Dünyanın En Uzun Öğle Yemeği ve Brunchını Melbourne'de Yedim Ve Bu Oldu

Leila

Global Mod
Global Mod
Coachella'yı unutun, Burning Man'i unutun; bu yılın yemek tutkunları için gerçek parti, destansı bir hafta sonunda Melbourne'da gerçekleşti. Melbourne Yemek ve Şarap Festivali'nden Singapur Havayolları uçuşundan yeni çıktım, hala gerçekten destansı bir mutfak macerasının heyecanını yaşıyorum (kelime oyunu). Bu sıradan bir restoran atlayışı değildi – Dünyanın En Uzun Öğle Yemeği ve Dünyanın En Uzun Brunchı boyunca iki günlük bir yemek komasına girdim ve size şunu söyleyeyim, bu bir sprint değil, duyulara yönelik bir maratondu.

Dünyanın En Uzun Öğle Yemeği: Andrew McConnell ile Melbourne Masterclass

İlk olarak, Melbourne mutfak kraliyeti Andrew McConnell'in yönettiği 3,5 saatlik bir etkinlik olan Dünyanın En Uzun Öğle Yemeği. Melbourne'un en popüler restoranlarından (Cumulus Inc. ve yeni moda Gimlet) oluşan bir takımyıldızı yönetiyor ve kendi imzasını taşıyan tarzını (eşit oranda sanat, tasarım ve birinci sınıf ürünler) masaya getiriyor. Ve bu nasıl bir masaydı! Melbourne gökyüzünün altında, yemek yiyen hacılarla çevrili atmosfer beklentiyle çatırdadı.
Menü? Melbourne'un en iyilerinden bazıları. Ağzınızda eriyen yerel deniz ürünlerini, canlı mevsim sebzelerini ve hepsinin McConnell'in imzası olan sade zarafetle sunulduğunu düşünün. Ancak mesele sadece yemek değildi. Bu deneyimle ilgiliydi: bardakların tıngırdaması, hararetli konuşmalar, olağanüstü bir şeyin parçası olmanın paylaşılan neşesi.

Dünyanın En Uzun Brunchı: Hint Lezzetlerinin Yeni Bir Dalgası

İkinci gün yepyeni bir lezzet profili getirdi; Dünyanın En Uzun Brunch'ında modern Hint mutfağının canlı bir keşfi. Bu yepyeni etkinlik, Avustralya'daki Hint yemek sahnesinin yükselen üç yıldızını sergiledi; her biri bir keşifti.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri

Harry Mangat'ın chaat'ıyla büyük bir patlamayla başladık; yerel levrek, keskin demirhindi ve papdi krakerlerinin rahatlatıcı çıtırtısının dokusal patlaması. Mischa Tropp, yakında açılacak olan Fitzroy restoranı Toddy Shop'tan bir lezzet olan kabarık ros omletinin üzerine dökülen cesur, duygulu köri tavuk sosunu izledi.
Ama asıl gösterişli şey tatlıydı. Melbourne'un yeni kaliteli Hint yemekleri dalgasıyla eşanlamlı bir isim olan Via Laundry'deki Helly Raichura, brunch'ı gösterişli bir falooda ile kapattı. Klasik Mughlai tatlısı, rosella jölesi, hoş kokulu Geraldton balmumu ve hoş kokulu muhallebi katmanlarıyla yerel bir dokunuşa kavuştu. Önyargılara meydan okuyan ve hepimizin daha fazlasını istemesine neden olan bir mutfak yolculuğunun mükemmel sonuydu.

Haberler'den Son ve Son Dakika Haberleri

Raichura ile büyüleyici bir sohbet sırasında onun restoranı Enter Via Laundry'yi ve Avustralyalıları Hindistan'ın çeşitli bölgesel mutfaklarıyla tanıştırma misyonunu öğrendim. Bölgesel Hint mutfağını sergileme tutkusu ve yerel Avustralya ürünlerini kullanmaya olan bağlılığı, konuşmasında parlıyor. Daha az bilinen ama yaz için mükemmel olan seçeneğe karar vermeden önce başlangıçta farklı bir tatlıyı düşünerek faloodanın arkasındaki yaratıcı süreci açıkladı. Onun için mesele, geleneksel Hint tekniklerini kullanırken lezzetli bir yemeği daha geniş bir kitleye tanıtmaktı.

Karar: Yemek Meraklılarının Yapması Gereken Bir Şey

Melbourne'un Dünyanın En Uzun Öğle Yemeği ve Brunch'ı yemeklerden daha fazlasıydı; bunlar kültürel deneyimlerdi. Yemek meraklılarıyla bağlantı kurma, Avustralyalı şeflerin inanılmaz yeteneklerini kutlama ve yenilikçi mutfak kreasyonları karşısında şaşırma ve sevinme şansı buldular.

Yani, alışılmışın dışında bir macera arıyorsanız, gelecek yıl Melbourne'a biletinizi ayırtın ve daha önce hiç olmadığı gibi yemek deneyimi yaşamaya hazırlanın. Unutmayın, esnek pantolonlar giyin; onlara ihtiyacınız olacak!