) yayın. 10-12 dakika veya altın rengi kahverengiye dönene ve peynir eriyene kadar pişirin. Zeytinyağı ve biraz ezilmiş biber gezdirerek servis yapın!

Klasik margherita pizzasının tam adım adım tarifi için buraya tıklayın.

Günün Öne Çıkan Videosu



Sıcak Toddy Tarifi | Sıcak Toddy Nasıl Yapılır



Aditi Ahuja hakkındaAditi, kendisiyle aynı fikirde olan gurmelerle (özellikle sebze annelerini sevenlerle) konuşmayı ve onlarla tanışmayı sever. Onun kötü şakalarını ve durum komedisi referanslarını alırsanız veya yemek yenecek yeni bir yer önerirseniz artı puan alırsınız.
 
Üst