İzleyin: Masala Dalia İle Hızlı ve Sağlıklı Bir Yemek Hazırlayın

Leila

Global Mod
Global Mod
Dalia, lezzetli tadı ve sağlık yararları nedeniyle birçok kişi için popüler bir yemek seçeneğidir. Lif, mineraller ve vitaminler açısından zengindir ve bu da kendinizi daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Dalia’nın bu kalitesi onu kilo vermek isteyenlerin gözdesi yapıyor. Günün her saatinde yenebilir, kimileri kahvaltıda yemeyi tercih eder. Süt ve şekerle yapılan tatlı dalia, bu yemeğin popüler varyasyonlarından biridir, ancak bugün kahvaltı rutininize ekleyebileceğiniz lezzetli bir masala dalia tarifi paylaşacağız.

Güne Sağlıklı Başlamak İçin Bu 3 Malzemeli Muzlu Krep Yapın

Bu masala dalia tarifi sadece süper lezzetli değil, aynı zamanda sağlıklıdır ve kilo gözlemcileri için mükemmel bir seçenektir. Sağlık uygulayıcısı ve makrobiyotik beslenme uzmanı Shilpa Arora, “Daliya, hepsi kilo vermede çok önemli bir rol oynayan lif, protein ve B vitaminleri bakımından yüksektir” diyor. Bu hızlı ve kolay tarif, mutfakta fazladan zaman geçirmek istemediğiniz günler için idealdir. Fasulye, bezelye, havuç ve patates gibi sebzelerin eklenmesi yemeğe ekstra bir çıtırlık verir. Karabiber, karanfil ve defne yaprağı gibi bütün baharatlar masala dalia’ya aroma katarken, moong dal ilavesi yemeğin hem lezzetini hem de besin değerini artırır.

Yemek Pişirme İpuçları: Evde Mükemmel Rajasthani Bati Nasıl Yapılır?

Masala Dalia’nın bu tarifi, YouTuber Chef Parul tarafından Cook with Parul adlı YouTube kanalında yayınlandı. Tarifin uygulanması kolaydır ve hemen yapabilirsiniz. Özel tarif Habersuna buradan bir göz atalım:

Masala Dalia’nın Yapılışı:


1 çorba kaşığı desi yağını bir tavada ısıtın ve dalia’yı altın sarısı bir renk alana kadar kavurun.

Düdüklü tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını ısıtın ve defne yaprağı, tarçın, karanfil ve karabiber gibi bütün baharatları ekleyin. Onları birkaç saniye kızartın.

Yemeklik doğranmış kuru soğanı ekleyip hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Fasulye, bezelye, havuç ve patates gibi karışık sebzeleri ekleyin. Onları birkaç saniye kızartın.

Kırmızı biber tozu, zerdeçal tozu, tuz ve pulao masala ekleyin. İyice karıştırın.

Kavrulmuş dalia ve moong dal (isteğe bağlı) ekleyin. İyice karıştırın.

5 su bardağı su ilave edip tekrar karıştırın.

2 düdük için düdüklü tencere.

Sıcak servis yapın ve lezzetli ve sağlıklı masala dalia’nızın tadını çıkarın.

Bir dahaki sefere hızlı ve sağlıklı bir yemek seçeneği istediğinizde, bu harika masala dalia tarifini deneyin. Tarifin tamamı için Haberyu izleyin.
 
Üst