Kerala tarzı soğan vada tarifi: hafta ortası istekleri için mükemmel bir atıştırmalık

Leila

Global Mod
Global Mod
Güney Hindistan mutfağı, lezzetleri için eşsiz küresel ünlülere sahiptir. Yumuşak idlis'ten gevrek dosalara kadar, sayısız yemek keşfi bekliyor. Güney Hindistan mutfağı birçokları için rahatlatıcı yemekler sunmaktadır. Idlis ve Dosas'tan sonra en sevdiğimiz atıştırmalık ortaya çıkıyor: gevrek, gevrek, boru sıcak vadalar. Tez küçük Güney Hindistan lezzetleri dünya çapında iz bıraktı. Gıda severler bu derin kızartılmış zevke direnemezler. Medu Vada yüce hüküm sürerken, bu popüler atıştırmalıkların diğer çok sayıda çeşit, doldurulmuş ve masala'dan yoğurtla ıslatılmış ve biber yüklü vadalara kadar var. Ama Kerala tarzı soğan vada'yı denediniz mi?

Çok oku: Her seferinde Iresistable Sooji Vada yapmak için 5 kolay ipucu

Kerala tarzı soğan vada son derece lezzetli. Soğanların dahil edilmesi, Vadas'ı bir fincan sıcak akşam çayı ile keyif almak için mükemmel, ekstra gevrek hale getirir. Köri yaprakları, yeşil biberler ve diğer baharatlar lezzetlerini geliştirir. Kerala tarzı soğan vada yapmak inanılmaz derecede kolaydır, sadece birkaç dakika hazırlık gerektirir ve misafir için hizmet vermek için idealdir. Böylece hindistancevizi veya domates chutney ile eşleştirebilirsiniz. Bu özel VADA tarifini gecikmeden keşfedelim:


Kerala tarzı soğan vada nasıl yapılır


Kerala tarzı soğan vadaları yapmak için iki soğan doğrayın. Soğanları bir kaseye yerleştirin. İki çay kaşığı yağ ekleyin ve iyice karıştırın.

Ardından, iki çay kaşığı gram unu, bir çorba kaşığı rafine un ve bir çay kaşığı pirinç unu ekleyin. Bu aşamada, ince doğranmış yeşil biber, köri yaprakları, 1 çay kaşığı ince doğranmış zencefil, kırmızı biber tozu ve tuz ekleyin. Her şeyi iyice karıştırın.

Şimdi, yağı bir tavada ısıtın. Ellerinizi veya bir kaşık kullanarak hazırlanan hamurdan küçük yuvarlak vadalar yapın ve altın kahverengi ve gevrek olana kadar aşırı orta ateşte kızartın.

Tüm vadaları yağdan çıkarın ve fazla yağı boşaltmak için bir kağıt havluya yerleştirin. Onlara çay veya chutney ile sıcak servis yapın.

Cazip değil mi? Bu Kerala tarzı soğan vada, bu kış akşamı isteklerinizi tatmin edeceğinden emin.

Daha fazla vada tarifi için buraya tıklayın.

Mutlu yemekler!
 
Üst