Ekmek Omleti Sever misiniz? Kolhapuri Anda Khandoli Tarifiyle Tatlandırın

Leila

Global Mod
Global Mod
Kabul edelim, hafta sonları yemek yapmaktan nefret ederiz. Yoğun bir haftanın ve yoğun bir programın ardından, yataktan kalkıp günlük işleri yapmak gibi bir isteğimiz yok. Ancak bu, iyi yemekten taviz vereceğimiz anlamına gelmez. Sonuçta, arkadaşlarımız ve ailemizle arkamıza yaslanıp güzel yemeklerin tadını çıkarabileceğimiz tek zaman bu. Böyle durumlarda ne yaparsınız? Bize sorarsanız ya en sevdiğimiz yemeği sipariş ediyoruz ya da evde hızlı ama lezzetli bir şeyler yapıyoruz. Bu hafta sonu kendimizi evimizde gibi hissediyoruz ve araştırmamız sırasında leziz bir brunch için mükemmel bir tarife rastladık. Kolhapur’dan yumurta, ekmek ve bazı temel baharatları içeren popüler bir sokak yemeği olan anda khandoli olarak anılır.
Öyleyse oku: Hint Yemekleri İçin İpuçları: Kolay Bir Atıştırmalık İçin 2 Yönlü Masala Anda Bhurji (Tarif İçinde)


Fotoğraf Kredisi: Pixabay

Anda Khandoli Hakkında:


Basitçe söylemek gerekirse, anda khandoli, baharatlı bir dokunuşa sahip bir ekmek omletidir. Maharashtra, Kolhapur sokaklarında yaygın olarak bulunur ve kahvaltı ve akşam atıştırmalığı olarak popüler bir yemektir. Şimdi, onu normal ekmek omletinden farklı kılan şeyin ne olduğunu merak edebilirsiniz. İşin sırrı baharatta. Kolhapuri yemeği baharat seviyesiyle bilinir ve bunu bu yemekte çok iyi görebilirsiniz. Bazıları ekstra kırmızı biber tozu eklerken, bazıları içine yeşil biber koyar. Daha fazla gevreklik için yanlarında çiğ soğan ile servis edilir.

Anda Khandoli Nasıl Yapılır:


Bu yemeğin en güzel yanı tarifi damak zevkinize göre deneyebilmeniz. Temel olan yumurta, ekmek, soğan, kırmızı biber, tereyağı ve tuzu içerirken, insanlar onu peynir, karabiber ve daha fazlasıyla güçlendirir. Burada sizlerle basit, lezzetli ve 30 dakikada yapılan klasik tarifi paylaşacağız.
Öyleyse oku: Hint Yemek Pişirme İpuçları: Birkaç Dakikada Mumbai Usulü Anda Bhurji Hazırlayın: İşte Tarif
Bir kasede bir yumurta kırmakla başlayın. Üzerine doğranmış soğan, kişniş yaprağı, yeşil biber, tuz ve kırmızı biber ekleyin. İyice çırpın ve kenarda bekletin. Bir dilim ekmek alın ve her iki tarafına da tereyağı sürün. Şimdi bir tavada yağı ısıtın, üzerine yumurta karışımını ve ekmeği ekleyin. Yumurtanın bir tarafında pişmesine izin verin, sonra çevirin ve ekmeği iyice kızartın. Piştiğinde bir tabağa alın, lokma büyüklüğünde doğrayın, üzerine biraz soğan ve chaat masala yayın ve domates ketçap ile servis yapın. Lezzetlerin tadını tamamen çıkarmak için sıcak tutun. Anda Khandoli’nin detaylı tarifi için tıklayın.

Eşsiz dokunuşunuzla bu tarifi deneyin ve resmi sosyal medyada paylaşın. Ve evet, bizi etiketlemeyi unutmayın. Herkese mutlu hafta sonları!


Somdatta Saha HakkındaKaşif- Somdatta’nın kendisine böyle hitap etmesinden hoşlanır. Yemek, insanlar veya yerler açısından tek istediği bilinmeyeni bilmek. Basit bir aglio olio makarna veya daal-chawal ve iyi bir film onun gününü güzelleştirebilir.
 
Üst