Bu Hint Çikolatası Prestijli Uluslararası Çikolata Ödülleri 2024'te Altın Kazandı

Leila

Global Mod
Global Mod
Kerala merkezli çikolata markası Paul And Mike yakın zamanda Hindistan'ı dünya sahnesinde gururlandırdı. Uluslararası Çikolata Ödülleri'nde Altın madalya kazanan ilk Hint markası olarak tarih yazdı. 'Sütlü Çikolata Kaplamalı Bütün Meyve' kategorisinde Paul ve Mike'ın Sütlü Çikolata Kaplı Tuzlu Kapari birinci oldu. Marka ayrıca Antep Fıstığı ve Idukki Kakule Çikolatası ile 'Eklentili veya parçalı sütlü çikolata barları' kategorisinde bronz madalya kazandı. Altın ödüllü çikolata, Hindistan'ın doğu ve batı bölgelerinin ilginç bir yakınlaşmasını temsil ediyor. Şirketin belirttiği gibi, “Doğu kıyısındaki Tuticorin'in çorak topraklarından gelen kapari ve tuz ile yemyeşil Batı Ghats'tan gelen Kakao” kullanılarak yapılıyor. Marka, bu ürünü üç yıl boyunca geliştirmek için Ishka Farms ile bağlantı kurdu.
Öyleyse okuyun: Pencap Dünyanın 7. “En İyi Yemek Bölgesi” Seçildi, Diğer Hindistan Eyaletleri de Listede

Ödüllü Çikolata Nasıl Hazırlandı?


Çikolata üreticileri, en küçük boyuttaki (Lilliput kapari) taze hasat edilmiş organik kapari kaynaklarından yararlanıyordu. Şirket, kaparilerin “tadı zeytin gibi ama hardal ve biber notalarıyla daha limonlu” olduğunu söylüyor. Bunlar bir tuz çözeltisine konmak üzere fabrikaya gönderilir. Bunun için kullanılan tuz da özeldir. Tuticorin'in tuzlalarından elde edilir. Paul ve Mike'ın işbirlikçisi Ishka Farms, keskin ve tuzlu notaların dengesini sağlamak için özel bir tuzlu kapari tarifi kullanıyor. Tuzlanan kapariler daha sonra ev yapımı sütlü çikolata ile kaplanıyor. Şirket, “Çıtır çıtır kapariyi ısırdığınızda ve çikolata dilinizde eridiğinde, umamiden tuzluya, asitliden çikolataya kadar çeşitli tatlar ve uzun bir bitiş ve ağızda kalan tat elde edersiniz” diye açıklıyor.


Paul ve Mike Hakkında Daha Fazla Bilgi:


Paul ve Mike, çekirdekten bara kadar yüksek kaliteli, tek kökenli çikolata üretmeleriyle tanınıyor. Kakao çekirdeklerini Kerala ve Coimbatore'daki kendi çiftliklerinin yanı sıra Hindistan'daki diğer ilerici çiftçilerden temin ediyorlar. Çikolata üretim birimleri Kochi'de bulunuyor. Şirket, yalnızca yüksek verimden ziyade olağanüstü lezzet profillerine sahip kakao çekirdeklerine öncelik vermekten gurur duymaktadır. Paul ve Mike, ürünleriyle dünya sahnesinde birçok ödül kazandı. Örneğin, Uluslararası Çikolata Ödülleri'nin geçen yılki baskısında Paul And Mike'ın Gin and Ginger bitter çikolatası dünyanın en iyi 9'uncusu seçildi. Bu, daha önce hiçbir Hint şirketinin ilk 10'a girmeyi başaramadığı gerçek bir dönüm noktasıydı. Daha fazlasını okumak için burayı tıklayın.
Öyleyse okuyun: New York'taki Bu Güney Hindistan Restoranı Michelin Yıldızını 2022'den Bu Yana Koruyor

Uluslararası Çikolata Ödülleri Hakkında Daha Fazla Bilgi:


Uluslararası Çikolata Ödülleri, IICCT'nin (Uluslararası Çikolata ve Kakao Tadımı Enstitüsü) bir girişimidir. Paul ve Mike, her yıl düzenlenen önemli yarışmalardan biri olan 2024 Dünya Final Yarışması'nın kazananları arasındaydı. Jüri heyetinde dünya çapından yaklaşık elli “özel olarak seçilmiş profesyonel jüri üyesi”nin yanı sıra birçok IICCT mezunu ve diğer uzmanlar ve Ödüllerin uluslararası Büyük Jüri panelinin üyeleri yer aldı.
 
Üst