Birisi size artık kilo verme yolculuğunuzda chaat tadının tadını çıkarabileceğinizi söylese nasıl tepki verirdiniz? Şaşırmış? Peki, olma. Beslenme uzmanı Mohita Mascarenhas, her yemek tutkununun sevgisinin dudaklarını şapırdatan bir tarifini paylaştı: Bhel chaat. Sadece lezzetli değil, aynı zamanda beslenmenin de güç kaynağıdır. Beslenme uzmanı, yemeğin yapımını gösteren bir Haber yayınladı. Tarifine geçmeden önce Mohita, tarifinin 20 gr protein içerdiğini, dolayısıyla akşam yemeğinde de tadını çıkarabileceğinizi belirtiyor. Klip, Mohita'nın ıslatılmış maş fasulyesi dolu bir kaseyi ince doğranmış soğan, domates, yeşil biber ve çiğ mangoyla karıştırmasıyla başlıyor. Daha sonra dhania pudina turşusu, tatlı demirhindi turşusu, limon suyu, karabiber ve chaat masala'yı ekliyor. Beslenme uzmanı, hepsini uygun şekilde karıştırdıktan sonra kahraman bileşen olan şişirilmiş pirinci ekler. Bekle, dahası var. Tarifi biraz fıstık ve ezilmiş golgappa ile doldurarak saçmalamaya değer hale getiriyor. Düzgünce karıştırıldıktan sonra üzerine kıyılmış kişniş yaprakları serpilir ve servis edilir. İşte! Protein yüklü bhel chaat'ınız hazır.
Videoyu paylaşan Mohita Mascaren, başlığına fasulyelerin miktarları ve ıslatma detaylarına ilişkin bir not ekledi. Mohita şunu yazdı: “Daha fazla chaat tarifi ister misiniz? Bhel tarifi. 50 gr çiğ maş fasulyesini bir gece önceden ıslatın, suyunu boşaltın ve bir gün boyunca filizlenmesini sağlayın. Hazır olduğunuzda filizleri 5 dakika buharda pişirin ve soğumalarını bekleyin. Islanmadan hemen önce yiyin. Bunu yapmak! Buna bayılacaksın.”
İnternetin onun tarifini sevdiği ortaya çıktı. Birçok kullanıcı bu tarifi denediğini ve beğendiğini iddia etti. Birkaçı tarife kendi yorumlarını kattıklarını açıkladı ve yorumda şu ifadelere yer verildi: “Aynısını lor ve khakra ile yaptım. Kızım ve kendim için. Çok sevdim.”
Bir kullanıcı yemeği övdü ve şöyle yazdı: “Nefis görünüyor.”
Bir diğeri basitçe “Vay canına” yazdı.
Bunların dışında yorum bölümü kırmızı kalpler ve başparmak yukarı ifadeleriyle doldu.
Bu tarifi denemek ister misiniz?
Videoyu paylaşan Mohita Mascaren, başlığına fasulyelerin miktarları ve ıslatma detaylarına ilişkin bir not ekledi. Mohita şunu yazdı: “Daha fazla chaat tarifi ister misiniz? Bhel tarifi. 50 gr çiğ maş fasulyesini bir gece önceden ıslatın, suyunu boşaltın ve bir gün boyunca filizlenmesini sağlayın. Hazır olduğunuzda filizleri 5 dakika buharda pişirin ve soğumalarını bekleyin. Islanmadan hemen önce yiyin. Bunu yapmak! Buna bayılacaksın.”
İnternetin onun tarifini sevdiği ortaya çıktı. Birçok kullanıcı bu tarifi denediğini ve beğendiğini iddia etti. Birkaçı tarife kendi yorumlarını kattıklarını açıkladı ve yorumda şu ifadelere yer verildi: “Aynısını lor ve khakra ile yaptım. Kızım ve kendim için. Çok sevdim.”
Bir kullanıcı yemeği övdü ve şöyle yazdı: “Nefis görünüyor.”
Bir diğeri basitçe “Vay canına” yazdı.
Bunların dışında yorum bölümü kırmızı kalpler ve başparmak yukarı ifadeleriyle doldu.
Bu tarifi denemek ister misiniz?