Bir Twist ile Koyun Eti Sosu mu arıyorsunuz? Bu Shaljam Gosht Tarifini Deneyin

Leila

Global Mod
Global Mod
Kış geldi ve artık evimizin rahatlığında en sağlıklı yemekleri hazırlamanın zamanı geldi. Bu sezon su kabaklarından yeşilliklere, köklere kadar en iyi sebzeleri getiriyor. Bu mevsimlik hediyeleri bir araya getirmek, ısınmamızı ve geleneksel yemeklerimize besin katmamızı sağlar. Bu sebzelerden biri de son derece çok yönlü ve sağlığa pek çok faydası olan şalgam veya şalgamdır. Şalgam turşusu (shaljam ka achaar), şalgam kebapları (shaljam ke kebab), bharta, şalgam sabzi ve daha fazlasını yemiş olmalısınız. Peki Shaljam Gosht’u duydun mu? Şalcamın lezzeti ve iyiliği ile dolu geleneksel bir Pakistan yemeğidir. Bu eşsiz yemeğin nasıl yapılacağını öğrenmek için okumaya devam edin!

Öyleyse okuyun: Siyah Koyun Eti Körisi Nasıl Yapılır – Jharkhand’dan Egzotik Bir Koyun Eti Körisi


Shaljam Gosht, kolay ve lezzetli bir tariftir.
Fotoğraf Kredisi: iStock

Shaljam Gosht’un Tadı Nasıldır?


Shaljam Gosht, roti, naan, paratha veya pilavla iyi giden baharatlı ve lezzetli bir yemektir. Alışılmadık bir kombinasyon gibi görünse de Shaljam Gosht aslında çok lezzetli. Bu kış sebzesinde koyun etinin kullanılması, etin yumuşaklığı ve sosun baharatları ile güzel bir tezat oluşturan, yemeğe dünyevi bir tat verir. Evinizin rahatlığında kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, kış aylarına uygun, sıcacık ve doyurucu bir yemektir. Dahası şalgam yüksek oranda lif, C vitamini ve potasyum içerir; bağışıklığı güçlendirmenize, kemik sağlığını desteklemenize ve kalp sağlığını geliştirmenize yardımcı olur. Koyun eti, normal kan hemoglobin seviyeleri için ve anemiyi önlemek için önemli olan B12 Vitamini, çinko ve demir ile doludur.

Şaljam Gosht Nasıl Yapılır: Şalgam Koyun Eti Yapma Tarifi


Bir düdüklü tencere alın ve üzerine tereyağı ekleyin. Isındıktan sonra doğranmış soğanları katı baharatlarla (dalchini ve tez patta) ekleyin. Soğanları yarı saydam ve altın rengi kahverengi olana kadar soteleyin ve pişirin. Şimdi tencereye koyun eti, tuz ve dhaniya yapraklarını ekleyin. Koyun etinin soğan yağını emmesi için bunları 30 saniye iyice karıştırın. Buna kırmızı biber tozu, haldi ve dhaniya tozu ekleyin. İyice karıştırın.

Shaljam Gosht baharatlı ama çok yönlüdür.


Shaljam Gosht baharatlı ama çok yönlüdür.
Fotoğraf Kredisi: iStock


Orta ateşte koyun etine çırpılmış lor ve zencefil sarımsağı ekleyin. Daha sonra su ekleyin ve her şeyi iyice karıştırın. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve koyun etinin yumuşak ve yumuşak olması için en az 7-8 düdük bekleyin. Büyük bir tava alın ve üzerine tereyağını ekleyin. Isındıktan sonra jeerayı ekleyip karıştırın. Püskürmesini bekleyin. Doğranmış zencefili, yeşil biberleri (ikiye bölünmüş), doğranmış şalgamı ekleyin ve soteleyin. Bunun üzerine damak zevkinize göre tereyağı ve tuz ekleyin. Bunu orta ateşte pişirin.

Şimdi tavaya tereyağını, siyah kakuleyi ve kişniş yapraklarını ekleyip karıştırın. Kuzu eti de piştikten sonra aynı tavaya ekleyip iyice karıştırın. Şalgam yumuşadıktan sonra sosun içinde ezin ve koyun eti yumuşayana kadar pişirin. Şaljam Gosht’u bir tencereye alıp kişniş ve tereyağıyla süsleyin. Ve işte! Shaljam Gosht’unuz hizmete hazır!

Öyleyse okuyun: En İyi 5 Şalgam Tarifi | Popüler Şalgam Tarifleri
 
Üst