İş güvenliği, su ürünleri yetiştiriciliğinde su altı operasyonları için eğitim kursu

HoCaM

Global Mod
Global Mod
İş yeri güvenliğini artırmak için daha fazla eğitim fırsatı. Bölge konseyinin, başkan yardımcısı Stefania Saccardi’nin, eğitim ve çalışmadan sorumlu meclis üyesi Alessandra Nardini’nin ve sağlıktan sorumlu meclis üyesi Simone Bezzini’nin önerisi üzerine su altı operasyonları personeli için yeni bir kursu onayladığı su ürünleri yetiştiriciliğinden bahsediyoruz.

Yetiştiricilikte sualtı operasyonlarından sorumlu kişi, deniz ortamında 35 metreyi geçmeyen derinliğe kadar SCUBA tekniği (Self Contained Breathing Apparatus – Autonomous Breathing Aparat) ile daldırmalı müdahaleler yapabilen dalgıçtır. Su altı araştırmaları, müdahaleleri ve balık ürünlerinin kafes yetiştiriciliği alanı ile ilgili operasyonları (avcılık, ağ değişimi, sistem ve ağ bakımı, ölüm kontrolü ve daha fazlası) gerçekleştirebilmelidir.

25 kara tesisi ile, balık üretimi için bölgesel su ürünleri yetiştiriciliği artık balıkçılıktan elde edilene eşittir ve çiftlik ürünlerine olan talep giderek daha güçlü hale gelmektedir. Karada yaşayan bitkilerden elde edilen yıllık bölgesel su ürünleri üretimi yaklaşık 4.000 tondur, ancak off-shore yani açık denizde üretimin gelişmesiyle av miktarı iki katına çıkmış sayılabilir.

Halihazırda istikrarlı bir gelişmeye ve daha fazla büyüme beklentisine sahip olan bölgesel deniz ürünleri sektörü, artık belirli mesleki eğitime sahip işletmecilerin bölgede bulunmasını sağlamak için uygun önlemlerin alınmasına ihtiyaç duymaktadır.
Bu nedenle, denizde tanklarla faaliyet gösteren bu sektörde irili ufaklı firmaların belirlediği ihtiyaçlara cevap verecek bir eğitim kursuna ihtiyaç duyulmaktadır.

“Her şeyden önce güvenlik – Saccardi, Nardini ve Bezzini’nin altını çiziyor – Hem bitkiler hem de dolayısıyla çiftlik ürünü miktarı ve çalışan sayısı açısından bölgesel sektörün tutarlılığı, güçlü talep dikkate alındığında artmaya mahkumdur. Çok sayıda çevresel kısıtlama nedeniyle karada genişlemenin zorluğu göz önüne alındığında, denizde yeni alanların operatörlerinden. Bu nedenle, işçinin güvenli bir şekilde ve gereken hazırlıkla çalışabilmesini garanti edebilecek özel beceriler gerektiren bir görev için yeni çalışanları eğitmenin gerekli olduğuna inanıyoruz”.

Toplam süresi 600 saat olan eğitim, teknik-operasyonel eğitimle kazanılacak yeterliliğin, deneyimli personel koçluğu ile iş performansının gerçekleştirildiği yerde kazandırılmasını sağlar.
Kursa kabul edilmek için, uluslararası kabul görmüş kuruluşlar tarafından verilmiş ikinci düzey sportif dalış lisansı – AOW (Advance Open Water) veya daha üstü ve ayrıca psiko-fiziksel uygunluk tıbbi sertifikası ile birlikte alt orta öğretim yeterliliğine sahip olmak gerekir. ve hiperbarik doktorla yapılan ziyaret.
 
Üst