Brosius-Gersdorf geri çekilmeyi gösterir: “Cevap vermek istemediğim hasar”

Felaket

New member
Anayasal yargıç olarak seçimi, siyasi pozisyonları konusundaki bir anlaşmazlık nedeniyle Cuma günü başarısız olan yasal profesör Frauke Brosius-Gersdorf tehdit edildi. Markus Lanz'da da olası bir geri çekilme hakkında konuştu.

ZDF programı “Markus Lanz” da ön imzalamaya göre, Salı günü Brous-Gersdorf, “Evet, her şeyden önce, e-posta ile, sandalyeme gönderilen şüpheli içeriğe sahip parçalarla tehditler aldık.” Dedi.

Brosius-Gersdorf olası geri çekilme hakkında konuşuyor: “Cevap vermek istemediğim hasar”

Brosius-Gersdorf ayrıca bir geri çekilme belirtti. Tartışmalı adaylığınızın Federal Anayasa Mahkemesi'nin itibarına zarar vermesi gerekiyorsa, sonuçlar alacaktır.

REKLAMCILIK

Diyerek şöyle devam etti: “Bu tehdit edilir olmaz adaylığıma tutunmam. Bu cevap vermek istemediğim bir hasar. Ben de bu ülkedeki bir hükümet krizinden sorumlu olmak istemiyorum.”

Brosius-Gersdorf çalışanları sandalyede çalışamadı

Potsdam Üniversitesi'nde kamu hukuku başkanlığı yapan avukat, tehditler nedeniyle çalışanlarından sandalyede çalışmamaları için bir önlem olarak istemek zorunda kaldı.

REKLAMCILIK

Aynı zamanda, Brosius-Gersdorf, programdaki solda radikal olduğu iddialarını reddetti. “Toplumumuzun ortasından kesinlikle ılımlı pozisyonları temsil ediyorum” dedi. Konumuyla ilgili tartışmalar tehlikeli olduğunuzu düşünüyor.

Brosius-Gersdorf daha önce yazılı bir açıklamada, kendilerine yönelik iddiaların “karalama” ve “yanlış” olduğunu belirtmişti. Aksine, bilimsel pozisyonları “Demokratik Merkezin resmi” gösterdi. Avukat ayrıca kendisi hakkındaki raporları “yanlış ve eksik, tutarsız ve saygın olmayan” olarak eleştirdi.

Sonuç olarak, her üç hakimin görevinin de Federal'daki gündemden alınması gerekiyordu. Anlaşmazlık, sadece Mayıs ayından beri görevde bulunan siyah ve kırmızı hükümet koalisyonu üzerinde ciddi bir yük.