Dondurma Kötü mü Gidiyor? Soğuk İkramınızı Saklarken Bu 5 Hatadan Kaçının

Leila

Global Mod
Global Mod
“Ben çığlık atıyorum, sen çığlık atıyorsun, hepimiz dondurma için çığlık atıyoruz!” Fred Waring duygularımızı şarkıya dönüştürmek konusunda haklıydı. Yaz geldi ve soğuk ikramların, özellikle de dondurmanın mevsimi geldi. Bu leziz ikram, çikolatadan wasabi'ye kadar hayal edebileceğiniz her lezzette mevcut ve hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından seviliyor. Ancak hangi seçeneği seçerseniz seçin, dondurmayı saklamak ve yumuşak ve taze kalmasını sağlamak zor olabilir. Kartonu dondurucuya koymak ve bunu unutmak kadar basit görünebilir, ancak dondurma hala bir süt ürünüdür ve bozulmaya eğilimlidir. Dondurmayı düzgün bir şekilde saklamakta zorluk çeken biriyseniz endişelenmeyin! Dondurmayı saklarken kaçınılması gereken 5 hatadan (ve bunlarla nasıl başa çıkılacağından!) oluşan bir liste derledik.

Öyleyse okuyun:İzle: Bir Dakikada Ev Yapımı Kremalı Muhallebi Dondurma Nasıl Yapılır?


Kalite amacıyla dondurmayı dondurucu kapısında saklamaktan kaçının.
Fotoğraf Kredisi: iStock

Dondurmayı Saklarken Kaçınılması Gereken 5 Hata

1. Dondurmanın Dondurucu Kapısında Saklanması


Dondurmayı dondurucu kapısında saklamak uygun olsa da soğuk ikramınızın kalitesine zarar verir. Dondurucu kapısındaki sıcaklık, sürekli olarak açılıp kapandığından dondurucunun geri kalan kısmına göre daha fazla dalgalanır. Bu, dondurucudaki çoğu öğeyi, özellikle de dondurma gibi süt bazlı yiyecekleri etkiler. Sabit sıcaklık değişiklikleri, dondurmanın potansiyel olarak çözülmesine ve yeniden donmasına neden olabilir, bu da doku kaybına ve buz kristallerinin oluşmasına neden olabilir. Bunun yerine dondurmanızı dondurucunun arka kısmında, sıcaklığın düşük ve sabit kaldığı bir yerde saklayın.

2. Konteyner Kapağının Kapatılmaması


Dondurmanızın dondurucuda olması, doğrudan soğuk havaya maruz kaldığında taze kalacağı anlamına gelmez. Havaya maruz kalmak dondurucu yanmasına neden olabilir, bu da dondurmanın yüzeyinde buz kristallerinin oluşmasına neden olur ve dondurmanın tadını ve dokusunu etkiler. Havanın ulaşmasını önlemek için dondurma kabının daima sıkıca kapatıldığından veya plastik ambalajla kaplandığından emin olun.

3. Dondurmayı Kokan Yiyeceklerin Yanında Saklamak


Evet, dondurmayı keskin kokulu yiyeceklerin yanında saklamamalısınız. Süt ürünlerinin etraftaki kokuları absorbe etmesiyle bilinir. Bu sadece tatlarını değil aynı zamanda kokularını da etkiler. Dondurmanız keskin ve üstü açık bir şeyin yanına konulursa, büyük olasılıkla tadı ona benzemeye başlayacaktır. Bunun yerine, süt ürünlerini bir rafta bir araya toplayın veya dondurmayı kapalı ve keskin olmayan yiyeceklerin yanında saklayın.

Dondurmanın kokulu yiyeceklerin yanında saklanması lezzetini etkileyebilir.


Dondurmanın kokulu yiyeceklerin yanında saklanması lezzetini etkileyebilir.
Fotoğraf Kredisi: iStock

4. Dondurmanın Donmayan Dondurucuda Saklanması


Donmayan dondurucular donma ve çözülme arasında don oluşumunu önlemek için çalışır. Ancak dondurucudaki sıcaklık dalgalanmaları zamanla dondurmanın kalitesini ve dokusunu olumsuz yönde etkileyebilir. Hatta fazla dondurmanız varsa ya da uzun süre saklamak istiyorsanız sandıklı ya da derin dondurucuyu tercih edin ya da dondurucunuzun ısı değişiminin daha az olduğu bir alana yerleştirin.

5. Dondurmanın Çözülmesine ve Yeniden Dondurulmasına İzin Vermek


Hayır, dondurmayı çözdürüp tekrar dondurmak, ilk kez açtığınız zamankine benzer sonuçlara yol açmayacaktır. Dondurma çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalıdır çünkü bu, büyük buz kristallerinin oluşmasına ve grenli bir dokuya neden olabilir. Dondurmanın yanlışlıkla çözülmesine izin verdiyseniz, onu dondurmak yerine hemen tüketmek en iyisidir.

Öyleyse okuyun:Evde Kalın ve Lezzetli Dondurma Yapmanın 5 İpucu

Dondurmanın nasıl saklanması gerektiğine dair başka tavsiyeleriniz var mı? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin!
 
Üst