Günümüzün rekabetçi iş piyasasında insanlar her zaman kendilerini ön plana çıkarmanın yaratıcı yollarını arıyorlar. Göz alıcı özgeçmişlerden etkileşimli portföylere kadar seçenekler sonsuzdur. Bir aday, bir röportaj garantilemeyi umarak iş başvurusunu bir pizzayla birlikte şirketin ofisine teslim ederek beklenenin çok ötesine geçti. New York merkezli startup Antimetal'in CEO'su Matthew Parkhurst, bu alışılmadık yaklaşımdan o kadar etkilendi ki, eski adıyla Twitter olan X'te başvuru sahibi hakkında bir gönderi paylaştı.
Öyleyse okuyun: 10 Yaşındaki Çocuk Geçimini Sağlamak İçin Tavuk Yumurtası Satıyor; İnternet Ona “Gerçek Kahraman” Adını Veriyor
Aday stajyer “David” stajyerlik yapmayı umduğu şirketin ofisine özgeçmişiyle birlikte bir pizza gönderdi. Buna, mühendislik stajyeri olarak ekibine katılma konusundaki istekliliğini gösteren el yazısıyla yazılmış bir not eşlik ediyordu. David, notunda pizzanın, işe alım ekibini web sitesini ve portföyünü incelemeye ikna etmek için verilen bir rüşvet olduğunu şaka yollu bir şekilde itiraf etti.
Şöyle yazdı: “Hey Antimetal ekibi, son lansmanınız için tebrikler. Antimetal'in bir hizmet şirketi olarak dilimler halinde kısa süren görevinden ilham alan bu pizzanın tadını çıkarın. Ayrıca mühendislik stajyeri pozisyonuna başvuru olarak özgeçmişimin bir kopyasını da getirdim. Bu fırsat beni çok heyecanlandırıyor ve ne gerekiyorsa yapmaya azimliyim. Not: Bu aslında siteme gitmeniz için verilen bir rüşvettir. PPS Dokümanlarınızdaki bazı bağlantıları düzeltmek için küçük bir PR yaptım.”
Bu alışılmadık yöntem kesinlikle işe alma ekibinin dikkatini çekti ve David'in inisiyatifini ve alışılmışın dışında (pizza) düşüncesini gösterdi.
Anitimetal CEO'su başlıkta şunları yazdı: “Başka bir staj başvurusu – ofisimize geldi ve özgeçmişiyle birlikte bir pizza bıraktı. Hatta daha önce belgelerimizdeki 2 bağlantıyı düzeltmek için bir PR bile göndermiştik. % 100 röportaj alıyorum.
Buraya bakın –
Öyleyse okuyun: İzleyin: Güney Delhi'deki Momos Tezgahı Trend 'Patlamış Mısır Momos'uyla Viralleşiyor!
Öyleyse okuyun: 10 Yaşındaki Çocuk Geçimini Sağlamak İçin Tavuk Yumurtası Satıyor; İnternet Ona “Gerçek Kahraman” Adını Veriyor
Aday stajyer “David” stajyerlik yapmayı umduğu şirketin ofisine özgeçmişiyle birlikte bir pizza gönderdi. Buna, mühendislik stajyeri olarak ekibine katılma konusundaki istekliliğini gösteren el yazısıyla yazılmış bir not eşlik ediyordu. David, notunda pizzanın, işe alım ekibini web sitesini ve portföyünü incelemeye ikna etmek için verilen bir rüşvet olduğunu şaka yollu bir şekilde itiraf etti.
Şöyle yazdı: “Hey Antimetal ekibi, son lansmanınız için tebrikler. Antimetal'in bir hizmet şirketi olarak dilimler halinde kısa süren görevinden ilham alan bu pizzanın tadını çıkarın. Ayrıca mühendislik stajyeri pozisyonuna başvuru olarak özgeçmişimin bir kopyasını da getirdim. Bu fırsat beni çok heyecanlandırıyor ve ne gerekiyorsa yapmaya azimliyim. Not: Bu aslında siteme gitmeniz için verilen bir rüşvettir. PPS Dokümanlarınızdaki bazı bağlantıları düzeltmek için küçük bir PR yaptım.”
Bu alışılmadık yöntem kesinlikle işe alma ekibinin dikkatini çekti ve David'in inisiyatifini ve alışılmışın dışında (pizza) düşüncesini gösterdi.
Anitimetal CEO'su başlıkta şunları yazdı: “Başka bir staj başvurusu – ofisimize geldi ve özgeçmişiyle birlikte bir pizza bıraktı. Hatta daha önce belgelerimizdeki 2 bağlantıyı düzeltmek için bir PR bile göndermiştik. % 100 röportaj alıyorum.
Buraya bakın –
Bir kullanıcı, “Yok bu bir röportaj değil, otomatik bir iş teklifi.” yorumunu yaptı.Başka bir staj başvurusu – ofisimize geldi ve özgeçmişiyle birlikte pizza bıraktı
Hatta daha önce belgelerimizdeki 2 bağlantıyı düzeltmek için bir PR bile gönderdik
%100 röportaj almak pic.twitter.com/4Zf6COhOpj— Matt (@mprkhrst) 1 Mayıs 2024
Başka bir kullanıcı şöyle yazdı: “Bir start-up'ın başarılı olma ihtimalini stajyerlerin kalitesine bakarak her zaman anlayabilirsiniz.”Hayır, bu bir röportaj değil bu otomatik bir iş teklifidir— Flo (@Bswan1697) 1 Mayıs 2024
Birisi onu “LinkedIn'e yeni eklediklerini” ve “bir yerlere gittiğini” iddia etti.Bir start-up'ın başarılı olma ihtimalini stajyerlerin kalitesine bakarak her zaman anlayabilirsiniz.— Sarah Cone (@sarah_cone) 1 Mayıs 2024
Başka bir yorumu okuyun: “Pizza mı? Anında kiralama”.Onu az önce LinkedIn'e ekledim, birçok yere gidiyor— Bruno F | Magna (@Bfaviero) 1 Mayıs 2024
Bunun hakkında ne düşünüyorsun?Pizza? Anında kiralama.— confu.eth (@ConfuEth) 2 Mayıs 2024
Öyleyse okuyun: İzleyin: Güney Delhi'deki Momos Tezgahı Trend 'Patlamış Mısır Momos'uyla Viralleşiyor!