Kupa Makarna Nefis ve Hızlı Bir Hack – Bu 5 Kolay Tarifle Başlayın

Leila

Global Mod
Global Mod
Hafta sonları, rahatlama ve nefis yemeklerin tadını çıkarma zamanıdır – peynirli makarnadan daha iyi ne olabilir? Bu yemek, çok fazla çeşidi olduğu ve herkes tarafından kolayca hazırlanabileceği için popülerdir. Makarnayı daha da hızlı yapmanın bir yolu var: kupa ve mikrodalga kullanmak. Bu yöntem, günün (veya gecenin) herhangi bir saatinde isteklerinizi tatmin edecek küçük bir porsiyon makarna yapar. Dahası, bunu yapmak için çok fazla kap kullanmanıza gerek yok – daha sonra yıkamak için daha az şey! Kupada makarna yapmayı mı merak ediyorsunuz? Oldukça basit. Aşağıdaki tariflerimize ve ipuçlarımıza göz atın.

Bardakta Makarna Nasıl Yapılır | 5 Kolay Kupa Makarna Tarifi


Profesyonel ipucu: Kupa makarna yaparken özellikle miktarlara ve pişirme süresine dikkat edin. Fotoğraf Kredisi: iStock


Kupa makarna için temel hazırlama yöntemi aynı kalır:

  • Büyük bir bardağın yarısını makarna ve su ile doldurun. Bir çimdik tuz ekle.
  • Kupayı mikrodalgaya koyun ve makarnayı al dente olana kadar 1-2 dakika pişirin.
  • Fazla suyu alın ve sos, baharat ve tercih ettiğiniz sosları ekleyin.
  • Kupayı tekrar mikrodalgaya koyun ve gerekenden 1-2 dakika daha pişirin. Malzemelerin iyi bir şekilde birleşmesini sağlamak için makarnayı her 30 saniyede bir karıştırın.
  • Otlarla süsleyin ve sıcak olarak tadını çıkarın.
Öyleyse oku: Restoran Usulü Makarna Yapmak İçin Kaçınmanız Gereken 7 Hata

Kupa makarna yaparken hatırlanması gereken ipuçları:


1. Doğru kupayı kullanın
Seçtiğiniz kupa mikrodalgaya uygun olmalı ve 350 ml veya daha fazlasını tutabilmelidir. Ekstra sos eklemek istiyorsanız, aromaların yayılması için kupanızda yer olması gerekir.

2. Makarnanızı yakından kontrol edin
Mikrodalgada 60 saniye sonra kupayı çıkarın ve bir dakika daha döndürmeden önce karıştırın. Bu şekilde makarnanın düzgün pişip pişmediğini de görebilirsiniz.
Öyleyse oku: 13 Kolay Mikrodalga Tarifi | 13 Hızlı ve Basit Mikrodalga Tarifi

3. Doğru makarna türünü kullanın

3ubsvu0g


Makarna gibi küçük makarna türleri kupada pişirmek için daha uygundur. Fotoğraf Kredisi: iStock


Bunu ilk kez yapıyorsanız makarna, penne veya düdük gibi küçük boyutlu makarnaları tercih etmenizde fayda var. Kupanın sınırlı alanında spagetti veya fettuccine pişirmek zor olabilir.

4. Miktarlara dikkat edin
Makarnanızı çok fazla elementle aşırı yüklemeyin – taşmasını istemezsiniz. Ayrıca, tavuk veya sebzelerin bardağa eklenmeden önce önceden pişirilmesi gerekebileceğini unutmayın. Basit tutmak en iyisidir. Aşağıdaki tariflerle başlayabilirsiniz.
Öyleyse oku: Bu Limonlu Sarımsaklı Tavuklu Makarna, Salyalarınızı Akıtacak Mükemmel Bir Yaz Tarifidir

İşte denemeniz gereken en iyi 5 kupa makarna çeşidi:

1. Peynirli beyaz soslu makarna


Bu, bir kupada yapılması en kolay makarnadır. İhtiyacınız olan tek şey süt, peynir, tuz ve baharat. Dilerseniz diğer sebzeleri veya tavukları da ekleyebilirsiniz. Ama yapmasanız bile, bu makarnanın tadının harika olacağı kesin. Makarna al dente kıvamına geldiğinde, ‘sosu’ yapmak için yaklaşık 60 ml süt ve yarım bardak rendelenmiş peynir ekleyin. Ardından, yukarıda belirtilen talimatların geri kalanını izleyin.
Öyleyse oku: Yeni Bir Tür Beyaz Soslu Makarna İster misiniz? Bu Kremalı Karnabahar Makarnasını Deneyin

2. Kırmızı soslu makarna


Başka bir klasik olan kırmızı soslu makarna, hoş bir keskin tada sahiptir. Bir kupa için sos yapmak için yaklaşık 1-2 yemek kaşığı domates püresi ile birlikte 2 diş doğranmış sarımsak ve peynir ekleyebilirsiniz. Püreniz yoksa ketçap kullanabilirsiniz. Ancak makarnaya eklemeden önce ketçabı pul biber, kekik ve diğer bitkilerle karıştırarak tatlılığını azaltın.

3. Pembe soslu makarna


Pembe soslu makarna ile her iki dünyanın da en iyisini alın. Bunun için sos malzemelerini bardağa eklemeden önce ayrı ayrı karıştırmanız tavsiye edilir. Domatesli makarna sosu/püresi, krema, sarımsak, peynir, zeytinyağı ve baharatları karıştırarak pembe sos yapabilirsiniz. İyice karıştırdıktan sonra 2-3 yemek kaşığı sosu bardağa dökün, karıştırın ve pişirmek için tekrar mikrodalgaya koyun.

4. Pesto makarna

2q8gtieg


Pesto sos, birçok şekilde kullanılabilen ferahlatıcı ve lezzetli bir yeşil sostur. Fotoğraf Kredisi: iStock


Bu seçenek, elinizde fazladan zamanınız olduğunda içindir. Pesto sos fesleğen yaprağı, zeytinyağı, sarımsak, peynir ve çam fıstığının (fındık yerine badem de kullanabilirsiniz) harmanlanmasıyla yapılır. Neden tüm bu belaya katlanmak, sorabilirsiniz? Çünkü pestoyu birden fazla şekilde kullanabilirsiniz. Makarna kupanıza eklemenin yanı sıra, ekmek dilimlerinin üzerine sürülebilir veya hatta cips sos olarak kullanabilirsiniz. Pesto sos tarifinin tamamı için tıklayınız.
Öyleyse oku: Pesto Sos Hakkında Her Şey – Köken Hikayesi, Pesto Sos Çeşitleri ve Nasıl Kullanılır?

5. Aglio Olio Makarna


Farfalle gibi yassı bir makarna kullanıyorsanız, kupada aglio olio yapmayı bile deneyebilirsiniz. Penne veya makarna tavsiye edilmez çünkü makarnanın içi boş kısmına ‘sosu’ almak zordur. Aglio olio sosu yapmak için ayrı bir kapta zeytinyağı, doğranmış sarımsak, kırmızı biber, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Bu karışımı makarna kupasına eklemeden önce mikrodalgada 20-30 saniye ısıtın.
Öyleyse oku: Makarna Desi Olduğunda – Komik Konu, Kızılderililerin Makarnaya Ne Eklediğini Açıklıyor

Ne için bekliyorsun? Bugün kupa makarna yapmayı deneyin! Size gösterdiğimiz gibi, çok basit ve yine de ödüllendirici! Not: Bir dilim sarımsaklı ekmeği hazırda bulundurmayı unutmayın.
 
Üst