Aloo, dışarıdaki en çok yönlü yiyeceklerden biridir. İster atıştırmalık, Sabzi veya bir köri yapıyor olun, çok çeşitli yemekler yapmak için kullanabilirsiniz. Hepsi arasında Dum Aloo, büyük popülaritesinin tadını çıkarıyor. Bu Kuzey Hint yemeği, lezzetli bir sos içinde yavaş pişirme bebek patatesleri ile hazırlanmaktadır. Eğer bir aloo sevgiliyseniz, bir noktada bu köri denemiş olmalısınız. Ancak, Bengalce versiyonunu hiç denediniz mi? Geleneksel versiyon kadar lezzetli tadı ve farklı bir şeye sahip olduğunuzu hissettiğinizde hoş bir değişiklik yapar. Bengali tarzı Dum Aloo'nun tarifi Instagram sayfası @pawar_omkar tarafından paylaşıldı.
Öyleyse okuyun: Dum aloo'yu seviyor musun? Tez ile farklı eyaletlerin tadını keşfedin 5 Dum aloo tarifleri
Bengalce tarzı Dum Aloo'yu denenmesi gereken nedir?
Bengalce tarzı Dum Aloo, normal Dum Aloo'ya ilginç bir bükülme veriyor. Tipik olarak, bu yemek daha az baharatla hazırlanır ve biraz daha kalın bir dokuya sahiptir. Bununla birlikte, bu Bengali versiyonu Degi Mirch ve Keşmir kırmızı biber eklenmesi nedeniyle düğmeye daha spicier. Bu yüzden dokuda normal Dum Aloo'ya kıyasla daha incedir. Domateslerin eklenmesi köri için bir ipucu ekler.
Bengalce tarzı Dum Aloo ile ne hizmet verilir?
Bengalce tarzı Dum aloo buharda sıcak pirinç ile servis edilirse en iyi tadı. Alternatif olarak, bitkisel pulao ile bu aloo köridinin tadını çıkarabilirsiniz. Pirinç ilk tercihiniz değilse, yumuşak rotis veya gevrek lachha parathas ile tadını çıkarmaktan çekinmeyin. Biraz ACHAAR ve soğanla eşleştirmeyi unutmayın.
Bengalce tarzı Dum aloo nasıl yapılır | Bengalce tarzı Dum aloo tarifi
Bengalce tarzı Dum aloo hazırlamak için bebek patateslerini iyice yıkayın ve biraz tuzla bir ocakta kaynatın. Daha sonra, kişniş tozunu, jera tozunu, degi mirch'i, kasmiri kırmızı biber tozunu, tuzu, zencefilli sarımsak macunu ve bir kasede suyu birleştirin. Pürüzsüz bir macun oluşturmak için iyice karıştırın. Şimdi, bir Kadhai ve Sautte Jeeea, Caramom, Defne Yaprağı ve Tarçın Çubuğu'nda hardal yağı ısıtın. Haşlanmış patatesleri hazırlanan macunla birlikte Kadhai'ye ekleyin. Domates püresi ve su ekleyin ve sosun bir fla -minder için pişirmesine izin verin. Yapıldıktan sonra Bengalce Garam Masala ve Tuz'u tatmak için serpin. İyice karıştırın, kadhai'nin üzerine bir stainer içine bir kömür yerleştirin, bir kapakla örtün ve 4-5 dakika tekrar pişirin. Sıcak servis yapın ve tadını çıkarın!
Öyleyse okuyun: Daba tarzı Dum Aloo: Özel günler için mükemmel yemek
Aşağıdaki tarifin tamamını izleyin:
Bu Bengalce tarzı Dum Aloo'yu deneyecek misin? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin!
Öyleyse okuyun: Dum aloo'yu seviyor musun? Tez ile farklı eyaletlerin tadını keşfedin 5 Dum aloo tarifleri
Bengalce tarzı Dum Aloo'yu denenmesi gereken nedir?
Bengalce tarzı Dum Aloo, normal Dum Aloo'ya ilginç bir bükülme veriyor. Tipik olarak, bu yemek daha az baharatla hazırlanır ve biraz daha kalın bir dokuya sahiptir. Bununla birlikte, bu Bengali versiyonu Degi Mirch ve Keşmir kırmızı biber eklenmesi nedeniyle düğmeye daha spicier. Bu yüzden dokuda normal Dum Aloo'ya kıyasla daha incedir. Domateslerin eklenmesi köri için bir ipucu ekler.
Bengalce tarzı Dum Aloo ile ne hizmet verilir?
Bengalce tarzı Dum aloo buharda sıcak pirinç ile servis edilirse en iyi tadı. Alternatif olarak, bitkisel pulao ile bu aloo köridinin tadını çıkarabilirsiniz. Pirinç ilk tercihiniz değilse, yumuşak rotis veya gevrek lachha parathas ile tadını çıkarmaktan çekinmeyin. Biraz ACHAAR ve soğanla eşleştirmeyi unutmayın.
Bengalce tarzı Dum aloo nasıl yapılır | Bengalce tarzı Dum aloo tarifi
Bengalce tarzı Dum aloo hazırlamak için bebek patateslerini iyice yıkayın ve biraz tuzla bir ocakta kaynatın. Daha sonra, kişniş tozunu, jera tozunu, degi mirch'i, kasmiri kırmızı biber tozunu, tuzu, zencefilli sarımsak macunu ve bir kasede suyu birleştirin. Pürüzsüz bir macun oluşturmak için iyice karıştırın. Şimdi, bir Kadhai ve Sautte Jeeea, Caramom, Defne Yaprağı ve Tarçın Çubuğu'nda hardal yağı ısıtın. Haşlanmış patatesleri hazırlanan macunla birlikte Kadhai'ye ekleyin. Domates püresi ve su ekleyin ve sosun bir fla -minder için pişirmesine izin verin. Yapıldıktan sonra Bengalce Garam Masala ve Tuz'u tatmak için serpin. İyice karıştırın, kadhai'nin üzerine bir stainer içine bir kömür yerleştirin, bir kapakla örtün ve 4-5 dakika tekrar pişirin. Sıcak servis yapın ve tadını çıkarın!
Öyleyse okuyun: Daba tarzı Dum Aloo: Özel günler için mükemmel yemek
Aşağıdaki tarifin tamamını izleyin:
Bu Bengalce tarzı Dum Aloo'yu deneyecek misin? Aşağıdaki yorumlarda bize bildirin!