İzleyin: Bu Indore Eatery, Nefis Dal Bafla’nın Arkasındaki Sırrı Açıklıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Bir yemek meraklısıysanız, Indore ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri. Mawa Bati veya Khatta Samosa olsun, şehir lezzetleriyle ünlüdür. Şimdi, sosyal medyada, bu gurme cennetine kısa bir yolculuk için çantalarınızı toplama isteği uyandıracak bir klip ortaya çıktı. Peki bugün ne hakkında konuşacağız? Indore’un dal baflasını takdim ediyorum. Bu lezzetli yemeğin nasıl yapıldığını merak mı ediyorsunuz? Klip, bir lokantanın satıcısının Dal Bafla’yı hazırlamak için farklı türde unlar kullandığını gösteriyor. Hamur, kaynatılan ve daha sonra bir desi fırınında pişirilen toplar (baflas adı verilen) halinde yoğrulur. Baflalar daha sonra yağda kızartılır ve dal ile servis edilir. Kilometrelerce öteden lezzetli çığlıklar?

İpucu: Dal baflayı topları parmaklarınızla ezerek ve dal baflayı her yerine dökerek yemelisiniz.

Öyleyse oku: Kapalı Yemek Yolu: Şehirde Yolunuzu Yiyin


Video, yorumlarını paylaşmaktan kendini alamayan insanların damak zevkini tetikledi elbette.

Bir yorumda “Deneyeceğim” yazıyordu.

Bir kişi şöyle yazdı, ”Ye toh bahut acha lag raha hai. Jarur try krenge ek baar (Bu çok iyi görünüyor. Kesinlikle bir kez deneyeceğiz).”

Birisi “daal bafla veya hari lal chatni aşktır (Daal Bafla artı yeşil kırmızı Hint turşusu eşittir aşk)” dedi.

Ayrıca İzleyin: Popüler Amerikalı Blog Yazarı Indore’un Sokak Yemeklerini Keşfetti ve Sevilen…

Dal Bafla, biraz dalla servis edilen pişmiş hamur topudur. Çanak Madhya Pradesh’te yapılır ve esasen Rajasthani Dal Baati’ye benzer.

Bu Haberyu izledikten sonra ağzınız sulanmaya başladıysa bu yemeği hemen evinizde yapmanızı öneririz. Size yardımcı olacak basit bir dal bafla tarifimiz var.
 
Üst