'Malva Pudding' adında garip bir aile hissettiren bir şey var. Betee Rajasthan ve Madhya Pradesh'in bir yere yerleştirilmiş, Hindistan'ın Malwan bölgesinden yağlı, safran bağcıklı bir halwa görüntülerini çağrıştırabilir. Tırpan yapar. Ama işte bükülme – Malva puding hiç Hint değil! Bu keyifli tatlı Güney Afrika'dan geliyor ve eşsiz yeteneği ile yapışkan şekerleme puding ve tres leches'in göksel bir karışımı. Tatlı, tereyağlı bir krema sosuyla sırılsıklam pişmiş, süngerimsi bir kek düşünün. Malva Pudding, sizi içten dışa sıcak, rahatlatıcı bir kucakla saran tatlı çocuğudur.
Öyleyse okuyun: Khachapuri nedir: ağzınızda eriyen bir Gürcü peynir ekmeği
Malva Puding Nedir: Tarih ve Köken
Malva pudinginin, Güney Afrika'daki sömürge etkisini yansıtan Hollandalı veya Cape Hollandalı kökenleri olduğuna inanılıyor. Webloid mutlu yemek pişirmeye uyum sağlayan puding, 1600'lerin ortalarında Hollanda Doğu Hindistan keşifleri sırasında Güney Afrika'ya tanıtılmış olabilir. Sıcak ve kuru Afrika ikliminde bir koloni kuran Avrupa ailesi için, bu tatlı evin rahatlatıcı bir tadıydı. Ancak, 'Malva' adı bir gizem olmaya devam ediyor.
Güney Afrika medya kuruluşunda bir rapor vatandaş, adın arkasındaki en popüler teorileri vurguladı:
Teori 1: Oxford İngilizce Sözlüğüne göre Malva, Afrikaans teriminden 'Malvalekkar' (hatmi anlamına gelir), muhtemelen tatlının süngerimsi dokusuna atıfta bulunur.
Teori 2: Bazıları, adın, başlangıçta tarifte kullanılan Malvasia adlı tatlı bir tatlı şarabı ile bir bağlantıya sahip olabileceğini öne sürüyor.
Teori 3: Collin Cowie, Afrikalı doğumlu Amerikalı yazar için, birçoğunun tatlının Malva adında bir kadından sonra adına geldiğine inandığını belirtiyor.
Öyleyse okuyun: Bu nefis ekmek ve süt pudingi, tatlınız olacak (içeride tarif)
Fotoğraf kredisi: Pexels
Malva pudingini yapmak için ne var? Anahtar gibi?
Malva Pudding, benzersiz bükülmesi ile Tres Leches ve Yapışkan Toffee Puding'in dar bir karışımıdır. Malzemeler tereyağı, yumurta, un, kayısı reçeli, süt ve bir sirke sıçraması içerir. Bunlar, yumuşak bir hamur oluşturmak için birlikte beate'dir, daha sonra bir pişirme kabına dökülür ve görünüşe kadar sert ve kek benzeri kadar pişirilir.
Malva pudinginin güzelliği, büyük ölçüde yumurta sarısı ve yüksek kayısı reçel konsantrasyonu nedeniyle nemli, sünger benzeri dokusunda yer alır. Bu yüzden pasta yerine bir puding olarak kabul edilir. Bir kez pişirildikten sonra, puding tipik olarak sıcak, tereyağlı bir krem sosuna boğulur, bu da onu içtenlikle zengin ve rahatlatıcı hale getirir. Bazen, krem sosu bir varyasyon eklemek için vanilyalı dondurma ile değiştirilir.
Öyleyse okuyun: Yaz aylarında hızlı için sağlıklı mango pudingi nasıl yapılır (içeride tarif)
Klasik Malva pudingine çağdaş bükülmeler
Bugün, Malva pudinginin anahtarı ve dokusu ile oynayan patronları bulacaksınız. Bazıları ilave bir lezzet tabakası için meyveye espresso, çikolata, turuncu lezzet ekler; Bazıları tuzlu karamel çiseleme veya viski bağcıklı bir muhallebi için geleneksel krema sosunu değiştirir. Hepsi bu değil. Hızlı ısırıklar için puding minyatürleştirilmiş cupcake versiyonlarında bulmak istiyorsunuz.
Malva puding klasik, sıcak ve basittir. Egzotik bileşen veya ayrıntılı süreçler veya pişirme teknikleri içermez. Aslında, tatlı, konfor yiyeceklerinin şikayet edilmesi gerekmediğini mükemmel bir hatırlatmadır.
Öyleyse okuyun: Khachapuri nedir: ağzınızda eriyen bir Gürcü peynir ekmeği
Malva Puding Nedir: Tarih ve Köken
Malva pudinginin, Güney Afrika'daki sömürge etkisini yansıtan Hollandalı veya Cape Hollandalı kökenleri olduğuna inanılıyor. Webloid mutlu yemek pişirmeye uyum sağlayan puding, 1600'lerin ortalarında Hollanda Doğu Hindistan keşifleri sırasında Güney Afrika'ya tanıtılmış olabilir. Sıcak ve kuru Afrika ikliminde bir koloni kuran Avrupa ailesi için, bu tatlı evin rahatlatıcı bir tadıydı. Ancak, 'Malva' adı bir gizem olmaya devam ediyor.
Güney Afrika medya kuruluşunda bir rapor vatandaş, adın arkasındaki en popüler teorileri vurguladı:
Teori 1: Oxford İngilizce Sözlüğüne göre Malva, Afrikaans teriminden 'Malvalekkar' (hatmi anlamına gelir), muhtemelen tatlının süngerimsi dokusuna atıfta bulunur.
Teori 2: Bazıları, adın, başlangıçta tarifte kullanılan Malvasia adlı tatlı bir tatlı şarabı ile bir bağlantıya sahip olabileceğini öne sürüyor.
Teori 3: Collin Cowie, Afrikalı doğumlu Amerikalı yazar için, birçoğunun tatlının Malva adında bir kadından sonra adına geldiğine inandığını belirtiyor.
Öyleyse okuyun: Bu nefis ekmek ve süt pudingi, tatlınız olacak (içeride tarif)
Fotoğraf kredisi: Pexels
Malva pudingini yapmak için ne var? Anahtar gibi?
Malva Pudding, benzersiz bükülmesi ile Tres Leches ve Yapışkan Toffee Puding'in dar bir karışımıdır. Malzemeler tereyağı, yumurta, un, kayısı reçeli, süt ve bir sirke sıçraması içerir. Bunlar, yumuşak bir hamur oluşturmak için birlikte beate'dir, daha sonra bir pişirme kabına dökülür ve görünüşe kadar sert ve kek benzeri kadar pişirilir.
Malva pudinginin güzelliği, büyük ölçüde yumurta sarısı ve yüksek kayısı reçel konsantrasyonu nedeniyle nemli, sünger benzeri dokusunda yer alır. Bu yüzden pasta yerine bir puding olarak kabul edilir. Bir kez pişirildikten sonra, puding tipik olarak sıcak, tereyağlı bir krem sosuna boğulur, bu da onu içtenlikle zengin ve rahatlatıcı hale getirir. Bazen, krem sosu bir varyasyon eklemek için vanilyalı dondurma ile değiştirilir.
Öyleyse okuyun: Yaz aylarında hızlı için sağlıklı mango pudingi nasıl yapılır (içeride tarif)
Klasik Malva pudingine çağdaş bükülmeler
Bugün, Malva pudinginin anahtarı ve dokusu ile oynayan patronları bulacaksınız. Bazıları ilave bir lezzet tabakası için meyveye espresso, çikolata, turuncu lezzet ekler; Bazıları tuzlu karamel çiseleme veya viski bağcıklı bir muhallebi için geleneksel krema sosunu değiştirir. Hepsi bu değil. Hızlı ısırıklar için puding minyatürleştirilmiş cupcake versiyonlarında bulmak istiyorsunuz.
Malva puding klasik, sıcak ve basittir. Egzotik bileşen veya ayrıntılı süreçler veya pişirme teknikleri içermez. Aslında, tatlı, konfor yiyeceklerinin şikayet edilmesi gerekmediğini mükemmel bir hatırlatmadır.