Hindistan'ın Gıda İşleme Endüstrisindeki Büyüme Hızlı Tüketim Sektöründe Yeni İş Alımlarını Artırıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Hindistan'ın gıda işleme endüstrisi FMCG'de yeni iş alımlarında artışa yol açtı; 24 Kasım 24 Kasım'da %32'ye yükseldi. 2025-26 yılına kadar büyüklüğünü ikiye katlaması beklenen gıda işleme endüstrisi, 2024'ün ikinci yarısında bir artışa tanık olurken FMCG (Hızlı Tüketim Malları) sektöründeki işe alımları artıracak. TeamLease EdTech tarafından hazırlanan bir rapora göre, yeni mezunların işe alım niyetinde keskin bir artış yaşanarak yüzde 32'ye yükseldi.

Rapora göre, 2024'ün ilk yarısında yeni başlayanların işe alınma niyeti yüzde 27 olarak gerçekleşti.

Bu artışın arkasında, Hindistan'ın gıda işleme endüstrisinin hızlı büyümesi sayesinde kırsal ve yarı kentsel pazarlara daha derin bir pazar nüfuzu yer alıyor; bu endüstrinin 2019-20'deki 263 milyar ABD dolarından 2025-26'ya kadar iki katına çıkarak 535 milyar ABD dolarına ulaşması öngörülüyor. Yıllık Bileşik Büyüme Oranı yüzde 12,6.

Rapor, süt ürünleri, RTE (Yemeye Hazır) gıdalar, dondurulmuş et ve atıştırmalıklar gibi temel ürün segmentlerinin tedarik zincirinde ve pazar araştırmasında iş rolleri yarattığını ekliyor.

TeamLease Edtech Kurucusu ve CEO'su Shantanu Rooj, “Hızlı Tüketim Ürünleri sektöründe yeni yeteneklere yönelik talebin artması, Hindistan'ın gıda işleme endüstrisinin hızlı büyümesiyle desteklenen kırsal ve yarı kentsel pazarlardaki daha derin genişlemeye açıkça atfedilebilir” dedi.

Şirketin tedarik zincirlerini güçlendirmeye, pazar araştırmasına ve marka yönetimine odaklanması nedeniyle yetenek talebinin yüksek olmasının beklendiğini belirtti.

Ayrıca, FMCG şirketlerinin, henüz keşfedilmemiş alanlara doğru genişlerken pazar içgörüsü, perakende dağıtım ve bölgesel tüketiciyi anlama becerilerine sahip yeni çalışanlara öncelik verdiğini de ekliyor.

Gıda mühendisi pozisyonlarının Bengaluru'da işe alım niyetinin yüzde 41 olduğu tahmin edilirken, lojistik koordinatörlerinin işe alım niyetinin Delhi'de yüzde 39 olduğu tahmin ediliyor. Ek olarak, Haydarabad'da tedarik ve dağıtım zinciri pozisyonlarına olan talep yüzde 37'dir ve Bengaluru'da marka yönetimi stajyerlerinin işe alım niyeti yüzde 34'tür.

Her rol, çeşitli bölgesel pazarlarda gezinmek için uyarlanabilirlik ve güçlü iletişim becerilerinin yanı sıra tedarik zinciri, envanter ve lojistik yönetimi konularında teknik bilginin bir karışımını gerektirir.

Bu sektörel işe alım eğilimi, önemli şehirlerdeki yeni yetenek talebinde ve genişleyen bölgesel pazarlarda beklenen büyümenin devam etmesiyle birlikte FMCG'nin Hindistan'da önemli bir istihdam unsuru olarak rolünü yansıtıyor.

Anket Hindistan genelinde 18 sektördeki 526 küçük, orta ve büyük şirketi kapsıyor. Kapsam 14 coğrafi alana yayılmıştır[işe alım duyarlılığını yansıtan metropol-1 ve kademe-2 merkezleri[işe alım duyarlılığını yansıtan metropol-1 ve kademe-2 merkezleri][metrostier-1andtier-2centersreflectingthehiringsentiment[metrostier-1andtier-2centresreflectingthehiringsentiment

(Sorumluluk reddi: Başlık hariç, bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)