Bitümleme işlemi nedir ?

Cilhan

Global Mod
Global Mod
Bitumleme, asfalt, katran veya bitum grubunda olan ozel maddelerin kullanlarak cesitli malzemelerin uzerine uygulanmasyla gerceklestirilen bir islemdir. Bitumleme, cogunlukla genis yuzeylerin kaplamak icin kullanlr, ancak dar veya sivri kesitli tum yuzeyleri de kaplayabilir. Bitum doseme islemi, cesitli asamalardan olusur ve oncelikle on islemlerin eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.

Bitumleme Uygulamasnn Asamalar

Bitumleme uygulamas, cesitli asamalardan olusur. Asagdakiler, bitumleme uygulamasnn temel asamalardr:

1. Yuzeyin Temizlenmesi: Bitumun uzerine uygulanmasndan once, yuzey ozel olarak temizlenir. Temizlenme, yuzeyde yer alan tum atklarn ve kirlerin kaldrlmas icin gerceklestirilir.

2. Yuzeyin Hazrlanmas: Yuzeyin temizlenmesinin ardndan, yuzeyin temizlenmesinin ardndan, yuzeyin duzeltilmesi, egiminin duzenlenmesi veya krlms parcalarn giderilmesi gibi onlemler alnr.

3. Bitum Uygulamas: Bitum uygulamas, dosenmek istenen yuzeyin uygun bir sekilde hazrlanmasnn ardndan, bitumun uzerine uygulanmas ile gerceklestirilir. Bitum uygulamasnn turu, uygulanacak yuzeyin niteligine bagl olarak degisebilir.

4. Bitumun Sertlesmesi: Bitumun uygulanmasnn ardndan, bitumun hava kosullarna bagl olarak sertlesmesi icin beklenir. Bitumun sertlesmesi, bitumun uygulandg yuzeye tamamen yapsmasn saglar.

Bitumlemenin Avantajlar ve Dezavantajlar

Bitumleme, cesitli avantajlar ve dezavantajlar olan bir islemdir. Asagdakiler, bitumlemenin avantajlar ve dezavantajlardr:

Avantajlar:
1. Dayankl: Bitumleme, cok dayankldr ve uzun sure kullanlabilir.

2. Yuksek Performans: Bitumleme, cevresel kosullara kars yuksek performans gosterir.

Dezavantajlar:
1. Pahal: Bitumleme, cesitli malzemelerin kullanlmasndan dolay oldukca pahaldr.

2.