Sıcaklık yükseldi ve bununla birlikte soğuk ve serinletici ikramların tadını çıkarma isteğimiz de arttı. Biraz dondurmadan daha iyi ne olabilir? Aslında çoğumuz buzlu şekerlemelerin, dondurmaların ve dondurulmuş tatlıların tadını çıkarmak için yazı bekleriz. Şimdi, kavurucu sıcakta bir fıçı nefis dondurma almak için dışarı çıkmak her zaman mümkün olmuyor. Bu nedenle, günün herhangi bir saatinde tadını çıkarmak için buzdolaplarımızı çeşitli soğuk ikramlarla doldurmayı seviyoruz. Ama dondurmanın tazeyken kremamsı bir tadı olduğunu, ancak kabı açıp dondurucuya tekrar koyduğunuzda lezzetini, dokusunu veya her ikisini birden kaybettiğini fark ettiniz mi? İkramınızın ilk alındığı/yapıldığı andaki kadar keyifli olması için dondurmayı doğru şekilde saklamanın yolunu bilmek önemlidir.
Ayrıca Okuyun: Bu Yaz Denemeniz Gereken 5 Lezzetli ve Kolay Meyveli Dondurma
İşte Dondurmayı Evde Saklamak İçin 5 Kolay İpucu:
İpucu 1: Sıcaklığa dikkat edin
Dondurmanın saklanması söz konusu olduğunda sıcaklık en önemli faktörlerden biridir.
Dondurmayı dondurucuda saklarken, sıcaklığı -20°C ile -18°C arasında tuttuğunuzdan emin olun. Bu, dondurmayı taze ve bozulmamış halde tutmak için en uygun sıcaklıktır.
2. İpucu: Dondurucu kapılarında saklamaktan kaçının
Kapının sık sık açılıp kapanması nedeniyle o bölgedeki sıcaklıkta daha fazla dalgalanma olabileceğinden, dondurma kabını dondurucu kapısında tutmaktan kaçının. Dondurmayı dondurucunun ana bölümüne yerleştirmeye çalışın. Ayrıca, dondurucudaki üstü açık yiyeceklerden ve tabaklardan uzak tutmayı unutmayın.
3. İpucu: Doğru türde kap kullanın
Doğru türde kap kullanmak, dondurmanın dokusunun korunmasına yardımcı olabilir
Ev yapımı olanlar da dahil olmak üzere dondurmanızı saklamak için her zaman hava geçirmez kaplar kullanın. Değilse, dondurucunuzdaki diğer ürünlerin kokuları dondurmanın kokusuna karışabilir. Ayrıca kremalı tatlının yapısını da bozabilir. Mağazadan satın aldığınız dondurma teknenizin kırılıp kırılmadığını veya çatlayıp çatlamadığını kontrol edin. Evet ise, dondurmayı hava geçirmez bir kutuya aktarmalısınız. Ayrıca dondurmanın kıvamını korumasına yardımcı olacağı için düz bir kap kullandığınızdan emin olun.
İpucu 4: Buz kristallerini önlemek için streç film veya yağlı kağıt kullanın
Dondurmanızda buz kristallerinin oluşmasını önlemek istiyorsanız, ikramın tadını çıkardıktan sonra kapağı düzgün bir şekilde kapatın. Kapağı kapatmadan önce dondurmanın yüzeyini kaplamak için streç film veya yağlı kağıt da kullanabilirsiniz.
İpucu 5: Dondurmanın dışarıda çok uzun süre beklemesine izin vermeyin.
Dondurmayı çok fazla eritip tekrar buzluğa koymak dondurmanın dokusunu bozabilir. Bu nedenle, bir kaseye biraz dondurma alın ve küveti hemen dondurucuya geri koyun.
Artık dondurmayı nasıl düzgün bir şekilde saklayacağımızı öğrendiğimize göre, soğuk lokumu çıkarmanın doğru yolunu görelim.
Dondurmayı Doğru Şekilde Nasıl Toplarsınız? Dondurma Kaşıklamak İçin 3 Kolay İpucu:
1. İpucu: Hemen toplamaya çalışmayın
Dondurmayı dondurmak, mükemmelleştirmek için pratik gerektiren bir beceridir. Fotoğraf Kredisi: Pexels
Dondurmayı, kaşıkla almaya başlamadan yaklaşık üç dakika önce dondurucudan çıkarmanız tavsiye edilir. Bu, dondurmayı biraz daha yumuşak ve kolay kepçe yapacaktır. Hemen almaya çalışırsanız, çok sert olabilir ve size mükemmel bir yuvarlak şekil vermek yerine kolayca kırılabilir.
İpucu 2: Kepçeyi suya batırmayın
Birçok kişi dondurma almadan önce kepçeyi suya daldırır. Tüm dondurmayı söz konusu kaptan alıyorsanız ve dondurucuda hiçbir şey saklamıyorsanız, devam edin. Ancak yalnızca bir kaşık yemek istiyorsanız, dondurmanız tekrar dondurucuya girdiğinde suyun üzerinde buz kristallerinin oluşmasına neden olabileceğini unutmayın. Bu aynı zamanda kremsiliği de etkileyebilir. Bu nedenle, oda sıcaklığında kuru kepçe kullanmayı deneyin.
3. İpucu: Kepçe alırken S şekli verin
Kabın kenarlarını yuvarlamaya başlayın ve merkeze yaklaştıkça bileğinizi ‘S’ şeklinde hareket ettirin. Bu, o mükemmel kepçeyi almanıza yardımcı olabilir. Ancak dondurma eriyeceğinden, dondurmayı toplarken çok fazla zaman harcamayın! Tüm becerilerde olduğu gibi, ustalaşmak için pratik yapmanız gerekir.
Evde kalın ve lezzetli dondurmalar yapmak ister misiniz? Bu önemli ipuçlarına göz atın.
Ayrıca Okuyun: Bu Yaz Denemeniz Gereken 5 Lezzetli ve Kolay Meyveli Dondurma
İşte Dondurmayı Evde Saklamak İçin 5 Kolay İpucu:
İpucu 1: Sıcaklığa dikkat edin
Dondurmanın saklanması söz konusu olduğunda sıcaklık en önemli faktörlerden biridir.
Dondurmayı dondurucuda saklarken, sıcaklığı -20°C ile -18°C arasında tuttuğunuzdan emin olun. Bu, dondurmayı taze ve bozulmamış halde tutmak için en uygun sıcaklıktır.
2. İpucu: Dondurucu kapılarında saklamaktan kaçının
Kapının sık sık açılıp kapanması nedeniyle o bölgedeki sıcaklıkta daha fazla dalgalanma olabileceğinden, dondurma kabını dondurucu kapısında tutmaktan kaçının. Dondurmayı dondurucunun ana bölümüne yerleştirmeye çalışın. Ayrıca, dondurucudaki üstü açık yiyeceklerden ve tabaklardan uzak tutmayı unutmayın.
3. İpucu: Doğru türde kap kullanın

Doğru türde kap kullanmak, dondurmanın dokusunun korunmasına yardımcı olabilir
Ev yapımı olanlar da dahil olmak üzere dondurmanızı saklamak için her zaman hava geçirmez kaplar kullanın. Değilse, dondurucunuzdaki diğer ürünlerin kokuları dondurmanın kokusuna karışabilir. Ayrıca kremalı tatlının yapısını da bozabilir. Mağazadan satın aldığınız dondurma teknenizin kırılıp kırılmadığını veya çatlayıp çatlamadığını kontrol edin. Evet ise, dondurmayı hava geçirmez bir kutuya aktarmalısınız. Ayrıca dondurmanın kıvamını korumasına yardımcı olacağı için düz bir kap kullandığınızdan emin olun.
İpucu 4: Buz kristallerini önlemek için streç film veya yağlı kağıt kullanın
Dondurmanızda buz kristallerinin oluşmasını önlemek istiyorsanız, ikramın tadını çıkardıktan sonra kapağı düzgün bir şekilde kapatın. Kapağı kapatmadan önce dondurmanın yüzeyini kaplamak için streç film veya yağlı kağıt da kullanabilirsiniz.
İpucu 5: Dondurmanın dışarıda çok uzun süre beklemesine izin vermeyin.
Dondurmayı çok fazla eritip tekrar buzluğa koymak dondurmanın dokusunu bozabilir. Bu nedenle, bir kaseye biraz dondurma alın ve küveti hemen dondurucuya geri koyun.
Artık dondurmayı nasıl düzgün bir şekilde saklayacağımızı öğrendiğimize göre, soğuk lokumu çıkarmanın doğru yolunu görelim.
Dondurmayı Doğru Şekilde Nasıl Toplarsınız? Dondurma Kaşıklamak İçin 3 Kolay İpucu:
1. İpucu: Hemen toplamaya çalışmayın

Dondurmayı dondurmak, mükemmelleştirmek için pratik gerektiren bir beceridir. Fotoğraf Kredisi: Pexels
Dondurmayı, kaşıkla almaya başlamadan yaklaşık üç dakika önce dondurucudan çıkarmanız tavsiye edilir. Bu, dondurmayı biraz daha yumuşak ve kolay kepçe yapacaktır. Hemen almaya çalışırsanız, çok sert olabilir ve size mükemmel bir yuvarlak şekil vermek yerine kolayca kırılabilir.
İpucu 2: Kepçeyi suya batırmayın
Birçok kişi dondurma almadan önce kepçeyi suya daldırır. Tüm dondurmayı söz konusu kaptan alıyorsanız ve dondurucuda hiçbir şey saklamıyorsanız, devam edin. Ancak yalnızca bir kaşık yemek istiyorsanız, dondurmanız tekrar dondurucuya girdiğinde suyun üzerinde buz kristallerinin oluşmasına neden olabileceğini unutmayın. Bu aynı zamanda kremsiliği de etkileyebilir. Bu nedenle, oda sıcaklığında kuru kepçe kullanmayı deneyin.
3. İpucu: Kepçe alırken S şekli verin
Kabın kenarlarını yuvarlamaya başlayın ve merkeze yaklaştıkça bileğinizi ‘S’ şeklinde hareket ettirin. Bu, o mükemmel kepçeyi almanıza yardımcı olabilir. Ancak dondurma eriyeceğinden, dondurmayı toplarken çok fazla zaman harcamayın! Tüm becerilerde olduğu gibi, ustalaşmak için pratik yapmanız gerekir.
Evde kalın ve lezzetli dondurmalar yapmak ister misiniz? Bu önemli ipuçlarına göz atın.