Birlikte Saklanmaması Gereken 6 Besin Çifti

Leila

Global Mod
Global Mod
Hiç kendinizi tüm meyve ve sebzelerinizi aynı mutfak rafına atarken buldunuz mu? Ürünlerinizi zamanından önce çöpe atmaktan yoruldunuz mu? O zaman yalnız değilsin. Meyve ve sebzeleri zamanından önce çöpe atmak sadece parayla ilgili değil, aynı zamanda yiyecek israfıyla da alakalı. Ancak yiyeceklerinizi daha taze tutmanın sırrı, onları nasıl sakladığınız değil, kiminle birlikte saklandıklarıyla ilgili olabilir. Bazı gıdalar etilen gazı nedeniyle birbirine ait değildir ve benzerlerini bozabilir. Hangi besin çiftlerinin evet, hangilerinin hayır olduğunu merak mı ediyorsunuz? Ürünlerinizi ve kilerinizdeki temel gıdaları en iyi şekilde tutmak istiyorsanız, asla bir arada saklamamanız gereken altı ortak yiyecek ikilisini öğrenelim.
Öyleyse okuyun:Meyveleri Yemekten Önce mi Sonra mı Yemeliyiz?


Fotoğraf Kredisi: iStock

İşte Birlikte Saklanmaması Gereken 6 Besin Çifti

1. Elma ve Muz


En beklenmedik meyve kombinasyonu, tatlılarda elma ve muz bir arada lezzetliyken, onları yan yana saklamak tarif felaketidir. Bunun nedeni elmaların muzların olgunlaşma sürecini hızlandıran etilen gazı salmasıdır. Bu, muzlarınızın çok kısa sürede mükemmel sarıdan kahverengiye ve yumuşak bir renge dönüşebileceği anlamına gelir. Maksimum tazelik için elmaları buzdolabı gibi ayrı bir yerde saklarken, muzları tezgahın üzerinde tutun. Bize güvenin, meyve tabağınız size teşekkür edecek.


2. Soğan ve Patates


Hint mutfağının iki temel öğesi olan soğan ve patatesin neden tek bir yerde bir arada saklanmadığını hiç merak ettiniz mi? Bunun nedeni patateslerin saldığı nem ve gazların soğanların daha hızlı filizlenip bozulmasına neden olmasıdır. Öte yandan soğan, patatesleri yumuşak ve yumuşak hale getirebilir. Ürününüzün bu çifte bozulmasını önlemek için, ürünlerinizi serin ve kuru bir yerde, birbirinden ayrı olarak sakladığınızdan emin olun.

3. Domates ve Salatalık


Evet, her ikisi de buzdolabında saklanabilir ancak birlikte saklamamaya dikkat edin. Domates ve salatalık klasik bir salata kombinasyonudur, ancak konu depolamaya gelince pek iyi değildir. Domates, salatalıkların hızla yumuşamasına ve sümüksü hale gelmesine neden olan etilen gazı üretir. Her ikisini de taze tutmak için domatesleri oda sıcaklığında, salatalıkları ise buzdolabında saklayın. Bunları yalnızca yemek pişirirken veya harika bir salata hazırlarken bir arada tutun.

Resim başlığını buraya ekleyin


Fotoğraf: iStock

4. Muz ve Diğer Meyveler


Yukarıda bahsedildiği gibi muzlar bir etilen santralidir, bu nedenle onları diğer meyvelerle birlikte saklamak ürünlerinizin hızla bozulmasına neden olabilir. Çilek, avokado ve elma gibi meyveler muzla karşılaştırıldığında çabuk bozulur. Çözüm? Muzları, meyve deponuzun geri kalanından uzakta, kendi meyve sepetlerinde saklayın.

5. Sarımsak ve Taze Otlar


Kişniş, fesleğen ve maydanoz gibi taze otlar hassastır ve oldukça emicidir, bu da onları sarımsak gibi keskin yiyeceklerin yakınında saklamayı büyük bir hayır haline getirir. Sarımsağın güçlü aroması bitkilerinizi bastırabilir, lezzetlerini ve tazeliklerini bozabilir. Sarımsaklarınızı serin ve kuru bir yerde, otlarınızı ise nemli bir kağıt havluya sarılı olarak buzdolabında saklayın. Bu şekilde daha uzun süre taze kalacaktır.

6. Elmalar ve Havuçlar


Elmaları ve havuçları saklamak zararsız görünebilir ancak ideal değildir. Elmalar, havuçların çıtırlığını kaybetmesine neden olabilecek etilen gazı salgılar. Bu, havuçların çıtır yerine gevşek olmasını sağlayacaktır. Bunu önlemek için elmaları buzdolabının sebze çekmecesinde, havuçları ise ayrı bir torba veya kapta saklayın. Her ikisi de uzun süre taze ve canlı kalacaktır.

Öyleyse okuyun: Sağlıklı Kemik ve Dişlere Sahip Olmak İçin Kalsiyum Açısından Zengin Bu 7 Meyveyi Yiyin
 
Üst