Son zamanlarda Hindistan'da iyi bilinen bazı paketlenmiş gıdalarda kullanılan içerikler hakkında kamuoyunda pek çok tartışma yaşanıyor. En yaygın hedeflerden biri palmiye yağıdır. Son zamanlarda, Lay's cipslerinin ana şirketi Pepsico India'nın, bazı ürünlerinde yalnızca palm yağı yerine başka yağlar kullanma olasılığını test ettiği ortaya çıktı. Marka, geçen yıldan bu yana bu yönde çalışmalar yaptığını anlattı.
Öyleyse okuyun: Indian Spice Brands Row: Gıda Otoritesi Hindistan'da Satılan Baharatların Kalitesini Kontrol Edecek
Şirketin sözcüsü yaptığı açıklamada, “PepsiCo, faaliyet gösterdiğimiz her pazarda yüksek kaliteli, harika tada sahip ürünler üretmeye kendini adamıştır. Farklı ülkelerde genellikle farklı yiyecek veya içecek tarifleri vardır ve bu, aşağıdaki gibi çeşitli faktörlere atfedilir: Hindistan'da sattığımız her üründe yerel tercihler, üretim yetenekleri, içerik bulunabilirliği ve pazar dinamikleri listelendiğinden, tüketicilerin satın almaları konusunda bilinçli kararlar vermelerine olanak tanıyor.
Bu bağlamda PepsiCo Hindistan, geçtiğimiz yıl portföyümüzün belirli bölümlerinde Ayçiçek Yağı ve Palmolein Yağı karışımının denemelerini başlattı ve Hindistan'da gıda endüstrisinde bunu başaran birkaç oyuncudan biri oldu.” PepsiCo Hindistan bize şunu açıkladı: Lay'in ürünleri bu denemelere dahil edilmemiştir; şu anda sadece seçilmiş bir dizi ürün seçilmiştir.
Markanın web sitesine göre Lay's US, patates cipslerinde palm yağı kullanmıyor. Bunun yerine, temel bileşenlerden biri olarak “Bitkisel Yağ (Kanola, Mısır, Soya Fasulyesi ve/veya Ayçiçek Yağı)” listeleniyor.
Palmiye Yağı ve Palmolein Yağı
Palmiye yağı, palmiye yağı ağacının meyvesinden yapılır. Doymuş yağ oranı yüksektir ve oda sıcaklığında yarı katıdır. Palmolein de aynı kaynaktan elde edilir ve oda sıcaklığında sıvıdır.
Ayçiçek Yağı Hurma Yağından Daha mı Sağlıklı?
Ayçiçek Yağı palm yağına göre daha düşük doymuş yağ içeriğine sahiptir. Bu nedenle ilkinin genellikle daha sağlıklı bir seçenek olduğu söylenir. Doymuş yağların artan ve tutarlı tüketimi, kalp hastalığı da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilmiştir.
Fotoğraf Kredisi: iStock
Uluslararası markalar, Hint ürünlerinin tam bileşenlerini giderek daha fazla mercek altına alıyor gibi görünüyor. Raporlara göre, birkaç hafta önce Nestle, Hindistan'da satılan her porsiyon cerelac'a ortalama 3 gram şeker eklendiğinin ortaya çıktığı bir araştırmada ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Ancak Birleşik Krallık, Almanya, İsviçre ve diğer gelişmiş ülkelerdeki aynı Nestle ürünleri şeker içermiyor.
Öyleyse okuyun: Gıda Otoritesi Hindistan'da Gıda Tağşişini Kontrol Etmek İçin Girişimler Başlattı
Toshita Sahni HakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla beslenir. Bir sonraki yemeğini mutlulukla düşünmediği zamanlarda roman okumayı ve şehirde dolaşmayı seviyor.
Öyleyse okuyun: Indian Spice Brands Row: Gıda Otoritesi Hindistan'da Satılan Baharatların Kalitesini Kontrol Edecek
Şirketin sözcüsü yaptığı açıklamada, “PepsiCo, faaliyet gösterdiğimiz her pazarda yüksek kaliteli, harika tada sahip ürünler üretmeye kendini adamıştır. Farklı ülkelerde genellikle farklı yiyecek veya içecek tarifleri vardır ve bu, aşağıdaki gibi çeşitli faktörlere atfedilir: Hindistan'da sattığımız her üründe yerel tercihler, üretim yetenekleri, içerik bulunabilirliği ve pazar dinamikleri listelendiğinden, tüketicilerin satın almaları konusunda bilinçli kararlar vermelerine olanak tanıyor.
Bu bağlamda PepsiCo Hindistan, geçtiğimiz yıl portföyümüzün belirli bölümlerinde Ayçiçek Yağı ve Palmolein Yağı karışımının denemelerini başlattı ve Hindistan'da gıda endüstrisinde bunu başaran birkaç oyuncudan biri oldu.” PepsiCo Hindistan bize şunu açıkladı: Lay'in ürünleri bu denemelere dahil edilmemiştir; şu anda sadece seçilmiş bir dizi ürün seçilmiştir.
Markanın web sitesine göre Lay's US, patates cipslerinde palm yağı kullanmıyor. Bunun yerine, temel bileşenlerden biri olarak “Bitkisel Yağ (Kanola, Mısır, Soya Fasulyesi ve/veya Ayçiçek Yağı)” listeleniyor.
Palmiye Yağı ve Palmolein Yağı
Palmiye yağı, palmiye yağı ağacının meyvesinden yapılır. Doymuş yağ oranı yüksektir ve oda sıcaklığında yarı katıdır. Palmolein de aynı kaynaktan elde edilir ve oda sıcaklığında sıvıdır.
Ayçiçek Yağı Hurma Yağından Daha mı Sağlıklı?
Ayçiçek Yağı palm yağına göre daha düşük doymuş yağ içeriğine sahiptir. Bu nedenle ilkinin genellikle daha sağlıklı bir seçenek olduğu söylenir. Doymuş yağların artan ve tutarlı tüketimi, kalp hastalığı da dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarıyla ilişkilendirilmiştir.
Fotoğraf Kredisi: iStock
Uluslararası markalar, Hint ürünlerinin tam bileşenlerini giderek daha fazla mercek altına alıyor gibi görünüyor. Raporlara göre, birkaç hafta önce Nestle, Hindistan'da satılan her porsiyon cerelac'a ortalama 3 gram şeker eklendiğinin ortaya çıktığı bir araştırmada ağır eleştirilere maruz kalmıştı. Ancak Birleşik Krallık, Almanya, İsviçre ve diğer gelişmiş ülkelerdeki aynı Nestle ürünleri şeker içermiyor.
Öyleyse okuyun: Gıda Otoritesi Hindistan'da Gıda Tağşişini Kontrol Etmek İçin Girişimler Başlattı
Toshita Sahni HakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla beslenir. Bir sonraki yemeğini mutlulukla düşünmediği zamanlarda roman okumayı ve şehirde dolaşmayı seviyor.