Bu Yüksek Proteinli Nohut Burger Çörekleriyle Burgerinizi Daha Sağlıklı Hale Getirin (Tarif İçinde)

Leila

Global Mod
Global Mod
Sulu bir burgeri ısırmak kadar tatmin edici çok az şey vardır. İster vejeteryan olsun ister vejeteryan olsun, bunlardan birine düşkün olmanın keyfi aynı kalır. Ancak çoğumuz bu sevilen fast food yemeği ne kadar sevsek de, tadına baktıktan sonra anında pişmanlık duyarız. Burger çörekleri genellikle rafine undan (maida) yapılır, bu da onlara beslenme ölçeğinde düşük bir puan verir. Ancak yemek pişirme konusunda yaratıcı ve deneysel olabileceğimiz yer burasıdır. Bunun yerine nohut (chana) ile evde sıfırdan yapmaya ne dersiniz? İlk başta bu değişimi yapmakta biraz tereddüt edebilirsiniz, ancak bir kez yaptığınızda geri dönüş olmaz. Karşınızda: Burgerinize bir miktar protein katacak ve en sevdiğiniz yemeğin tadını çıkarırken kendinizi daha az suçlu hissetmenizi sağlayacak nohut burger çörekleri.
Ayrıca Okuyun:Evde Ağız Sulandıran Restoran Tarzı Burger Yapmak İçin 5 Uzman İpucu


Fotoğraf Kredisi: iStock

Nohut Burger Çörekleri Normal Burger Çöreklerine Benzer Bir Lezzet Sunuyor mu?


Bu nohut burger çöreğinin lezzeti normal çöreklere oldukça benziyor. Ayrıca benzer bir doku sunarak onları mükemmel bir alternatif haline getiriyorlar. Ancak fark edebileceğiniz tek fark, bu çöreklerin biraz cevizli bir tada sahip olmasıdır. Bunun dışında aralarında önemli bir fark yoktur.

Nohut Burger Çöreklerinin Yumuşak Olması Nasıl Sağlanır?


Nohut burger ekmeğinizin yumuşak çıkması için hamuru iyice karıştırmanız gerekir. Hamurun kıvamını değiştirebileceğinden çok fazla su eklemekten kaçının. Ayrıca, onları çok uzun süre pişirmemeyi unutmayın, aksi takdirde fazla pişebilirler ve bu da burger çöreklerinin daha sert bir dokuya sahip olmasına neden olabilir.

Sağlıklı Burger Çörekler Nasıl Yapılır | Yüksek Proteinli Nohut Burger Çörek Tarifi


Nohut burger çöreği yapmak için mutfağınızda kolaylıkla bulabileceğiniz bir avuç malzemeye ihtiyacınız var. Bu tarif @ohcheatday Instagram sayfası tarafından paylaşıldı. Bir gece önceden ıslatılmış nohutları mutfak robotuna ekleyerek başlayın. Buna isabgol, kırmızı biber tozu, pizza baharatı, pul biber, rezene tohumu ve tuz ekleyin. Ayrıca sızma zeytinyağı, su ve 1 çay kaşığı sirke ile karıştırılmış kabartma tozu da eklemeniz gerekir. Kremsi bir hamur oluşuncaya kadar yüksek hızda nabız atın. Şimdi hamuru altı adet mini ekmek rulosu haline getirin. Gluten içermediklerinden çok büyük şekillendirmekten kaçının. Bunları parşömen kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine biraz susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Ev yapımı nohutlu burger ekmeğiniz hazır!
Ayrıca Okuyun:Hafta Sonu Özel: Tavuklu Tikka Burger Nasıl Yapılır (Tarif Videosunu İzleyin)

Tarif Habersunun tamamını buradan izleyin:

Bu gönderiyi Instagram'da görüntüle

Oh, Cheat Day tarafından paylaşılan bir gönderi! (@ohcheatday)
En sevdiğiniz vejetaryen veya vejetaryen olmayan burgerleri oluşturmak için bu yüksek proteinli çörekleri yapın. Bu tarifle her lokmanın tadını daha az suçluluk duygusuyla çıkaracaksınız. Bunları bir deneyin ve deneyiminizi aşağıdaki yorumlarda paylaşın.
 
Üst