Kazanma formülü değişmez. E Borgo San Lorenzo’daki Mugello Tarım Fuarı, 25 Mayıs Perşembe ile 28 Mayıs Pazar günleri arasında Mugello’daki hayvancılık ve tarımın mükemmelliğini sergileyecek olan olağan dönemine geri dönüyor. Bölge işletmecileri ile diğer il ve bölgelerden gelecek olanların buluşma ve karşılaştırma yeri olacaktır.
Geçen yılın başarısı göz önüne alındığında, program yaklaşımını yeniden teyit ediyor. Ancak bazı önemli değişikliklerle. Daha fazla hak kazanmak için, tarımsal fuarcılık sektöründe bölgesel ve ulusal düzeyde en önemli randevulardan biri haline geldi.
Başkan yardımcısı ve tarım-gıda meclis üyesi Stefania Saccardi, “Bu dönemde, Mugello Tarım Fuarı özel bir önem kazanıyor – Yukarı Mugello’nun Emilia Romagna’yı harap eden ve aynı zamanda Çiftçilerimizin tarım ve hayvancılığına ciddi zarar.Hala hasar hesabına sahip değiliz ve olanların tarım ve hayvancılığımızın geleceğini ne kadar etkileyeceği, ancak Borgo San Lorenzo Belediyesinin bunu teşvik etmesi kesinlikle iyi. Çünkü tarım ve hayvancılığımızı geliştirmek ve desteklemek her zamankinden daha önemli” dedi.
“Öncelikle onayladık – Gal-Start’ın direktörü Stefano Santarelli’yi açıklıyor – kongre ve toplantı alanının yeri: geçen yıl olduğu gibi, ele alacağımız konuların merkezi önemini vurgulamak için hayvan barınağının içinde olacak. . Ayrıca iki Giotto Ulivi ve Chino Chini lisesi ile okul dünyasıyla olan yakın ilişki de yenileniyor”.
Mugello Fuarı’nın bir diğer kurucu unsuru, yerel tarımsal gıda üretimlerini ön plana çıkaran ve geliştiren “çiftçi pazarı”dır. Ardından, bir yıl önce, en başarılı etkinliklerden biri, hemen ulusal önem kazanan düve müzayedesiydi. Böylece müzayede onaylandı ve Gal-Start, o vesileyle lider alımları yapacak üreticilere katkı sağlıyor.
Ancak haberler ve yeni girişimler de var. FAM, Floransa Centrale del Latte tarafından tanıtılan ve bir gün boyunca ziyaretçi getiren yıllık etkinlik olan – pandemi nedeniyle birkaç yıllığına askıya alınan – “Vie del Latte”nin “Açık Ahırlarına” ev sahipliği yapacak. Mugello’nun ahırları. Her zaman olduğu gibi, ahır ziyaretleri için servis otobüsleri mevcut olacak, bu da Mugello’da büyük tutarlılık ve değer sağlayan süt tedarik zincirini ön plana çıkarmanın çok ilgi çekici bir yolu.
Ancak Mugello et ürünü için de yeterli alan olacaktır. Gerçekten de bu yıl yerel üretimi artırmak için Firenzuola Tarım Kooperatifi tarafından yönetilen yeni bir alana yatırım yaptık. Çeşitli et türleri, daha az ‘kıymetli’ olanlar da dahil olmak üzere çeşitli kesimlerin kullanımına ilişkin kültürel yaygınlaştırma taahhüdü ile birlikte sunulacak ve ayrıca şef Cristian Borchi’nin küratörlüğünü yaptığı bir gösteri pişirme ve tadım bölümü olacak. .
Borgo San Lorenzo belediye başkan yardımcısı, tarımdan sorumlu meclis üyesi Cristina Becchi, bunun altını çiziyor: “Mugello Tarım Fuarı her zaman çiftçilerimizi ve yetiştiricilerimizi desteklemek, yerel ürünleri tanıtmak ve geliştirmek istedi. Vermek istediğimiz mesaj net: Mugello, çevreyi ve sağlığı korumak için kaliteli ve sağlıklı gıda üreten bir ülkedir. Okul kantinlerinde bile yerel ürünler almaya kararlıyız ve bu yerel ekonomiye yardımcı olur ve çocuklarımıza nereden geldiklerini ve nasıl üretildiklerini bildiğimiz yiyecekleri yedirir” dedi.
Süt, et, aynı zamanda yağ ve un: Slow Food ve CIA, sızma zeytinyağı konusunda Mugello’daki zeytin yetiştiricileri derneğinin de önemli bir rol oynayacağı bir etkinlik düzenleyecek. Ayrıca, Mugello ürününün çok yüksek kalitesini sağlamak ve sürdürmek için önemli bir araç olan yeni Buonamici yağ değirmeni de tanıtılacak. Mugello zeytin yetiştiricileri birliği önemli bir rol oynayacaktır. Son olarak, gözler Mugello tahılları ve unları ile Mugello ekmeğine çevrilecek: Böylece, bölgedeki okul kantinlerinin çoğunu yöneten şirket olan Siaf, Forno Piazzetti ile işbirliği içinde herkese Pazar günü atıştırmalık sunan bir etkinlik önerecek. Öğleden sonra çocukları ve Mugello tahıl zincirlerini, eski tahılları, doğal mayalamayı kullanan ekmek yapımının özelliklerini vurguluyor.
Gal-Start başkanı Giampiero Mongatti, “Bugün tarım ve zooteknik dünyası için stratejik bir an – zorluklar var, ancak yenilikler ve her şeyden önce yeni fırsatlar sağlayan kırsal kalkınma planının yeni programlaması da başlıyor” diyor. .
“Evet, diye ekliyor Breeders’ın ulusal başkanı Roberto Nocentini, kendimizi tüm fırsatları değerlendirmeye adamalıyız, çünkü aynı zamanda tarım ve zooteknik dünyası, hammadde maliyetlerindeki çok güçlü artışlara bağlı olarak çok ciddi zorluklar yaşıyor ve ve enerji, Alto Mugello’da faaliyet gösteren ve acil destek eylemleri gerektiren benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya olan çiftçiler ve yetiştiriciler hakkında konuşmaya gerek yok. Bu nedenle kurumların desteği ve müdahalelerin hızı elzem hale geliyor” dedi.
Geçen yılın başarısı göz önüne alındığında, program yaklaşımını yeniden teyit ediyor. Ancak bazı önemli değişikliklerle. Daha fazla hak kazanmak için, tarımsal fuarcılık sektöründe bölgesel ve ulusal düzeyde en önemli randevulardan biri haline geldi.
Başkan yardımcısı ve tarım-gıda meclis üyesi Stefania Saccardi, “Bu dönemde, Mugello Tarım Fuarı özel bir önem kazanıyor – Yukarı Mugello’nun Emilia Romagna’yı harap eden ve aynı zamanda Çiftçilerimizin tarım ve hayvancılığına ciddi zarar.Hala hasar hesabına sahip değiliz ve olanların tarım ve hayvancılığımızın geleceğini ne kadar etkileyeceği, ancak Borgo San Lorenzo Belediyesinin bunu teşvik etmesi kesinlikle iyi. Çünkü tarım ve hayvancılığımızı geliştirmek ve desteklemek her zamankinden daha önemli” dedi.
“Öncelikle onayladık – Gal-Start’ın direktörü Stefano Santarelli’yi açıklıyor – kongre ve toplantı alanının yeri: geçen yıl olduğu gibi, ele alacağımız konuların merkezi önemini vurgulamak için hayvan barınağının içinde olacak. . Ayrıca iki Giotto Ulivi ve Chino Chini lisesi ile okul dünyasıyla olan yakın ilişki de yenileniyor”.
Mugello Fuarı’nın bir diğer kurucu unsuru, yerel tarımsal gıda üretimlerini ön plana çıkaran ve geliştiren “çiftçi pazarı”dır. Ardından, bir yıl önce, en başarılı etkinliklerden biri, hemen ulusal önem kazanan düve müzayedesiydi. Böylece müzayede onaylandı ve Gal-Start, o vesileyle lider alımları yapacak üreticilere katkı sağlıyor.
Ancak haberler ve yeni girişimler de var. FAM, Floransa Centrale del Latte tarafından tanıtılan ve bir gün boyunca ziyaretçi getiren yıllık etkinlik olan – pandemi nedeniyle birkaç yıllığına askıya alınan – “Vie del Latte”nin “Açık Ahırlarına” ev sahipliği yapacak. Mugello’nun ahırları. Her zaman olduğu gibi, ahır ziyaretleri için servis otobüsleri mevcut olacak, bu da Mugello’da büyük tutarlılık ve değer sağlayan süt tedarik zincirini ön plana çıkarmanın çok ilgi çekici bir yolu.
Ancak Mugello et ürünü için de yeterli alan olacaktır. Gerçekten de bu yıl yerel üretimi artırmak için Firenzuola Tarım Kooperatifi tarafından yönetilen yeni bir alana yatırım yaptık. Çeşitli et türleri, daha az ‘kıymetli’ olanlar da dahil olmak üzere çeşitli kesimlerin kullanımına ilişkin kültürel yaygınlaştırma taahhüdü ile birlikte sunulacak ve ayrıca şef Cristian Borchi’nin küratörlüğünü yaptığı bir gösteri pişirme ve tadım bölümü olacak. .
Borgo San Lorenzo belediye başkan yardımcısı, tarımdan sorumlu meclis üyesi Cristina Becchi, bunun altını çiziyor: “Mugello Tarım Fuarı her zaman çiftçilerimizi ve yetiştiricilerimizi desteklemek, yerel ürünleri tanıtmak ve geliştirmek istedi. Vermek istediğimiz mesaj net: Mugello, çevreyi ve sağlığı korumak için kaliteli ve sağlıklı gıda üreten bir ülkedir. Okul kantinlerinde bile yerel ürünler almaya kararlıyız ve bu yerel ekonomiye yardımcı olur ve çocuklarımıza nereden geldiklerini ve nasıl üretildiklerini bildiğimiz yiyecekleri yedirir” dedi.
Süt, et, aynı zamanda yağ ve un: Slow Food ve CIA, sızma zeytinyağı konusunda Mugello’daki zeytin yetiştiricileri derneğinin de önemli bir rol oynayacağı bir etkinlik düzenleyecek. Ayrıca, Mugello ürününün çok yüksek kalitesini sağlamak ve sürdürmek için önemli bir araç olan yeni Buonamici yağ değirmeni de tanıtılacak. Mugello zeytin yetiştiricileri birliği önemli bir rol oynayacaktır. Son olarak, gözler Mugello tahılları ve unları ile Mugello ekmeğine çevrilecek: Böylece, bölgedeki okul kantinlerinin çoğunu yöneten şirket olan Siaf, Forno Piazzetti ile işbirliği içinde herkese Pazar günü atıştırmalık sunan bir etkinlik önerecek. Öğleden sonra çocukları ve Mugello tahıl zincirlerini, eski tahılları, doğal mayalamayı kullanan ekmek yapımının özelliklerini vurguluyor.
Gal-Start başkanı Giampiero Mongatti, “Bugün tarım ve zooteknik dünyası için stratejik bir an – zorluklar var, ancak yenilikler ve her şeyden önce yeni fırsatlar sağlayan kırsal kalkınma planının yeni programlaması da başlıyor” diyor. .
“Evet, diye ekliyor Breeders’ın ulusal başkanı Roberto Nocentini, kendimizi tüm fırsatları değerlendirmeye adamalıyız, çünkü aynı zamanda tarım ve zooteknik dünyası, hammadde maliyetlerindeki çok güçlü artışlara bağlı olarak çok ciddi zorluklar yaşıyor ve ve enerji, Alto Mugello’da faaliyet gösteren ve acil destek eylemleri gerektiren benzeri görülmemiş bir felaketle karşı karşıya olan çiftçiler ve yetiştiriciler hakkında konuşmaya gerek yok. Bu nedenle kurumların desteği ve müdahalelerin hızı elzem hale geliyor” dedi.