Karpuz ve yaz el ele gider. Isı, ısınma durumunda ne zaman beklediğimiz meyvelerden biridir. Sulu, soğutma ve doğal olarak tatlıdır. Ama sezon boyunca kırmızı eti mutlu bir şekilde yerken ve karpuz suyunu yudumlarken, çoğumuz meyvenin geri kalanını atıyoruz. Ama çoğunun yenilebilir olduğunu bilmek şaşıracaksınız – et, kabuk ve hatta tohumlar. Sıfır-uydu mutfağı mı çalıştırıyorsunuz? Evet ise, bu makale sizin için! İşte bir karpuzun her parçasını nasıl kullanabilir ve bu yaz meyvenin tamamen tadını çıkarabilirsiniz.
Öyleyse okuyun:Karpuz farklı şekillerde nasıl kesilir – bu basit numaraları deneyin
Fotoğraf: Pexels
Bir karpuzun her parçasını lezzetli bir şekilde nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır
Karpuz eti nasıl kullanılır:
Hepimiz bir karpuzun parlak kırmızı kısmını biliyoruz ve seviyoruz. Çoğu insanın en çok keyif aldığı şey budur. Karpuz eti nemlendirici, tatlı ve son derece çok yönlüdür. Ama sadece dilimlemenin ve soğutulmuş servis etmenin yanı sıra, etin tadını çıkarmanın bazı kolay yolları.
1. Karpuz suyu
Bir karıştırıcıda, siyah tuz, biraz limon suyu ve fla nane yaprakları ile birlikte doğranmış karpuz ekleyin. Süzün ve yaz aylarında ferahlatıcı bir içecek için buzla servis yapın.
2. Meyve Chaat
Biraz karpuz eti kesin ve papaya, muz, elma ve bir tutam chaat masala ve limon suyu ile karıştırın. Yemekler arasında ferahlatıcı bir atıştırmalık olarak yiyin.
3. ızgara karpuz
Evet, ızgara analleri olmalı, ama ızgara karpuzları biliyor muydunuz? Yapmanız gereken tek şey hafifçe kalın karpuz dilimleri ızgara yapmak ve dumanlı ve lezzetli bir bükülme için kırmızı biber tozu ve limon serpmektir.
4. Karpuz Popsicles
Karpuz eti, şeker veya bal kullanarak evde çocuk dostu popsicles yapın. Kalıplara dökün ve dondurun. Çocuklar için mükemmel bir öğleden sonra atıştırmalık.
5. Karpuz salatası
Ağır yemekler yapmak yerine, süslü bir his için ezilmiş beyaz pane veya paneer, zeytin ve salatalık ile kendinizi lezzetli, Instagram'a layık bir karpuz salatası yapın. Üstüne biraz bal çırpın ve gitmekte fayda var.
Fotoğraf: Pexels.
Karpuz sığır eti nasıl kullanılır:
Kırmızı et ve sert cilt arasındaki soluk yeşilimsi-beyaz kısım genellikle atık olarak görülür. Ama bu karpuz kabuğu ve tamamen yenilebilir! Çıtır bir doku ve nötr lezzet ile bu sığır eti baharatları güzel emer. İşte nasıl kullanabilirsiniz:
1. Karpuz Rind Sabzi
Sert dış yeşil cildi soyun ve beyaz kısmı doğrayın. Hardal tohumu, köri yaprakları, yeşil biberler ve haldi ile sautte. Lezzetli bir bükülme için rendelenmiş hindistancevizi ile bitirin.
2. Pickle It
Hardal yağı, tuz, biber tozu ve bir sirke çizgisinde soyulmuş kabuğu marine ederek hızlı bir turşu yapın. Bir iki gün bekletin ve sıcak parathas ile tadını çıkarın!
Fotoğraf: Pexels
Karpuz Sığır Chutney:
Bundan lezzetli bir chutney yapmak için soyulmuş sığır eti kişniş, yeşil biber, sarımsak ve limon suyu ile karıştırın. Atıştırmalıklarla veya günlük yemeklerinizle eşleştirebileceğiniz keskin, eşsiz bir chutney yapar.
1. Karpuz tohumu nasıl kullanılır
Karpuz tohumları genellikle atılır, ancak tezin beslenme güç merkezi olduğunu bilmek şaşıracaksınız. Tez tohumları protein, demir, magnezyum ve sağlıklı yağlar bakımından zengindir. Temizlendikten ve kavrulduktan sonra çeşitli şekillerde kullanılabilirler:
2. Kavrulmuş tohumlar
Durulayın ve kuru tohumlar. Biraz tuz ve biber tozu ile bir tawa üzerinde tohumları kızartın. Onları hava geçirmez bir kavanozda saklayın ve aç olduğunuzda munch uzaklaştırın.
3. Trail karışımı
Kavrulmuş karpuz tohumlarını ev yapımı iz karışımınızda badem, kuru üzüm ve makhanalarla karıştırın. Bu, önemsiz yemek istersen mükemmel bir atıştırmalıktır.
4. Kahvaltıda tepede
Over Yulafınızı Cruncher yapmak ister misiniz? Üstüne kavrulmuş karpuz tohumu ekleyin! Tholesesess yapmak için Dahi, Meyve Kaseleri veya Smoothies'in üstünü ekleyebilirsiniz.
Öyleyse okuyun:Karpuz kilo kaybına nasıl yardımcı olabilir, cilt sağlığını iyileştirebilir ve daha fazlası
Artık evde karpuz kullanacağınızı bildiğinize göre, bu yaz meyvesinin sağlığınızı nasıl etkilediğini bilmek için buraya tıklayın.
Öyleyse okuyun:Karpuz farklı şekillerde nasıl kesilir – bu basit numaraları deneyin
Fotoğraf: Pexels
Bir karpuzun her parçasını lezzetli bir şekilde nasıl kullanacağınız aşağıda açıklanmıştır
Karpuz eti nasıl kullanılır:
Hepimiz bir karpuzun parlak kırmızı kısmını biliyoruz ve seviyoruz. Çoğu insanın en çok keyif aldığı şey budur. Karpuz eti nemlendirici, tatlı ve son derece çok yönlüdür. Ama sadece dilimlemenin ve soğutulmuş servis etmenin yanı sıra, etin tadını çıkarmanın bazı kolay yolları.
1. Karpuz suyu
Bir karıştırıcıda, siyah tuz, biraz limon suyu ve fla nane yaprakları ile birlikte doğranmış karpuz ekleyin. Süzün ve yaz aylarında ferahlatıcı bir içecek için buzla servis yapın.
2. Meyve Chaat
Biraz karpuz eti kesin ve papaya, muz, elma ve bir tutam chaat masala ve limon suyu ile karıştırın. Yemekler arasında ferahlatıcı bir atıştırmalık olarak yiyin.
3. ızgara karpuz
Evet, ızgara analleri olmalı, ama ızgara karpuzları biliyor muydunuz? Yapmanız gereken tek şey hafifçe kalın karpuz dilimleri ızgara yapmak ve dumanlı ve lezzetli bir bükülme için kırmızı biber tozu ve limon serpmektir.
4. Karpuz Popsicles
Karpuz eti, şeker veya bal kullanarak evde çocuk dostu popsicles yapın. Kalıplara dökün ve dondurun. Çocuklar için mükemmel bir öğleden sonra atıştırmalık.
5. Karpuz salatası
Ağır yemekler yapmak yerine, süslü bir his için ezilmiş beyaz pane veya paneer, zeytin ve salatalık ile kendinizi lezzetli, Instagram'a layık bir karpuz salatası yapın. Üstüne biraz bal çırpın ve gitmekte fayda var.

Fotoğraf: Pexels.
Karpuz sığır eti nasıl kullanılır:
Kırmızı et ve sert cilt arasındaki soluk yeşilimsi-beyaz kısım genellikle atık olarak görülür. Ama bu karpuz kabuğu ve tamamen yenilebilir! Çıtır bir doku ve nötr lezzet ile bu sığır eti baharatları güzel emer. İşte nasıl kullanabilirsiniz:
1. Karpuz Rind Sabzi
Sert dış yeşil cildi soyun ve beyaz kısmı doğrayın. Hardal tohumu, köri yaprakları, yeşil biberler ve haldi ile sautte. Lezzetli bir bükülme için rendelenmiş hindistancevizi ile bitirin.
2. Pickle It
Hardal yağı, tuz, biber tozu ve bir sirke çizgisinde soyulmuş kabuğu marine ederek hızlı bir turşu yapın. Bir iki gün bekletin ve sıcak parathas ile tadını çıkarın!

Fotoğraf: Pexels
Karpuz Sığır Chutney:
Bundan lezzetli bir chutney yapmak için soyulmuş sığır eti kişniş, yeşil biber, sarımsak ve limon suyu ile karıştırın. Atıştırmalıklarla veya günlük yemeklerinizle eşleştirebileceğiniz keskin, eşsiz bir chutney yapar.
1. Karpuz tohumu nasıl kullanılır
Karpuz tohumları genellikle atılır, ancak tezin beslenme güç merkezi olduğunu bilmek şaşıracaksınız. Tez tohumları protein, demir, magnezyum ve sağlıklı yağlar bakımından zengindir. Temizlendikten ve kavrulduktan sonra çeşitli şekillerde kullanılabilirler:
2. Kavrulmuş tohumlar
Durulayın ve kuru tohumlar. Biraz tuz ve biber tozu ile bir tawa üzerinde tohumları kızartın. Onları hava geçirmez bir kavanozda saklayın ve aç olduğunuzda munch uzaklaştırın.
3. Trail karışımı
Kavrulmuş karpuz tohumlarını ev yapımı iz karışımınızda badem, kuru üzüm ve makhanalarla karıştırın. Bu, önemsiz yemek istersen mükemmel bir atıştırmalıktır.
4. Kahvaltıda tepede
Over Yulafınızı Cruncher yapmak ister misiniz? Üstüne kavrulmuş karpuz tohumu ekleyin! Tholesesess yapmak için Dahi, Meyve Kaseleri veya Smoothies'in üstünü ekleyebilirsiniz.
Öyleyse okuyun:Karpuz kilo kaybına nasıl yardımcı olabilir, cilt sağlığını iyileştirebilir ve daha fazlası
Artık evde karpuz kullanacağınızı bildiğinize göre, bu yaz meyvesinin sağlığınızı nasıl etkilediğini bilmek için buraya tıklayın.