Avatara Mumbai gibi servis edildiyse şikayet etmeden her gün benim sebzelerimi yiyeceğim (ve tadını çıkardım). Bu, duyumlarla dolu bir yemeğin sonuna ulaştığım için ilk düşüncelerimden biri – gözler, damak, mide ve kalp için. Ben sadece 16 özenle küratörlü kursları bitirmişti, ama neredeyse akşam yemeğini bitirmek istemedim. Bu kendi içinde ödüllendirici bir farkındalıktı. Pek çok tatma menüleri, onları yeniden yaşamak yerine son kursu “almak” ile ilgili olarak, Avatara'nın ferahlatıcı bir aykırı olduğunu kanıtladı. Ve bu, onu öne çıkaran birkaç özellikten biridir.
Fotoğraf Kredisi: Avatara
Avatara Mumbai kısa süre önce Rasas adlı yeni tatma menüsünü tanıttı. Deneyimsiz olanlar için, bu kuruluş ilk olarak Dubai'de açılan aynı adı taşıyan ödüllü restoranın yerli karakoludur. Avatara Dubai, Michelin yıldızı olan dünyanın ilk ve tek vejetaryen Hint restoranı Stog ile bilinir. Tresind Studio, Tresind, Carnival'ın Tresind, Bistro Aamara ve diğerleri gibi adı içeren Tutku F&B grubunun bir parçası. Avatara Mumbai Nisan 2024'te açıldı. İlk günlerinde birçok nedenden dolayı manşetlerde bulundu: sadece vejetaryen bir bağlamda (paneer, mantar, soğan ve sarımsak olmadan), elbette sanatsal sunumu ve elbette sanatsal sunumu ve onun Mütevazi malzemenin rafine yeniden canlandırılması Karela Ve Lauki. Yeni menüyü tatmaya başlamadan önce, tez vurguları aklımın arkasındaydı. İşte bilmeniz gerekenler:
İlk olarak, Avatara'nın Rasas menüsünün 16 kursu vardır (önceki tatma menüsünde 14 vardı). Bu göz korkutucu görünebilir, ancak numaraya izin vermeyin. Şef Rahul Rana ve Şef Sant Joshi, porsiyon boyutları, kursların sırası ve lezzetlerin gücü açısından titizdir. Yemekler alay eder, zevk ve (bazen) kişinin tat tomurcuklarını karıştırırlar, ancak onları aşmaktan vazgeçerler. Şef Sanket, “Tariflerimiz derin kızartma veya daha fazla masala veya yağ kullanma çağrısında bulunmaz. Temel pişirme için yemek gerekir. Tabii ki, birçoğu yapıyor “
Fotoğraf Kredisi: Toshita Sahni
İkincisi, yeni menü Ayurveda'da “Rasas” olarak bilinen altı temel zevkin bir keşfi olarak tasarlanıyor: tatlı, soum, tuzlu, acı, keskin ve büzücü. Bu, kursun doğrudan tıbbi avantajlı olduğu anlamına gelmez. Aksine, patronlar, seçilen bileşenlerin çok yönlülüğünü sergilemek için tez geleneksel kavramlarından esinlenerek arı. Fakat bu mutfak görevi plakalara nasıl dönüşüyor? Bildiğimiz gibi oldukça çekici.
Fotoğraf Kredisi: Toshita Sahni
İlk altı kurs birlikte servis edilir ve teatralite ile dolup taşan çarpıcı bir resime ulaşır. Menünün adını verdiği 6 rasanın her birini temsil ederler. Ayurveda ilkelerinin Madhura (Sweet) ile başlamayı teşvik ettiği söylendi ve biz uyuyoruz. Isırık büyüklüğünde Makhan Malai Hızlı bir şekilde ağzımda patlıyor ve pürüzsüz tatlılığını bir gülümsemeyle kaydediyorum. Daha sonra, Lavana (Tuzlu) kursunu denemeye yönlendirildik. Tart şeklinde Appalam Net kısımlara parçalanır, örgülü kırmızı pancar ve ghee kızartma ketçapının yumuşak dokuları ile tamamlar. Bir sonraki kurstaki gevreklik (Kashaya/büzücü), lezzetli bir mısırdan türetildiği için farklı bir çocuktur. ghewar. Zirveye çıkmış Sarson Ka Saag Ve turşu turp, lezzetleri ikna edici bir aile ama yine de bizi şaşırtıyor.
Onlar hantal olmadan önce önümüzde kalan üç kursu parlatmamız tavsiye edilir ve her biri de merak cepleri olduğunu kanıtlar. Ancak Rasas'ın etkileri orada değil. Kursların geri kalanı belirli zevklerden sonra adlandırılmasa da, başka şekillerde yansıtılırlar. Şef Sanket, “Ayurveda'ya göre, tez 6 tatları günlük diyetimize dahil edilmelidir. Bal Mithai Ve Buransh Ras Birleştirilir, birincisi Madhura/Sweet'i temsil ederken, ikincisi diğer üç unsuru, yani ekşi, acı ve büzücü tatları ortaya çıkarır. “
Fotoğraf Kredisi: Toshita Sahni
Vahşi, iyi bir film veya dizi için spoiler gibi olduğu için tüm lezzetlerle ilgili ayrıntılara girmeyeceğim. Mümkünse, kendiniz için konuyu deneyimlemeniz ve gizli gizemlerini ilk elden ortaya çıkarmanız gerekir. Menü, her kursla renk ve kontrast oluşturmadığı için, estetik bir yolculuk olması da zorunludur. Çalışkan kaplama genel olarak böyle ince bir yemek noktasında norm olsa da, Avatara onu huşu uyandıran bir ifade biçimine yükseltir.
Fotoğraf Kredisi: Avatara
Dahası, teklifleri burada durmuyor. Avatara Mumbai'nin kokteyl menüsü yok, ancak geniş bir şarap listesi ve benzersiz alkolsüz içecek seçenekleri var. Konuklar, eter yerli şaraplarının veya uluslararası şarapların küratörlü bir eşleşmesini tercih edebilirler. Yemeğimiz sırasında Head Sommelier Pratik Bhargude, şarap tadımı ve seçimi için bir Aromaster kitini nasıl kullandığını gösterdi. Söylemesi güvenli olan, hem şarap takdirine yeni başlayanlar hem de seçici hevesler rahat olabilir ve burada sevdikleri bir şey bulabilir.
Avatara Mumbai, sadece plakada değil, genel yaklaşımında da denge duygusu ile bizi büyüledi. Restoran, yeniden canlandırma veya başka bir kelime yerine Hint mutfağının “reenkarnasyonu” yöntemini çağırmayı tercih ediyor. Deneyimlerimden sonra ayrımı daha iyi kavradım. Harika bir yemek, olmasına izin verirseniz birçok seviyede restoratif olabilir.
Nerede: 7. Kat, Krishna Curve Binası, Juhu Tara Yolu, Opp. Juhu Garden, Hasmukh Nagar, Santacruz (Batı), Mumbai.
Fotoğraf Kredisi: Avatara
Avatara Mumbai kısa süre önce Rasas adlı yeni tatma menüsünü tanıttı. Deneyimsiz olanlar için, bu kuruluş ilk olarak Dubai'de açılan aynı adı taşıyan ödüllü restoranın yerli karakoludur. Avatara Dubai, Michelin yıldızı olan dünyanın ilk ve tek vejetaryen Hint restoranı Stog ile bilinir. Tresind Studio, Tresind, Carnival'ın Tresind, Bistro Aamara ve diğerleri gibi adı içeren Tutku F&B grubunun bir parçası. Avatara Mumbai Nisan 2024'te açıldı. İlk günlerinde birçok nedenden dolayı manşetlerde bulundu: sadece vejetaryen bir bağlamda (paneer, mantar, soğan ve sarımsak olmadan), elbette sanatsal sunumu ve elbette sanatsal sunumu ve onun Mütevazi malzemenin rafine yeniden canlandırılması Karela Ve Lauki. Yeni menüyü tatmaya başlamadan önce, tez vurguları aklımın arkasındaydı. İşte bilmeniz gerekenler:
İlk olarak, Avatara'nın Rasas menüsünün 16 kursu vardır (önceki tatma menüsünde 14 vardı). Bu göz korkutucu görünebilir, ancak numaraya izin vermeyin. Şef Rahul Rana ve Şef Sant Joshi, porsiyon boyutları, kursların sırası ve lezzetlerin gücü açısından titizdir. Yemekler alay eder, zevk ve (bazen) kişinin tat tomurcuklarını karıştırırlar, ancak onları aşmaktan vazgeçerler. Şef Sanket, “Tariflerimiz derin kızartma veya daha fazla masala veya yağ kullanma çağrısında bulunmaz. Temel pişirme için yemek gerekir. Tabii ki, birçoğu yapıyor “

Fotoğraf Kredisi: Toshita Sahni
İkincisi, yeni menü Ayurveda'da “Rasas” olarak bilinen altı temel zevkin bir keşfi olarak tasarlanıyor: tatlı, soum, tuzlu, acı, keskin ve büzücü. Bu, kursun doğrudan tıbbi avantajlı olduğu anlamına gelmez. Aksine, patronlar, seçilen bileşenlerin çok yönlülüğünü sergilemek için tez geleneksel kavramlarından esinlenerek arı. Fakat bu mutfak görevi plakalara nasıl dönüşüyor? Bildiğimiz gibi oldukça çekici.

Fotoğraf Kredisi: Toshita Sahni
İlk altı kurs birlikte servis edilir ve teatralite ile dolup taşan çarpıcı bir resime ulaşır. Menünün adını verdiği 6 rasanın her birini temsil ederler. Ayurveda ilkelerinin Madhura (Sweet) ile başlamayı teşvik ettiği söylendi ve biz uyuyoruz. Isırık büyüklüğünde Makhan Malai Hızlı bir şekilde ağzımda patlıyor ve pürüzsüz tatlılığını bir gülümsemeyle kaydediyorum. Daha sonra, Lavana (Tuzlu) kursunu denemeye yönlendirildik. Tart şeklinde Appalam Net kısımlara parçalanır, örgülü kırmızı pancar ve ghee kızartma ketçapının yumuşak dokuları ile tamamlar. Bir sonraki kurstaki gevreklik (Kashaya/büzücü), lezzetli bir mısırdan türetildiği için farklı bir çocuktur. ghewar. Zirveye çıkmış Sarson Ka Saag Ve turşu turp, lezzetleri ikna edici bir aile ama yine de bizi şaşırtıyor.
Onlar hantal olmadan önce önümüzde kalan üç kursu parlatmamız tavsiye edilir ve her biri de merak cepleri olduğunu kanıtlar. Ancak Rasas'ın etkileri orada değil. Kursların geri kalanı belirli zevklerden sonra adlandırılmasa da, başka şekillerde yansıtılırlar. Şef Sanket, “Ayurveda'ya göre, tez 6 tatları günlük diyetimize dahil edilmelidir. Bal Mithai Ve Buransh Ras Birleştirilir, birincisi Madhura/Sweet'i temsil ederken, ikincisi diğer üç unsuru, yani ekşi, acı ve büzücü tatları ortaya çıkarır. “

Fotoğraf Kredisi: Toshita Sahni
Vahşi, iyi bir film veya dizi için spoiler gibi olduğu için tüm lezzetlerle ilgili ayrıntılara girmeyeceğim. Mümkünse, kendiniz için konuyu deneyimlemeniz ve gizli gizemlerini ilk elden ortaya çıkarmanız gerekir. Menü, her kursla renk ve kontrast oluşturmadığı için, estetik bir yolculuk olması da zorunludur. Çalışkan kaplama genel olarak böyle ince bir yemek noktasında norm olsa da, Avatara onu huşu uyandıran bir ifade biçimine yükseltir.

Fotoğraf Kredisi: Avatara
Dahası, teklifleri burada durmuyor. Avatara Mumbai'nin kokteyl menüsü yok, ancak geniş bir şarap listesi ve benzersiz alkolsüz içecek seçenekleri var. Konuklar, eter yerli şaraplarının veya uluslararası şarapların küratörlü bir eşleşmesini tercih edebilirler. Yemeğimiz sırasında Head Sommelier Pratik Bhargude, şarap tadımı ve seçimi için bir Aromaster kitini nasıl kullandığını gösterdi. Söylemesi güvenli olan, hem şarap takdirine yeni başlayanlar hem de seçici hevesler rahat olabilir ve burada sevdikleri bir şey bulabilir.
Avatara Mumbai, sadece plakada değil, genel yaklaşımında da denge duygusu ile bizi büyüledi. Restoran, yeniden canlandırma veya başka bir kelime yerine Hint mutfağının “reenkarnasyonu” yöntemini çağırmayı tercih ediyor. Deneyimlerimden sonra ayrımı daha iyi kavradım. Harika bir yemek, olmasına izin verirseniz birçok seviyede restoratif olabilir.
Nerede: 7. Kat, Krishna Curve Binası, Juhu Tara Yolu, Opp. Juhu Garden, Hasmukh Nagar, Santacruz (Batı), Mumbai.