Çıtır ve Lezzetli, Evde Mükemmel Tavuk Köfteleri Yapın! Akılda Tutulması Gereken 5 Kolay İpucu

Leila

Global Mod
Global Mod
Tavuk pirzolası en sevilen tavuk atıştırmalıklarından biridir. Lezzetli tadı ve karşı konulmaz çıtır dokusu, onları kendinizi şımartmak için mutlak bir zevk haline getiriyor. Akşam çayımızın tadını çıkarmak ve akşam yemeği partilerinde atıştırmalık olarak hizmet etmek için mükemmel bir arkadaştırlar. Tavuk pirzolalarını tıka basa yemek çok fazla zaman almasa da bunları evde yapmak biraz zor olabilir. Beklediğiniz kadar çıtır çıkmadıkları zamanlar vardır. Bu olduğunda, tüm sıkı çalışmanın ardından oldukça hayal kırıklığı yaratabilir. Bu sorunla sık sık karşılaşıyorsanız size yardımcı olmak için buradayız. Köfteleri tıpkı bir restoranda aldığınıza benzetecek kolay ipuçlarının listesini aşağıda bulabilirsiniz: çıtır, leziz ve çok lezzetli!
Öyleyse okuyun: Geleneksel Köftelerden Sıkıldınız mı? Bu Dudak Şaşırtan Bengalce Sebze Pirzolası Tarifini Deneyin


Fotoğraf Kredisi: Istock

İşte Evde Mükemmel Çıtır Tavuk Köfte Yapmak İçin 5 İpucu:

1. Kaliteli tavuk kullanın


Tavuğun kalitesi, tavuk pirzolalarınızın nasıl sonuçlanacağı konusunda büyük bir fark yaratır. Tavuk pirzolaları, tavuk yumuşak ve yumuşak olduğunda en iyi tadı alır. Bunu ancak taze ve kaliteli tavuk kullanırsanız başarabilirsiniz. Eski veya bayat tavuk kullanırsanız çiğnenebilir ve lastiksi bir dokuya sahip olacaktır. Ve bu ne pahasına olursa olsun kaçınmak istediğimiz bir şey.


2. Tavuğu iyice marine edin


Tavuğun kalitesinin yanı sıra marinasyon sürecine de dikkat etmelisiniz. Tavuğun tüm baharatlarla iyice kaplandığından emin olun. İşlem tamamlandıktan sonra tavuğun bir süre beklemesine izin vermelisiniz. Bunu yaptığınızda tatlar daha iyi emilir ve daha lezzetli tavuk pirzolaları elde edilir. Bu adımı atlarsanız tatları beklediğiniz kadar güzel olmayacaktır.

3. Ekmek kırıntılarıyla iyice kaplayın


Marine ettikten sonraki bir sonraki adım, tavuk pirzolalarını ekmek kırıntılarıyla kaplamaktır. Bunu yapmadan önce, Maida ile kaplanmaları ve ardından çırpılmış yumurtalara batırılmaları gerekir. Bunu yaptıktan sonra ekmek kırıntılarıyla iyice kapladığınızdan emin olun. Tavuk pirzolalarınız ne kadar iyi kaplanırsa o kadar çıtır olurlar. Ayrıca fazlalıkları sallamayı unutmayın, aksi takdirde eşit olmayan pişirmeye neden olabilir.

4. Doğru ateşte pişirin


Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise pirzolaları pişireceğiniz alevdir. Mükemmel çıtır olduklarından emin olmak için alevi düşük-orta ateşte tutun. Düşük veya yüksek ateşte pişirmekten kaçının; bu, az pişmesine veya aşırı pişmesine neden olabilir. Ayrıca kadhai'de aynı anda çok fazla pirzolayı aşırı kalabalıklaştırmamalısınız. Bunları arada çevirmeyi de unutmayın.
Öyleyse okuyun: Nohut Köftesi, Yulaf Köftesi ve Daha Fazlası: Denemeniz Gereken 5 Yüksek Proteinli Köfte Tarifi

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri


Fotoğraf Kredisi: Istock

5. Fazla yağı boşaltın


Tavuk pirzolalarını hemen kazmanın cazip gelebileceğini biliyoruz. Ancak önce fazla yağı onlardan boşaltmanız gerekir. Bunu yapmak için bunları kağıt mendille kaplı bir tabağa aktarın. Bu, fazla yağdan kurtulmanıza yardımcı olacak ve daha uzun süre gevrek kalmalarını sağlayacaktır. Bu işlem fazladan birkaç dakika sürebilir ancak bu şekilde tavuk pirzolalarınız çabuk ıslanmayacaktır.

Evde çıtır tavuk pirzola yapmak sanıldığı kadar zor değil. Yukarıda belirtilen ipuçlarına dikkat edin; bunları mükemmel bir şekilde yapabileceksiniz. İşte başlamanıza yardımcı olacak mükemmel tavuk pirzola tarifi.
 
Üst