Dünyanın Her Yerinde Noel – Geleneği Oluşturan 9 Popüler Yiyecek

Leila

Global Mod
Global Mod
Noel’e çok benzemeye başlıyor. OTT platformlarında Noel dekorasyonlarının, temalı parti davetiyelerinin, pasta karıştırma törenlerinin ve hatta Noel filmlerinin ani yükselişiyle şenlik havası doruğa çıkıyor. Ancak her festival gibi Noel’in de köklü gelenekleri vardır. Festival her yıl 25 Aralık’ta İsa Mesih’in doğum yıldönümünü kutluyor. Dünyanın dört bir yanındaki Hıristiyan topluluklar, bu günü nesiller boyu aktarılan bazı ritüellerle kutluyor. Ve yemek, her ülkenin kendi geleneklerini takip ettiği Noel kutlamalarının ayrılmaz bir parçasıdır.

Geleneksel Noel yemekleri nelerdir?


Eğer bunun cevabını arıyorsanız doğru yerdesiniz. Dünyanın çeşitli yerlerinde Noel bayramının nasıl göründüğüne bir göz atalım. Bazı popülerleri çıkardık geleneksel Noel yemekleri belirli bir bölgeye özgüdür (ancak bunlarla sınırlı değildir).

(Ayrıca Okuyun: Bayılacağınız 17 Noel Yemeği Tarifi)


İşte Dünyanın Her Yerinden 9 Geleneksel Noel Yemeği:

1. Erikli Kek


Erikli Kek her yerde bulunan bir Noel spesiyalitesidir, ancak aslında İngiltere’de ortaya çıktığını ve Noel gibi özel günlerde bugüne kadarki uzmanlık alanı olarak kaldığını bilmek ilginç olacaktır. Kek, kek yapmak için hamur haline getirilmeden önce kurutulmuş meyveler, kuruyemişler ve bazı ısıtıcı baharatların günlerce rom gibi alkollü içeceklere batırılarak karıştırılmasıyla yapılır. Bu tarifle Noel için erikli kek yapın.


Erikli kek Noel kutlamalarının vazgeçilmezidir
Fotoğraf Kredisi: iStock

2. Çiviler


Stollen, Almanya’daki Noel yayılmasının merkezinde yer alan tatlı bir ekmektir. Biraz kuru bir ekmektir ancak fındık baharatları, rom, badem ezmesi ve şekerli meyvelerin eklenmesi ve pudra şekerinin dış kaplaması onu lezzetli bir ikram haline getirir. Stollen’in varlığı 1400’lü yıllara kadar uzanıyor ve hâlâ en popüler Alman lezzetlerinden biri.

3. Yumurta likörü


Eggnog, Amerika Birleşik Devletleri’nde Noel kutlamaları sırasında yaygın olarak servis edilen, bayramlara özel bir içecektir. Süt, şeker, krema ve yumurtadan yapılan bu kremalı içecek en iyi şekilde soğuk olarak servis edilir.

4. İrlanda Yahnisi


İrlanda’da bu sıcak güveci her zaman Noel kutlamalarının bir parçası olarak bulacaksınız. Geleneksel olarak kuzu eti ve mevsim sebzeleri ile yapılır ancak farklı bölgeler ona kendi çeşitlerini vermiştir. İşte deneyebileceğiniz geleneksel İrlanda güveç tarifi.

4g4uel3


İrlanda yahnisi geleneksel olarak koyun etinden yapılır.
Fotoğraf Kredisi: iStock

5. Panettone


Panettone, silindirik kütük şeklinde yapılmış bir İtalyan somunudur. Kuru üzüm, kabuklu şekerler, meyveler ve kuru üzüm ile tatlandırılır. Ekmeğe benziyor ama tadı köpük kadar hafif.

6. Yaprak Ekmek


Bu incecik ekmek, İzlanda’da Noel kutlamalarında popülerdir. Herkesin koparıp ısırabileceği büyüklükte yapılmıştır. Bunu yapmak için, hamur ince ince açılır ve ardından desenli demir ile damgalanarak süslenir. Daha sonra ince, çıtır bir ekmek yapmak için derin yağda kızartılır.

7. Erikli Puding


Bu Noel pudingini tatil sezonunda İrlanda, İngiltere’de bulacaksınız. Ancak geleneksel erikli kek aslında erik içermiyor. Tarif, erik yerine kuru üzümün kullanıldığı Viktorya öncesi döneme kadar uzanıyor. Pudinge ayrıca zencefil, karanfil ve tarçın gibi baharatların yanı sıra brendi gibi alkollü içecekler de eklenir.

Öyleyse okuyun: Noel Ağacı: Noel Ağacını Yiyeceklerle Süslemenin 4 İlginç Yolu

8. Zencefilli kurabiye


Çocukların en sevdiği zencefilli kurabiye, insan şeklinde bisküvilerdir. Raporlar, zencefilli kurabiyenin aslında onu önemli törenler için yapan Yunanlılar tarafından icat edildiğini ileri sürüyor. Zencefilli kurabiye sınırları aştı ve onu şu anki popüler Noel lezzeti haline getirmek için Avrupa’da bir adam şekli verildi. Bu kolay tarifle zencefilli kurabiye yapın.

uehifug8


Zencefilli kurabiyeler, popüler olarak Noel aleminde yapılır.
Fotoğraf Kredisi: iStock

9. Kul Kul


Hindistan’daki Anglo-Hintli aileler bizi bu geleneksel Noel tarifiyle tanıştırdı. Bu inç uzunluğundaki hamur bukleleri, irmik unu, süt, şeker ve sade yağdan (veya tereyağından) yapılan ve kalın şeker şurubu ile kaplanmış, kızartılmış bir atıştırmalıktır.

Festivallerin coşkuyla devam etmesini sağlayan şey geleneklerdir. Bizim için kutlamanın en iyi yolu geleneksel yiyeceklerle tıka basa yemektir.
 
Üst