Geçenlerde yeğenimin hazırlıksız doğum günü partisine katıldım. Kız kardeşim kendini kötü hissetmesine rağmen 8 yaşındaki çocuğu için bir son dakika kutlaması düzenlemeye karar verdi. Hepimizin bildiği gibi çocukların doğum günü partileri neşe, oyun, kahkaha ve tabii ki lezzetli yemeklerle eş anlamlıdır! Yeğenimin partisinde erişte, pizza, waffle ve daha fazlasını içeren bir dizi lezzetli yemek yer alıyordu. Bu baştan çıkarıcı ikramlar arasında bir meze göze çarpıyordu: Samosa çubukları, çubuk üzerinde servis edilen geleneksel çıtır ve pul pul samosalara enfes bir dokunuş. Yeğenimin samosalara olan sevgisi göz önüne alındığında (onlara kim karşı koyabilir ki?), kız kardeşim, ketçap ve Hint turşusuna daldırmak için mükemmel olan bu atıştırmalık versiyonuyla bizi şaşırttı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, hem yeğenim hem de ben onu çok sevdik! Bu nedenle, elde taşınır samosa çubukları için bu inanılmaz derecede basit ama yaratıcı tarifi sizinle paylaşmaktan heyecan duyuyorum. Daha fazlasını keşfetmek için okumaya devam edin!
Öyleyse okuyun: Paneer Samosa Tarifi: Şahane bir Çay Saati Atıştırmalığı için Bu Lezzetli Samosaları Yapın
Samosalar baharatlı ve lezzetlidir!
Fotoğraf Kredisi: iStock
Samosas'ı Muhteşem Bir Parti Atıştırmalığı Yapan Nedir?
Çıtır, pul pul ve çıtır samosalar, nefis tatları ve çok yönlülükleri nedeniyle harika bir parti atıştırmalıktır. Sadece patates, baharat veya bezelye değil, aynı zamanda samosaları et, fındık, sebze, baharat ve şifalı bitkilerle de doldurabilirsiniz; tadı eşit derecede lezzetli olur. Samosa'nın vejetaryen versiyonunda bile dolguya istediğiniz kadar sebze ve baharat ekleyebilirsiniz. Genellikle samosa dolgusunun baharat oranı yüksektir ancak tadını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
Samosaları Kızartmak Gerekli mi?
HAYIR! İçeriklerini değiştirerek kesinlikle samosanın daha sağlıklı bir versiyonunu yapabilirsiniz. Samosanın dış tabakası Maida (çok amaçlı un) ile yapılır ancak kolaylıkla buğday unu ile değiştirilebilir. Buğday unu ile Maida Samosas arasındaki tek fark tadıdır; ilkinin tadı biraz cevizli ve yoğundur. Samosaları derin yağda kızartmak yerine havada kızartabilirsiniz. Bu, daha az yağ kullanımına ve daha fazla tada yol açacaktır!
Samosa çubuklarının yapımı kolaydır.
Fotoğraf Kredisi: iStock
Samosa Çubukları Nasıl Yapılır: Evde Samosa Çubukları Yapma Tarifi
Samosa çubukları kilerinizde bulunan basit malzemelerle kolayca yapılabilir. Sadece 30 dakikanızı ayırmanız yeterli ve bu meze misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olacak. Haşlanmış patatesleri ezip, baharatları karıştırıp, kısık ateşte 5-8 dakika pişirerek samosa dolgusunu hazırlamanız yeterli.
Daha sonra samosa sarmalarını alın ve bu karışımdan bir kaşık dolusu doldurun. Bir koni oluşturacak şekilde sıkıca yuvarlayın ve alt kenarına bir tahta kaşık sokun. Altın rengi mükemmelliğe kadar derin yağda kızartın ve domates ketçapı veya kişniş turşusu ile sıcak olarak servis yapın.
Tarifin tamamını buradan okuyun.
Bonus ipucu
Samosa dolgusuna tatlı mısır ve rendelenmiş peynir ekleyerek biraz sürpriz katabilirsiniz. Tahta çubukları alüminyum folyoyla sarın ve servis yapın!
Öyleyse okuyun: Samosa'yı seviyor musun? Hafta Ortası Keyfi İçin Bu Lezzetli Yumurta Samosa'yı Deneyin
Öyleyse okuyun: Paneer Samosa Tarifi: Şahane bir Çay Saati Atıştırmalığı için Bu Lezzetli Samosaları Yapın
Samosalar baharatlı ve lezzetlidir!
Fotoğraf Kredisi: iStock
Samosas'ı Muhteşem Bir Parti Atıştırmalığı Yapan Nedir?
Çıtır, pul pul ve çıtır samosalar, nefis tatları ve çok yönlülükleri nedeniyle harika bir parti atıştırmalıktır. Sadece patates, baharat veya bezelye değil, aynı zamanda samosaları et, fındık, sebze, baharat ve şifalı bitkilerle de doldurabilirsiniz; tadı eşit derecede lezzetli olur. Samosa'nın vejetaryen versiyonunda bile dolguya istediğiniz kadar sebze ve baharat ekleyebilirsiniz. Genellikle samosa dolgusunun baharat oranı yüksektir ancak tadını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
Samosaları Kızartmak Gerekli mi?
HAYIR! İçeriklerini değiştirerek kesinlikle samosanın daha sağlıklı bir versiyonunu yapabilirsiniz. Samosanın dış tabakası Maida (çok amaçlı un) ile yapılır ancak kolaylıkla buğday unu ile değiştirilebilir. Buğday unu ile Maida Samosas arasındaki tek fark tadıdır; ilkinin tadı biraz cevizli ve yoğundur. Samosaları derin yağda kızartmak yerine havada kızartabilirsiniz. Bu, daha az yağ kullanımına ve daha fazla tada yol açacaktır!

Samosa çubuklarının yapımı kolaydır.
Fotoğraf Kredisi: iStock
Samosa Çubukları Nasıl Yapılır: Evde Samosa Çubukları Yapma Tarifi
Samosa çubukları kilerinizde bulunan basit malzemelerle kolayca yapılabilir. Sadece 30 dakikanızı ayırmanız yeterli ve bu meze misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olacak. Haşlanmış patatesleri ezip, baharatları karıştırıp, kısık ateşte 5-8 dakika pişirerek samosa dolgusunu hazırlamanız yeterli.
Daha sonra samosa sarmalarını alın ve bu karışımdan bir kaşık dolusu doldurun. Bir koni oluşturacak şekilde sıkıca yuvarlayın ve alt kenarına bir tahta kaşık sokun. Altın rengi mükemmelliğe kadar derin yağda kızartın ve domates ketçapı veya kişniş turşusu ile sıcak olarak servis yapın.
Tarifin tamamını buradan okuyun.
Bonus ipucu
Samosa dolgusuna tatlı mısır ve rendelenmiş peynir ekleyerek biraz sürpriz katabilirsiniz. Tahta çubukları alüminyum folyoyla sarın ve servis yapın!
Öyleyse okuyun: Samosa'yı seviyor musun? Hafta Ortası Keyfi İçin Bu Lezzetli Yumurta Samosa'yı Deneyin