Bu Viral Tweet, Birçok Hint Yemeğinin Birbirine Çok Benzediğini Kanıtlıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Bir yönüyle birbirine benzeyen ancak diğer yönlerden birbirinden oldukça farklı olan yiyecekleri karşılaştırmak her zaman ilginç olmuştur. Bu gıda ‘doppelganger’larının çoğu benzer şekillere sahiptir, ancak dünyanın farklı yerlerinden gelmektedir. Bazen, tek bir ülke aynı yemeğin birden fazla çeşidine sahip olabilir. Örneğin, Hindistan’daki ünlü ay şeklindeki bayram tatlısı birçok isimle bilinir: Maharashtra’da karanji, Goa ve Karnataka’da nevri, Tamil Nadu’da somas, Telangana’da garijalu, Bihar’da pedakiya, Gujarat’ta gujiya vb. Tuzlu kategorisinde, hamur tatlısı, momo, ahlaksız vb. terimlerini ne sıklıkla birbirinin yerine kullandığımızı düşünün.
Geçenlerde Madhura Rao’nun (@madhurarrao) bir tweet’i benzer bir nedenle viral oldu. Bir yemek tabağının fotoğrafını paylaşarak, “Şu anda Hindistan’ın hangi bölgesinde olduğumu tahmin edebilir misiniz?” diye sordu. Tabakta dört tabak vardı: üç kuru parça ve bir çeşit sos. Aşağıdaki tweet’e bir göz atın:

Bu resme bakarak, şu anda Hindistan’ın hangi bölgesinde olduğumu tahmin edebilir misiniz? :)) pic.twitter.com/SngtQf72e5— Madhura Rao (@madhurarrao) 12 Şubat 2023
Kısa süre sonra çelişkili yanıtlarla yorumlar yağmaya başladı:

“Yanılmıyorsam Idiyappam ya da Noolputtu. Burada Kerala’da başlıca yiyecekler. Ama bunları Dilli haat gibi yerlerden de alabilirsin.”
“Bengal’deki yaprak zarf, Machher Paturi (yaprakta pişmiş balık) ve Maharashtra/Gujarat patrani machhi’de olacaktır.”

Maharashtra, Konkan’dan ‘कुरडई’ (beyaz olan) ve ‘पातोळ्या’ (zerdeçal yaprağında)?— Sameer Patankar (@sameer_patankar) 12 Şubat 2023
Bu, Kerala’daki idiyappam’a çok yakın görünüyor, ancak başka bir eyaletten bir varyant olabilir: Abhi.rup (@notworldlywise) 13 Şubat 2023
kuzeydoğu Hindistan veya güney Hindistan— İklim Değişikliği, Göç ve Çevre Mültecileri (@Climate33112880) 13 Şubat 2023
Görünüşe göre Mangalore’daymış! Rao, her yemeği netleştirmek için bir yorum ekledi. “Tabakta muudo (vidalı çam yapraklarında buğulanmış pirinç keki), shevai (pirinç eriştesi), tavuk sukka (birçok taze hindistan cevizi ve baharatla tavada kızartılmış tavuk) ve kişniş bazlı tavuk köri görüyorsunuz. Bu ne güzel bir karşılama yemeği.”
Tweet şu ana kadar 223.1K görüntülendi ve 1.800 beğeni aldı. Bulaşıkları doğru bir şekilde tanımlayabildiniz mi? Yorumlarda tahmininizin ne olduğunu bize bildirin.

Günün Öne Çıkan Videosu



En İyi Pakoda Tarifleri | Haberler Food’dan Kolay Tarifler
 
Üst