Buzdolabınız Çalışmayı Durdurdu mu? İşte Buzdolabınızdaki Yiyecekleri Nasıl Kullanacağınız

Leila

Global Mod
Global Mod
Elektrik kesintisi olduğunda ilk endişelendiğimiz şeylerden biri buzdolaplarımızdaki yiyeceklerdir. Günümüzde, bu cihaza çok fazla güvenmeye başladık. Buzdolapları sayesinde çeşitli gıda maddelerine anında ulaşabiliyoruz. Artıkları ve büyük miktarlarda ürünü ileride kullanmak üzere saklayabiliriz. Aynı zamanda işin monotonluğundan uzaklaşmak için hoş bir fırsattırlar – sıkıldığımızda atıştırmalıkları kontrol etmek için onları açma eğiliminde değil miyiz? Buzdolapları birden fazla şekilde sığınak sağlar. Bu nedenle, bozulduklarında veya uzun süre elektrikleri kesildiğinde nasıl davranacağımızı bilmeliyiz. Bu, gıda israfını en aza indirmemizi ve sağlık sorunlarından kaçınmamızı sağlayacaktır. İşte buzdolabınız çalışmadığında yapmanız gerekenler.

Buzdolabınız çalışmayı bıraktığında yiyecekleri işlemenin 5 kolay yolu:

1. Çabuk bozulan yiyecekleri atın


Kesilmiş meyveleri, sebzeleri, etleri, balıkları, yumurtaları, sütleri ve artıkları ne yazık ki dört saat elektriksiz kaldıktan sonra buzdolabınızda saklayamazsınız. Yoğurt, dahi, ayran, krema, ekşi krema vb. süt ürünlerinin de bu kategoriye girdiğini unutmayın. Bu çabuk bozulan ürünler, güvenli bir şekilde yenebilmeleri için sürekli ve yeterli soğutma gerektirir. Bu durumu kurtarmanın bir yolu da elektrik kesintisinden hemen sonra bu besinlerden mümkün olduğunca çok tüketmek.

(Ayrıca Okuyun: Buzdolabınız Kötü Kokuyor mu? İşte O Keskin Kokulardan Nasıl Kurtulabilirsiniz)


Artık yiyecekler, kesilmiş meyve ve sebzeler, süt vb. atılmalıdır. Fotoğraf Kredisi: iStock

2. Alternatif bir soğutma kaynağı kullanın


Elinizde bir soğutucu veya kuru buz bulunan bir kap varsa, bunları geçici olarak çabuk bozulan ürünleri saklamak için kullanabilirsiniz. Ancak, hakim hava koşullarına bağlı olarak, bazılarını daha sonra atmak zorunda kalabilirsiniz. Akılda tutulması gereken önemli bir nokta, sıcaklıklarını 40 derece Fahrenheit (veya 4.44 Santigrat derece) altında tutmaktır. Bunu başarırsanız, buzdolabınız tekrar çalışmaya başladıktan sonra tekrar dondurabilirsiniz. Bu, işlenmiş atıştırmalıklar ve bazı etler gibi dondurucuda saklanan ürünler için de geçerlidir. Gıda maddelerinin sıcaklığını doğrulamak ve üzerlerinde buz kristalleri olup olmadığını kontrol etmek için bir gıda veya cihaz termometresi kullanabilirsiniz.

pidd1fcg


Tüketilmesinin güvenli olduğundan emin olmak için gıda maddelerinin sıcaklığını kontrol edin. Fotoğraf Kredisi: iStock

3. Bozulmayan öğeleri kontrol edin ve saklayın


Kesilmemiş meyve ve sebzeler, tereyağı, belirli sert peynir türleri, çeşniler, kapalı sıvılar ve ekmek, sürekli soğutma almamış olsalar bile genellikle iyidir. Jöle, hardal, fıstık ezmesi, zeytin ve turşular genellikle güvenlidir, diğer sos türlerinin (salata sosları, mayonez) açılmış kavanozları atılmalıdır. Ancak, bunların tümü dış sıcaklıklara ve nem koşullarına bağlıdır. Bu öğelerin bazılarında da bakteri oluşmaya başlayabilir, bu nedenle onları yemeden önce yakından inceleyin. Dokusu, kokusu veya rengi şüpheli görünüyorsa tadına bakmayın. Enfeksiyon riskindense onları dışarı atmak daha iyidir.

(Ayrıca Okuyun: Artık Yiyecekleri Ne Kadar Süre Saklayabilirsiniz: Ayrıntılar İçeride)

b3eg1rm8


Bazı gıda maddeleri kolayca bozulmaz ve bu nedenle soğumadan kalabilir. Fotoğraf Kredisi: iStock

4. Buzdolabını kapalı tutun


Elektrik kesintisinden sonra yiyecekleri buzdolabından çıkarma konusunda çok stratejik davranın. İçerideki eşyaları kontrol etmek için kapıyı açıp durmayın. Kapalı tutulması, iç kısımların daha uzun süre soğuk kalmasını sağlar. Bu şekilde, cihaz dört saatlik pencereden önce çalışmaya başlarsa, bozulabilir öğeler yine de kurtarılabilir. Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre, dondurucunuzun kapılarını kapalı tutmak, yiyecekleri yaklaşık 1-2 gün boyunca (dondurucunun ne kadar dolu olduğuna bağlı olarak) içeride tutabilir.

(Ayrıca Okuyun: İzleyin: Uzmanlara Göre Dondurucunuzda Saklamanız Gereken 5 Sağlıklı Sebze)

5. Önceden hazırlanın


Bazen buzdolapları, üzerinde kontrolümüz olmayan teknik nedenlerle çalışmayı durdurabilir. Ancak sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı bir bölgede yaşıyorsanız, önceden düzenleme yapmak en iyisidir. Daha önce bahsedilen taşınabilir soğutuculara ve termometrelere yatırım yapmayı düşünün. Soğutucuların yalnızca sınırlı miktarda yiyecek saklayabileceğini ve buz katmanları veya donmuş paketler eklemeniz gerekebileceğini unutmayın (bu da yer kaplar). Bu nedenle, içinde hangi yiyecekleri tutacağınızı seçerken akıllı olmalısınız. Bozulabilir veya pahalı eşyaları kurtarmak için acele edebilirsiniz, ancak elektrik kesintisinin uzunluğunu da hesaba katın. Soğutucular kalıcı bir çözüm değildir.

rchrbsg8


Acil durumlar ve elektrik kesintileri için taşınabilir soğutucular satın alın. Fotoğraf Kredisi: iStock

Günün Öne Çıkan Videosu



Ballı Biberli Tavuk Popper Tarifi | Bal Biberli Tavuk Poppers Nasıl Yapılır
 
Üst