Paneer veya süzme peynir, Hint mutfaklarında bulunan en yaygın süt ürünlerinden biridir. Bu protein açısından zengin içerik, yalnızca sağlıklı ikramlar değil, aynı zamanda dudak şapırdatan lezzetler hazırlamak için de kullanılabilir. Her zaman paneer pişirmek zorunda değilsiniz. Sade olarak ya da üzerine baharat serperek de tüketebilirsiniz. Birçoğumuz hazır paneleri yakındaki mağazalardan veya marketlerden satın alma eğilimindeyiz. Ancak bu nefis yemeği evde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Kıdemli yıldız Neena Gupta yakın zamanda aynı yöntemi Instagram'da paylaştı.
Öyleyse okuyun: Hızlı Paneer Tarifleri: Sadece 20 Dakikada Hazır 6 Dayanılmaz Paneer İkramları
Makarada, başka biri bölmeyi yaparken Neena'nın süreci açıkladığı duyuluyor. Kişi önce sütü ısıtır. Kaynayınca içine bir miktar limon suyu ekleyip karıştırıyor. Süt kesilmeye başlar. Daha sonra sütü bir bezle kaplı süzgecin içine döküyor. Süzgeç bir kabın üzerine yerleştirilir. Isıtılan süt karışımındaki katılar bezde toplanır. Sıvı atılır.
Kişi daha sonra süt katılarıyla dolu bezi soğuk akan suyun altına koyar. Yaklaşık bir dakika kadar bunu yapmaya devam ediyor. Neena, bölmenin oluşmasına yardımcı olacak şeyin bu olması nedeniyle suyun soğuk olması gerektiğini belirtiyor. Daha sonra kumaşı bir düğüm halinde bağlar ve içindeki katı maddeleri mühürler. Daha sonra ağır bir mermer tabağın altındaki bir thali üzerine yerleştirilir. Neena, sertleşme süresinin değişebileceğini açıklıyor. Panelin sertleşene kadar, yani çok kolay bozulmadan şeklini koruyana kadar beklenmesini ve gözlemlenmesini tavsiye ediyor.
Öyleyse okuyun: Restoran tarzı paneer mi istiyorsunuz? Kusursuz Şekilde İyilik İçin Bu 5 Kolay İpucunu Deneyin
Açıklamada 1 litre süt kullandığından bahsetti. Ona göre, bir ağırlığın altına yerleştirilen panelin yaklaşık 30-40 dakika içinde hazır olması gerekiyor. Aşağıdaki makaranın tamamını izleyin:
Bundan önce Neena Gupta, Anda Bhurji yapma tarifini gösteren bir Haber paylaşmıştı. Bu aynı zamanda başlığına göre Sidney'de de çekildi. Hikayenin tamamına buradan göz atın.
Öyleyse okuyun: Paneer'in Ötesinde, İlgiyi Hak Eden 10 Hint Peynir Çeşitleri
Toshita Sahni HakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla beslenir. Bir sonraki yemeğini mutlulukla düşünmediği zamanlarda roman okumayı ve şehirde dolaşmayı seviyor.
Öyleyse okuyun: Hızlı Paneer Tarifleri: Sadece 20 Dakikada Hazır 6 Dayanılmaz Paneer İkramları
Makarada, başka biri bölmeyi yaparken Neena'nın süreci açıkladığı duyuluyor. Kişi önce sütü ısıtır. Kaynayınca içine bir miktar limon suyu ekleyip karıştırıyor. Süt kesilmeye başlar. Daha sonra sütü bir bezle kaplı süzgecin içine döküyor. Süzgeç bir kabın üzerine yerleştirilir. Isıtılan süt karışımındaki katılar bezde toplanır. Sıvı atılır.
Kişi daha sonra süt katılarıyla dolu bezi soğuk akan suyun altına koyar. Yaklaşık bir dakika kadar bunu yapmaya devam ediyor. Neena, bölmenin oluşmasına yardımcı olacak şeyin bu olması nedeniyle suyun soğuk olması gerektiğini belirtiyor. Daha sonra kumaşı bir düğüm halinde bağlar ve içindeki katı maddeleri mühürler. Daha sonra ağır bir mermer tabağın altındaki bir thali üzerine yerleştirilir. Neena, sertleşme süresinin değişebileceğini açıklıyor. Panelin sertleşene kadar, yani çok kolay bozulmadan şeklini koruyana kadar beklenmesini ve gözlemlenmesini tavsiye ediyor.
Öyleyse okuyun: Restoran tarzı paneer mi istiyorsunuz? Kusursuz Şekilde İyilik İçin Bu 5 Kolay İpucunu Deneyin
Açıklamada 1 litre süt kullandığından bahsetti. Ona göre, bir ağırlığın altına yerleştirilen panelin yaklaşık 30-40 dakika içinde hazır olması gerekiyor. Aşağıdaki makaranın tamamını izleyin:
Bundan önce Neena Gupta, Anda Bhurji yapma tarifini gösteren bir Haber paylaşmıştı. Bu aynı zamanda başlığına göre Sidney'de de çekildi. Hikayenin tamamına buradan göz atın.
Öyleyse okuyun: Paneer'in Ötesinde, İlgiyi Hak Eden 10 Hint Peynir Çeşitleri
Toshita Sahni HakkındaToshita kelime oyunu, yolculuk tutkusu, merak ve aliterasyonla beslenir. Bir sonraki yemeğini mutlulukla düşünmediği zamanlarda roman okumayı ve şehirde dolaşmayı seviyor.