Mağazadan Alınan Sıkıcı Hardalı Unutun; 5 Farklı Eğlenceli ve Keskin Hardal Sosunu Keşfedin

Leila

Global Mod
Global Mod
Atıştırmalıklarınızı sossuz yiyemiyorsanız ve salatalarınızı sossuz sıkıcı buluyorsanız, domates ketçapı, mayonez, nane turşusu, soya sosu vb. çeşnilerden hoşlanıyor olmalısınız. Bu çeşni çeşitleri arasında öne çıkan bir tane var: hardal. Hardal sosu, ezilmiş hardal tohumlarının su ve sirke ile karıştırılmasıyla hazırlanır. Yapımı kolaydır ve hatta beğeninize göre bir dokuya, keskinliğe, renge ve tada sahip bir hardal sosu hazırlayarak tarifi deneyebilirsiniz. Mağazadan satın alınan çoğu hardal, benzer tatlarla sıkıcı olabilir. Eğer hardal hayranıysanız hardal soslarının dünyasını keşfetmelisiniz.


Fotoğraf Kredisi: iStock

İşte Keşfedilecek 5 Popüler Hardal Çeşitleri:

1. Sarı Hardal


Çoğu Amerikalının sosisli sandviç ve hamburgerlerde sevdiği hardal sosu türü sarı hardaldır. Bu çeşitlilik mağazalarda da yaygın olarak mevcuttur, ancak evde de taze olarak hazırlayabilirsiniz. İnce öğütülmüş sarı hardal tohumu ve zerdeçal kullanılarak hazırlanır. Bu ikisi sirke ve suyla karıştırılarak koyu, parlak sarı bir sos elde edilir. Tadı arttırmak için tarçın ve tuz gibi daha fazla baharat da ekleyebilirsiniz.

Öyleyse okuyun: Kendin Yap: Yemeklerinizi Güzelleştirmek İçin Bu Kolay Ev Yapımı Hardal Sosu Tarifini Deneyin

2. Ballı Hardal


Bu, kızarmış tavuk ve benzeri atıştırmalıklar için en sevilen daldırma soslarından biridir. Bal hardalı, bal ve hardalın bire bir oranında karıştırılmasıyla hazırlanabilir. Hardalın keskin etkisini sevmiyorsanız bu tatlı ve nispeten daha hafif sosu tercih edebilirsiniz. Ayrıca sandviçlerde ve salata soslarında da yaygın olarak kullanılabilir.

3. Baharatlı Kahverengi Hardal


Hardal sosunuzu sıcak seviyorsanız bu baharatlı kahverengi hardalı deneyin. Bu sosta kahverengi hardal tohumları kullanılır ve tohumları ıslatmak için kullanılan sirke miktarı, standart hardal için kullanılandan daha azdır. Sirke, hardal tohumunun doğal ısısının dengelenmesine yardımcı olur. Bu versiyonda çok daha az sirke kullanıldığı için sosun burun yakıcı sıcaklığı çok daha belirgin oluyor. Bu hardal en iyi şekilde etli yemeklerle eşleştirilebilir.

Öyleyse okuyun: İnsanlar Hardal Soslu Karpuz Üzerine Gaga Yapıyor; Deneyebilir misin?

4. Dijon Hardalı


Bu tarz hardal sosu ilk olarak Fransa'nın Dijon şehrinde hazırlandı. Onu diğerlerinden ayıran şey, tarifte yaygın olarak kullanılan sirke yerine olgunlaşmamış üzümlerden yapılan asidik bir meyve suyu olan koruk suyunu kullanmasıdır. Verjuice sirkeden daha az asidik olduğundan Dijon Hardalı normal sarı hardaldan daha keskin bir tada sahiptir. Bugün çoğu Dijon hardalı beyaz şarap ve kahverengi/siyah hardal tohumlarıyla yapılıyor. Daha güçlü bir lezzet arıyorsanız bu hardal sosunu tercih edin.

5. Tam Tahıllı Hardal


Hardal sosunuzda daha dokulu bir tat istiyorsanız bu çeşit tam size göre. Tam tahıllı hardal, hardal tohumlarının hafifçe öğütülmesiyle hazırlanır – sadece bir macun oluşturacak kadar, ancak tohumları tamamen parçalamayacak kadar. Tarifte Dijon Hardalına benzer şekilde şarap ve kahverengi/siyah tohumlar kullanılıyor ve bu da buna süper güçlü bir tat veriyor. Sosunuzun dokusunu geliştirmek için bu sosu soslara ekleyin. Ayrıca etli sandviçlerin yanına da çok yakışıyor.
 
Üst