Egzersiz süresi nedir ?

Emir

New member
Egzersiz Süresi Nedir? Sürekli “5 Dakika Daha” Dediğimiz O An!

Hadi gelin, hep birlikte egzersiz dünyasına küçük bir yolculuk yapalım. Ama dikkat! Bu yolculuk biraz daha eğlenceli, biraz daha komik ve en önemlisi biraz daha samimi olacak. Çünkü egzersiz, her zaman vücut için değil, bazen de ruh için bir terapi olur, değil mi? Şimdi egzersiz süresi nedir diye soruyorsunuz… Hadi gelin, buna birlikte karar verelim! Ama unutmayın, egzersiz yaparken hiçbir şey aceleye gelmez, özellikle de egzersiz süresi! 😊

Öncelikle, erkeklerin gözünden bakalım. “Egzersiz süresi mi? Yani ben bunu 30 dakikada bitiririm, zaten zaten bu hareketleri süper yapıyorum!” tarzı bir yaklaşım söz konusu. Ama kadınlar… “Egzersiz mi? Hmmm, 45 dakika güzel bir süredir, ama sonrasında biraz meditasyon yapalım, biraz da esneme, çünkü kaslarım hâlâ konuşuyor!” demek daha mümkün. Evet, herkesin egzersiz süresi farklı, o yüzden “Ne kadar olmalı?” sorusuna verilen cevap da, biraz yaşadığınız anın doğasına göre değişiyor.

Erkekler: “Hedefim 5 Dakika Daha Eklemek” Mentalitesi!

Erkekler egzersize genellikle çözüm odaklı yaklaşırlar. “30 dakikada bitiririm” diyerek, sürenin ne kadar olduğuna pek de takılmazlar. Tabii ki önce biraz hız yapacak, sonra birkaç kilo fazla kaldırarak vücutlarını test edeceklerdir. Ama biz burada neyi unuturuz? Bir bakarsınız, hallederken 45 dakikaya çıkmış, 15 dakika da dinlenmişlerdir!

Erkeklerin egzersiz stratejileri genellikle hedef odaklıdır. Yani, 30 dakikayı hedeflerken, bir anda “5 dakika daha eklerim, ne olacak?” diye düşünerek, hiç fark etmeden 45 dakika boyunca kasları zorlayacak bir noktaya gelirler. Erkeklerin egzersizlerinde zaman, en önemli motivasyonlardan birisi olabilir; çünkü hedef koymayı severler. Ancak işin gerçeği, biraz geçerlerse 2 gün boyunca “Kaslarım ağrıyor ama mutlu hissediyorum!” diye gezip, 45 dakikalık antrenmanın etkilerini sosyal medyada paylaşmaktan geri kalmazlar.

Kadınlar: Empatik Egzersiz Süresi, Biraz Da Sosyal Anlam!

Kadınlar egzersize biraz daha farklı bakarlar. Bir kadın için egzersiz, yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel ve duygusal bir ihtiyaçtır. Egzersizi, fiziksel faydaların ötesinde, ruhsal bir rahatlama aracı olarak görürler. “Egzersiz süresi önemli değil, ama bir 40-45 dakikayı bulmalıyım, çünkü o kadar sürede stresimi atarım!” diyebilirler.

Kadınlar egzersiz sırasında, kendilerini daha iyi hissetme, kaslarını dinlendirme, nefes almayı öğrenme ve belki de sadece kendilerine biraz zaman ayırma amacı güderler. Zeytinyağlı bir salata yapmayı planlarken, 45 dakikalık egzersiz zamanı çok kıymetlidir. Çünkü o, hem kaslarını çalıştırır hem de ruhsal olarak rahatlamasına olanak tanır. Ayrıca, egzersiz sırasında bir yandan yeni arkadaşlar edinmeyi, sohbet etmeyi ve sosyal çevresini genişletmeyi de ihmal etmezler! 😄

Kadınların egzersiz süresi bazen fiziksel sınırların da ötesinde bir anlam taşır. Bir kadın için “egzersiz süresi” demek, aslında biraz da hayatı anlamlandırmak demek olabilir. O yüzden 45 dakika, bazen 50 dakikaya da çıkabilir… Tabii ki bu, bir arkadaşla küçük bir sohbet, biraz daha esneme ve bir fincan bitki çayı sonrası “Ahhh, bugün süper hissediyorum!” dedikten sonra sona erer.

Egzersiz Süresi ve Zaman Kavramı: Aslında Kimse Bilmez!

Şimdi gelin, egzersiz süresi konusuna bir de genel olarak bakalım. Hangi süre ideal? “Yarım saat” dediklerinde her şey kulağa basit geliyor ama bir bakarsınız 45 dakika yapmışsınız. Zaten vücut o kadar alışmış ki, artık devam etmek çok kolay geliyor. Hangi hareketi yapıyorsanız yapın, birden “Hadi bir 5 dakika daha ekleyeyim” diyorsunuz. Tabii 5 dakika dediniz, 15 dakika daha geçiyor. Egzersiz süresi hiç kimseye göre sabit değildir! 💪

Daha ilginç olanı ise, egzersiz yaptıktan sonra herkesin kendini "Bu kadar yeter!" dedikten sonra bile bir süre daha hareket etmek istemesidir. Vücut, bir yandan “Bitti!” derken, bir yandan da “Neden 5 dakika daha eklemiyorum?” der. İşte egzersizin gizemi burada saklı: Sonuçta bir hedef değil, bir yolculuktur!

Forumda Ne Düşünüyorsunuz?

Şimdi sizlere sorum: Egzersiz süresi konusunda sizin yaklaşımınız nedir? Hedefinize odaklanıp kısa süreyle mi tamamlıyorsunuz? Yoksa “Biraz daha süre koyayım, daha çok kas çalıştırırım!” diyerek 10 dakika daha mı ekliyorsunuz?

Ve tabii, şunu da merak ediyorum: Erkekler, genelde egzersize stratejik yaklaşırken, kadınlar empatik bir tutum sergiliyorlar. Peki ya siz? Egzersizi baştan sona nasıl planlıyorsunuz? Eğlenceli anlar yaşadığınızda ne kadar süre geçiyor? Hadi forumda hep birlikte bunu tartışalım, keyifli sohbetler için yazın, bakalım kim 30 dakika, kim 50 dakika egzersizle kazanacak! 😆