Finocchiona PGI, ABD pazarı yeniden açılıyor

HoCaM

Global Mod
Global Mod
Toskana tütsülenmiş etlerinin en karakteristik özelliklerinden biri olan ve dünyanın dört bir yanındaki gurmelerin takdir ettiği PGI finocchiona, yakında Amerika Birleşik Devletleri’ne de ulaşabilecek. Toskana’nın ABD federal ofisleri tarafından domuz kesecik hastalığından ari bir bölge olarak tanınması, ihracata onay verdi. Kararnamenin Federal Sicilde yayımlanmasıyla başlayan süreç 23 Ekim’de sona erecek.

Haber, başkan yardımcısı ve tarım-gıda konseyi üyesi Stefania Saccardi, sağlık konseyi üyesi Simone Bezzini, Finocchiona Igp koruma konsorsiyumu başkanı ve Finocchiona Igp koruma direktörü Alessandro Iacomoni’nin katıldığı bir basın toplantısında sunuldu. Francesco Seghi ve Norcia Igp Ham’ı Koruma Konsorsiyumu Başkanı Pietro Bellini de, Igp Norcia jambonlu domuz için hastalıktan ari alanların tanınması konusunda ABD yetkilileri tarafından yürütülen incelemeden olumlu sonuç elde etti. vesiküler.

Başkan Eugenio Giani, “Tarihi bir gün,” dedi. Bugün, kurumlar ve üreticiler arasındaki ekip çalışması sayesinde elde edilen ve bölgemizin lezzetlerine ve tipik özelliklerine her zaman çok özen gösteren, gerçekten ümit verici bir pazarı yeniden açacak olan bir dönüm noktasını kutluyoruz. Toskana gastronomik geleneğini çok fazla anlatan finokyona gibi tütsülenmiş bir etin denizaşırı sofralarda eksik olması mümkün değildir ve geri dönüşü kesinlikle hak ettiği şekilde karşılanacaktır”.

Basın toplantısında başkan yardımcısı ve tarım-gıda konseyi üyesi Stefania Saccardi, “Uzun ve karmaşık bir doğumdu” dedi. Ben sağlıktan sorumlu konsey üyesi olduğum 2016 yılında, Toskana’nın Taze kurutulmuş etin ABD gibi önemli bir pazara ihracatına olanak sağlayacak veziküler hastalıklardan arınmış bir bölge. Çiftliklerimizin rotasının, prosedürünün ve tüm sorunların doğrulanması ve tüm sorunların çözümüne rağmen Resmi hususlarda, Finocchiona Igp’nin ihraç edilmesine izin verecek imzayı ABD kurumundan alamadık. Nihayet bugün, yedi yıl sonra, ABD’deki büyükelçilik, Floransa’daki ABD konsolosu ve Finocchiona PGI’nın korunmasına yönelik Konsorsiyum aracılığıyla dahil olan mevcut dışişleri bakanının ilgisine göre, önemli bir bölgesel tedarik zincirinin geliştirilmesiyle oluşturulan bu olağanüstü kurutulmuş etin bile, giderek daha özenli bir pazara açılabileceğini söyleyebiliriz. Toskana’mıza ve ülkemize. Son olarak herkesi, kesin üretim düzenlemelerine sahip sertifikalı bir ürünün işareti olan, büyük değer ve kaliteye sahip, Toskana’nın kimliğini oluşturan bir ürün olan IGP damgalı finocchiona’yı satın almaya çağırarak bitiriyorum”.

Sağlıktan sorumlu meclis üyesi Simone Bezzini, “Tüm kurumsal aktörlere, konsorsiyuma, ofislere ve bu hedefe ulaşmak için her alanda çalışan herkese teşekkürler” dedi. Ben de geçmişte başka roller üstlenmiştim, bu fırsatı yakaladım Bu temayı aşmak için korunması ve tanıtılması gereken ürünlerin kimlik değerinin ve bu ürünlerin yerel bağlamlarımız için sahip olduğu ekonomik ve istihdam değerinin tamamen farkındayım.Bu çerçevede ofislerin önemli bir çalışması oldu. Uluslararası ilişkilerle bağlantılı olması nedeniyle daha da hassas bir yol izleyen sağlık departmanımızın bu sonuçtan hem bu ürünün değeri hem de şu anda gireceği pazarın önemi açısından mutluyuz. nihayet mevzuata tam uyum sağlayarak, sağlık açısından da kalite ve güvenlik garantisi ile bizi bugün buraya getiren ekip çalışmasını daha da güçlendiren bir unsura dönüştürebildik”.

Finokyona Igp’yi Koruma Konsorsiyumu başkanı Alessandro Iacomoni, “Hadi gidelim” dedi, finocchiona’mızla Amerika’ya, sonunda Federal sicile kaydolduk ve bu bizim için çok önemli bir adım çünkü önemli bir pazar açılıyor Bu sadece Toskana ürünleri için önemli bir satış olanağı değil, aynı zamanda da önemli bir satış olasılığını temsil ediyor. Mevcut üretimin %13’üne denk gelen 250.000 kilo Finocchiona IGP’nin ABD pazarına gidebileceğini tahmin ediyoruz. 60 günlük son teslim tarihini büyük bir endişeyle bekliyoruz. kesin olarak açılma ihtimali var ancak yakın geleceğe büyük bir güvenle bakıyoruz”

Amerikalı yetkililerin yayınladığı bu yayın, Amerika Birleşik Devletleri’nde her zaman büyük beğeni toplayan Toskana ürünlerine yönelik referans pazarların genişletilmesine yönelik ilk adımdır. Onlarca şirket ve yaklaşık 1.500 doğrudan çalışanı bulunan Toskana şarküteri sektörü, geleneksel kurutulmuş etlerimizin, aralarında Toskana kurutulmuş etlerinin kraliçesi ve sofralarımızın baş kahramanı Finocchiona Igp’nin de bulunduğu yeni bir tüketici kitlesi tarafından tanınmasını ve takdir edilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. bölge.

Finocchiona Igp, yalnızca Toskana’da üretilebilen, Korumalı Coğrafi İşaret kalite işaretiyle sertifikalandırılmış ve Üretim Yönetmeliklerine uygun olarak üretilen mükemmelliklerden birini temsil etmektedir. Finocchiona Igp için ABD’ye gelecekteki ihracatlarla ilgili ilk tahmin yılda yaklaşık 250.000 kilodur ve bu da sertifikalı üretimin yaklaşık %13,5’ini temsil eder. Yıldızlar ve şeritler ulusunu tipik Toskana kurutulmuş et ihracatında pazar podyumuna sıçratacak önemli rakamlar. 2022 yılında İtalya, sertifikalı üretimin %79’unun yönlendirildiği ilk pazar olduğunu doğruladı ve onu %11 ile Almanya izledi.