Bu Yaz Mutfağınızı Serin Tutmak İçin 5 Kolay İpucu

Leila

Global Mod
Global Mod
Mutfak her evin kalbidir. Burası yemek pişirdiğimiz, deneyimler yarattığımız ve aile olarak birbirimize bağlandığımız yerdir. Ancak ne yazık ki yaz mevsiminde bölge sıcak, terli ve rahatsız edici hale gelebilir. Alev, koku ve yağ; her şey bir araya gelerek alanı herkes için tatsız hale getirir. Peki ya durumu tersine çevirmenin yolları olduğunu söylesek? Dışarıdaki sıcaklığın kontrolümüz dışında olduğunu anlasak da yapabileceğimiz şey mutfak alanını mümkün olduğunca taze ve serin tutmaya çalışmaktır. Bu konuda size yardımcı olmak için işte yaz sezonunda uygulayabileceğiniz bazı basit ipuçları.

Öyleyse okuyun: Mutfakta Acemi Misiniz? Bu 5 Yemek Pişirme İpucu Hayatınızı Kolaylaştıracak

Kolay Yaz İpuçları: İşte Mutfağınızı Serin Tutmanın 5 Kolay Yolu:


Amaç mutfakta mümkün olduğunca az zaman geçirmek. Bunun için de işleri önceden planlamanız ve buna göre hareket etmeniz gerekir.


1. Pişirme saatlerini değiştirin:


Günde iki ya da üç kez yemek pişiren biriyseniz bu düzeni değiştirmenizi öneririz. Sabaha kadar yemeklerinizi tek seferde bitirmeye çalışın ve sıcaklıklar yükselmeden mutfaktan çıkın.

2. Hızlı tariflere bakın:


Biraz araştırma yapmanın ve hemen pişirilebilecek yemekleri seçmenin zamanı geldi. Karmaşık olmayan ve daha az teknik ve süreç içeren tarifler tercih edin, böylece işinizi bir saatten fazla sürede bitiremezsiniz.

Öyleyse okuyun: Toplu Pişirme Sanatında Ustalaşın: Yemek Hazırlamada Başarı İçin 6 Temel İpucu

3. Minimum pişirme gerektiren yemekleri tercih edin:


Soba alevinin sıcaklığının dayanılmaz olabileceği konusunda hemfikir olalım. Bu nedenle minimum pişirme gerektiren veya hiç pişirme gerektirmeyen tarifler tercih etmeyi seviyoruz. Diyetinize meyveler, salatalar ve kolayca sindirilebilen hafif, haşlanmış yemekler ekleyin.

4. Malzemelerinizi önceden hazırlayın:


Sebzeleri kesmek ve doğramak, baharat karışımları hazırlamak ve pişirmeden önce buna benzer diğer adımlar da çok fazla zaman ve enerji gerektirir. Bu nedenle biraz vakit ayırmayı, yemeği doğru planlamayı ve malzemeleri önceden hazır tutmayı tercih ediyoruz. Bu sadece mutfakta zaman kazanmanızı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda alanın aşırı ısınmasını da önleyecektir.

5. Egzozu kullanın:


Yemek pişirirken mutfak bacasını açın ve mutfak pencerelerini açın. Bu, havanın çapraz havalandırmasını sağlayarak toz, nem ve koku birikimini önleyecektir. Sonuç olarak mutfağa her adım attığınızda temiz, serin ve kokusuz bir deneyim yaşayacaksınız.

Daha fazla akıllı ve sağlıklı mutfak ipuçları için burayı tıklayın.
 
Üst