Hindistan çok çeşitli tavuk körilerine sahiptir. Ülkedeki hemen hemen her bölgenin kendine özgü bir versiyonu vardır. Kuzey Hindistan’da tereyağlı tavuk, Keşmir tavuğu köfte ve Amritsari tavuğu gibi ağız sulandıran seçenekler var. Güneye doğru indiğinizde tavuk Chettinad, Hyderabadi dum ka murgh ve daha fazlası gibi köriler bulacaksınız. Bir tavuk aşığı olarak, tüm bu lezzetli körilerin mutlaka kontrol listenizde olması gerektiğine eminiz. Listeye ek olarak sizi heybetli dağların ve nefes kesen manzaraların olduğu diyarın bir başka leziz çeşidiyle tanıştıralım: Himaşal Pradeş. Bu körili tavuk oldukça zengin ve lezzetlidir ve hafta sonları tadını çıkarmak için mükemmeldir. Tarife geçmeden önce bu tarifi bu kadar özel kılan şeyin ne olduğunu görelim.
Himachali Tavuk Körisi Nedir?
Himachali körili tavuk, Hint mutfağının yerel yöntemlerinin bir kanıtıdır. Normal körili tavuktan farklı olarak bu tavuk daha yoğun kıvamda ve daha baharatlıdır. Yoğurt ve sütün eklenmesi koyu kıvamına katkıda bulunur. Lezzetten bahsetmişken, bütün baharatların kullanılması nedeniyle bu körili tavukun biraz daha baharatlı olmasını bekleyebilirsiniz. Kişniş yapraklarıyla süslenmesi ona ferahlatıcı bir tat verir ve hoş bir aroma verir.
Himachali Tavuk Köri’nin Yanında Ne Servis Edilir?
Bu körili tavuk neredeyse her şeyin yanında lezzetlidir. Tandoori roti, tereyağlı naan ve hatta lachha paratha ile eşleştirebilirsiniz. Ekmek tercih etmiyorsanız buharda pişmiş pilavla da tercih edebilirsiniz. Sonuçta her şey kişisel tercihe bağlıdır. Ekstra lezzet için tabağınıza biraz achaar (turşu) koymayı unutmayın.
Öyleyse okuyun: Arta Kalan Tavuk Körisini Kullanmanın 5 Lezzetli Yolu
Himachali Tavuk Köri Nasıl Yapılır | Himachali Tavuk Köri Tarifi
Himachali tavuklu köri yapmak için tavuk parçalarını haldi, tuz ve karabiberle marine ederek başlayın. Birkaç dakika kenarda bekletin. Hardal yağını bir kadhai’de ısıtın ve tüm baharatları ona ekleyin. Bir iki dakika pişirin ve ardından doğranmış soğanı, zencefili, sarımsağı ve yeşil biberleri ekleyip pişirmeye devam edin. Bittiğinde, pürüzsüz bir macun oluşturmak için bir karıştırıcı öğütücüye aktarın. Gerekirse bir miktar su ekleyebilirsiniz. Aynı kadhaide hardal yağını tekrar ısıtın ve hazırlanan masala ezmesini ekleyin. Birkaç dakika pişmesine izin verin ve ardından kadhai’yi çırpılmış yoğurt ve sütle kaplayın. Marine edilmiş tavuk parçalarını eklemeden önce güzelce karıştırın. Kadhai’yi bir kapakla kapatın ve 15 ila 20 dakika pişirin. Taze kişniş yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın! Himachali usulü körili tavuk, tadına varılmaya hazır.
Himachali tavuk köri tarifinin tamamı için buraya tıklayın.
Öyleyse okuyun: Gongura Körili Tavuk: Sevilen Bir Klasik Üzerine Baharatlı Bir Değişiklik – Bugün Deneyin
Bu lezzetli köri tavuk tarifini evde deneyin ve ailenizi mutfak becerilerinizle etkileyin. Bu tür bölgesel tavuk körilerini daha fazla denemek istiyorsanız burayı tıklayın.
Himachali Tavuk Körisi Nedir?
Himachali körili tavuk, Hint mutfağının yerel yöntemlerinin bir kanıtıdır. Normal körili tavuktan farklı olarak bu tavuk daha yoğun kıvamda ve daha baharatlıdır. Yoğurt ve sütün eklenmesi koyu kıvamına katkıda bulunur. Lezzetten bahsetmişken, bütün baharatların kullanılması nedeniyle bu körili tavukun biraz daha baharatlı olmasını bekleyebilirsiniz. Kişniş yapraklarıyla süslenmesi ona ferahlatıcı bir tat verir ve hoş bir aroma verir.
Himachali Tavuk Köri’nin Yanında Ne Servis Edilir?
Bu körili tavuk neredeyse her şeyin yanında lezzetlidir. Tandoori roti, tereyağlı naan ve hatta lachha paratha ile eşleştirebilirsiniz. Ekmek tercih etmiyorsanız buharda pişmiş pilavla da tercih edebilirsiniz. Sonuçta her şey kişisel tercihe bağlıdır. Ekstra lezzet için tabağınıza biraz achaar (turşu) koymayı unutmayın.
Öyleyse okuyun: Arta Kalan Tavuk Körisini Kullanmanın 5 Lezzetli Yolu
Himachali Tavuk Köri Nasıl Yapılır | Himachali Tavuk Köri Tarifi
Himachali tavuklu köri yapmak için tavuk parçalarını haldi, tuz ve karabiberle marine ederek başlayın. Birkaç dakika kenarda bekletin. Hardal yağını bir kadhai’de ısıtın ve tüm baharatları ona ekleyin. Bir iki dakika pişirin ve ardından doğranmış soğanı, zencefili, sarımsağı ve yeşil biberleri ekleyip pişirmeye devam edin. Bittiğinde, pürüzsüz bir macun oluşturmak için bir karıştırıcı öğütücüye aktarın. Gerekirse bir miktar su ekleyebilirsiniz. Aynı kadhaide hardal yağını tekrar ısıtın ve hazırlanan masala ezmesini ekleyin. Birkaç dakika pişmesine izin verin ve ardından kadhai’yi çırpılmış yoğurt ve sütle kaplayın. Marine edilmiş tavuk parçalarını eklemeden önce güzelce karıştırın. Kadhai’yi bir kapakla kapatın ve 15 ila 20 dakika pişirin. Taze kişniş yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın! Himachali usulü körili tavuk, tadına varılmaya hazır.
Himachali tavuk köri tarifinin tamamı için buraya tıklayın.
Öyleyse okuyun: Gongura Körili Tavuk: Sevilen Bir Klasik Üzerine Baharatlı Bir Değişiklik – Bugün Deneyin
Bu lezzetli köri tavuk tarifini evde deneyin ve ailenizi mutfak becerilerinizle etkileyin. Bu tür bölgesel tavuk körilerini daha fazla denemek istiyorsanız burayı tıklayın.