Ulusal ve uluslararası zeytin yetiştiriciliğinde Genel Devletler günleri bugün Siena'da, Santa Maria della Scala müze kompleksi içindeki Piazza del Duomo'daki Italo Calvino Konferans Merkezi'nde açıldı. COI (Uluslararası Zeytin Konseyi), Tarım Bakanlığı, Toskana Bölgesi ve Siena Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik, 30 Mayıs'a kadar sektörün önde gelen ulusal ve küresel uzmanlarını bir araya getirerek tedarik zinciri ve zeytinyağı konusunu tartışacak. pazar. sızma zeytinyağı (EVO) ve gelecekteki beklentileri.
Etkinliğin koordinatörü, Toskana Bölgesi'nden ilgili Belediyelere ve üretici birliklerine ilgili konuların bulunabilirliğini ve katkılarını sağlayan İtalyan zeytinyağı raporunun yazarı ISMEA (Tarımsal gıda pazarına yönelik hizmetler enstitüsü), Turizm sektörünün de katılımıyla yerel zeytin sektörünün üretimden satışa kadar geliştirilmesi amaçlanıyor.
EVO yağı ve sofralık zeytin pazarı, sektöre yönelik bölgesel stratejiler, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğiyle mücadelede tarımın rolü, petrol turizmi ve PDO analizi ile yeni CAP perspektifinden de görülüyor ve PGI zeytin sektörü: petrol ve tarım dünyasına adanan üç günlük yuvarlak masa toplantılarında ve toplantılarda ele alınan ana temalar bunlardır
Bölge Başkanı, petrolün Toskana'nın en belirgin ürünlerinden biri olduğunu, zeytin ağacıyla birlikte refah ve kimlik unsurunu temsil ettiğini belirtti. Toskana tepelerinden çıkan yüksek kalitede yağ, sofralarımıza gelerek yemeklere önemli tat, karakter ve nutrasötik özellikler katıyor ve bu nedenle Bölge'nin yürüttüğü politikanın yaptığı gibi korunması gerekiyor.
Toskana Bölgesi'nin tarım-gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi tarafından da desteklenen, Toskana Bölgesi'nin zeytin yetiştiriciliğinin temsil ettiği olağanüstü geleneği koruma ve geliştirme görevinin önemi yadsınamaz; bu üretim aynı zamanda zeytin yetiştiriciliğinin değerini ve güzelliğini de etkilemektedir. Toskana manzarası. Toskana yağının diğerlerinden farklı olan özel kalitesi, geleceğe yapılan bir yatırım ve miktarlardaki iyileştirme ile birlikte kullanılmalıdır. Toskana'da çok değerli petroller var ama miktarları hâlâ yetersiz; bu nedenle Toskana köklerini koruyarak, Toskana çeşitlerinin kimliğini, tarihini ve değerini koruyarak, deney ve yenilikten vazgeçmeden araştırmaları artırmak gerekiyor.
Etkinliğin koordinatörü, Toskana Bölgesi'nden ilgili Belediyelere ve üretici birliklerine ilgili konuların bulunabilirliğini ve katkılarını sağlayan İtalyan zeytinyağı raporunun yazarı ISMEA (Tarımsal gıda pazarına yönelik hizmetler enstitüsü), Turizm sektörünün de katılımıyla yerel zeytin sektörünün üretimden satışa kadar geliştirilmesi amaçlanıyor.
EVO yağı ve sofralık zeytin pazarı, sektöre yönelik bölgesel stratejiler, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğiyle mücadelede tarımın rolü, petrol turizmi ve PDO analizi ile yeni CAP perspektifinden de görülüyor ve PGI zeytin sektörü: petrol ve tarım dünyasına adanan üç günlük yuvarlak masa toplantılarında ve toplantılarda ele alınan ana temalar bunlardır
Bölge Başkanı, petrolün Toskana'nın en belirgin ürünlerinden biri olduğunu, zeytin ağacıyla birlikte refah ve kimlik unsurunu temsil ettiğini belirtti. Toskana tepelerinden çıkan yüksek kalitede yağ, sofralarımıza gelerek yemeklere önemli tat, karakter ve nutrasötik özellikler katıyor ve bu nedenle Bölge'nin yürüttüğü politikanın yaptığı gibi korunması gerekiyor.
Toskana Bölgesi'nin tarım-gıdadan sorumlu başkan yardımcısı ve meclis üyesi tarafından da desteklenen, Toskana Bölgesi'nin zeytin yetiştiriciliğinin temsil ettiği olağanüstü geleneği koruma ve geliştirme görevinin önemi yadsınamaz; bu üretim aynı zamanda zeytin yetiştiriciliğinin değerini ve güzelliğini de etkilemektedir. Toskana manzarası. Toskana yağının diğerlerinden farklı olan özel kalitesi, geleceğe yapılan bir yatırım ve miktarlardaki iyileştirme ile birlikte kullanılmalıdır. Toskana'da çok değerli petroller var ama miktarları hâlâ yetersiz; bu nedenle Toskana köklerini koruyarak, Toskana çeşitlerinin kimliğini, tarihini ve değerini koruyarak, deney ve yenilikten vazgeçmeden araştırmaları artırmak gerekiyor.