Mumbai’de yaz oldukça yorucu olabilir, ama şükürler olsun ki, teselliyi her zaman yemekte bulabiliriz. Hepimiz ağır lezzetlerden uzak durup hafif, ferahlatıcı ikramlara yönelmek isteriz. Pekala, Mumbai’nin bazı favori restoran ve kafeleri buna göre yeni menüler duyurdu. Bazıları özel mevsimlik ikramlar sunarken, diğerleri eski favorilere yeni tatlar sunuyor. İster Hint, Asya, İtalyan veya füzyon yemeklerini canınız çekiyor olsun, herkes için bir şeyler var. Ve hangi seçenekler var! Etkileyici mezelerden leziz tatlılara, şehirde deneyebileceğiniz yeni yemeklerden bazılarına göz atın:
İşte Mumbai Restoranlarında Deneyebileceğiniz 8 Yeni Ve Özel Menü:
1. Bombay Kantini
Fotoğraf Kredisi: Bombay Kantini
Executive Chef Hussain Shahzad, The Bombay Canteen’de “yaz ve güneş ışığı” temalı özel bir menü hazırladı. Pancar Poriyal, soğutulmuş yoğurtlu muslu Amiri Khaman, Izgara Kalamar Kachumber, Yaz Yeşillikleri Patta Chaat, Andhra Kuzu Pulao ve daha fazlası gibi hafif ama lezzetli ikramlar sizi bekliyor. Tatlı olarak Jigarthanda ‘Tres Leches’ ve PB&J Kulfi’yi tadabilirsiniz.
Ne: The Bombay Canteen’de Yaz Menüsü
Nerede: Birim-1, Proses Evi, SB Yolu, Kamala Mills, Aşağı Parel, Bombay 400013
İki kişilik maliyet: Rs. 1700 yaklaşık
2. Biraz Kolay
Tüm gün açık olan bu konuşkanlık temalı kokteyl barındaki yeni yemek menüsü, yerel ve küresel mutfaklara eğlenceli bir dokunuş getiriyor. Kaçırılmaması gereken Guac Sev Puri, Ghee Roast Mushroom Tacos, Quattro Formaggi Naan Bombaları, Kerala Biber Kızartma Pide Cepleri ve Kasundi Karides Tostada. Ana yemek için Burrata Pembe Soslu Fettuccine, Shawarma Buddha Bowl, Yaki Udon Noodles ve çok daha fazlasını deneyebilirsiniz. Yemeğinizi klasik veya yenilikçi tatlılarından biriyle bitirin.
Ne: The Little Easy’de Yeni Yemek Menüsü
Nerede: 231 A, Link Corner Building, 28th Road, Linking Rd, Bandra (W), Mumbai, Maharashtra 400050
İki kişilik maliyet: Rs. 2000 yaklaşık
3. Nava
Sukat, Maharashtrian kızarmış karidesli bir yemektir. Fotoğraf Kredisi: Nava
Şef Akash Deshpande’nin küratörlüğünü yaptığı Nava’daki Yaz Tadım Menüsü, Konkan lezzetlerine ve Triphala, kaju meyvesi, tatlı patates, kokum, jamun ve jackfruit, mango vb. Triphala Beurre Blanc ve Wood Apple Sand ile servis edilir), Sukat (ev yapımı krakerlerle servis edilen Maharashtrian kızarmış karides), Karvand ve Keçi Peyniri, Citrullus Rind (Japon Barbeküsünde ızgarada pişirilmiş baharatlı ve kurutulmuş karpuz kabukları) ve Valai Maram yeşil hindistancevizi turşusu ve çiğ muz).
Ne: Nava’da Yaz Tadım Menüsü
Nerede: 2. kat, Bağlantı Yolu Arasında Banliyö Binası, Swami Vivekananda Rd, Bandra West, Mumbai, Maharashtra 400050
4. Taylandlı Naam
Fotoğraf Kredisi: Thai Naam
Fine dining restoranın yeni menüsü, yaz esintileri taşıyan leziz Tay lezzetlerini vaat ediyor. Taze Pomelo Salatası, Biber Sarımsaklı Baharatlı Tavuk ve Yaseminli Buzlu Çay, Fesleğen Soslu Kıyılmış Tavuk, Stir Fried Bamee Noodles ve klasik teklifleriyle kendinizi şımartın. Bitirmek için, bir Kaşık Ballı Fındıklı Dondurma ile Taze Karpuz tercih edilebilir.
Ne: Thai Nam’da Yaz Menüsü
Nerede: 1. Kat Bay 99 Kampüsü, JW Marriott Sahar, IA Project Road Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havaalanı yakınında, Andheri, Bombay
İki kişilik maliyet: Rs. 2500 yaklaşık
5. AKINA
AKINA’nın yaz menüsü, Mutfak Direktörü Jesse Blake’in öngördüğü gibi kiraz çiçeklerinin açmasını kutluyor. Chirashisushi (sashimi seçimi, suşi pirinci, demirhindi ve susam salata sosu ile) ve Pork Katsu (file katsu, yer mantarı patates ve sos ile), Biberli Chazuke Pirinci (yavaş pişirilmiş yumurta, gevrek pirinç/tavuk derisi, trüf mantarı, tütsülenmiş) tadılabilir. biber ve yeşil çay dashi) ve daha fazlası. Tatlı bölümünde mevsime özel Shaved Yuzu ve Mango Ice’ı kaçırmayın.
Ne: AKINA’da Şef Jesse Blake’ten Yaz Menüsü
Nerede: Golden Palace, Turner Rd, Mala Sinha Bungalow’un karşısında, Bandra West, Mumbai 400050
İki kişilik maliyet: Rs. 3000 yaklaşık
6. Tüm Azizler
Fotoğraf Kredisi: All Saints’
All Saints’in yeni menüsü çok çeşitli cezbedici seçenekler sunuyor. Buddha Bowl, Tam Sam Salatası, Pesto Chicken Salam Focaccia, Kasundi Paneer Wrap veya Waldorf Chicken Wrap’ı deneyebilirsiniz. Ferry Chilli Domates Chutney ile Mısır Quinoa Kek, Çıtır Nilüfer Sapı, Acılı Karides Şiş ve daha fazlası gibi yemeklerle ‘Küçük tabaklar’ı tanıttılar. Ayrıca Parmesan Kremalı Ratatouille Krep, Lobster Tagliatelle ve Aktif Kömür Patates Gnocchi gibi glütensiz makarna seçeneklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Suşi, hamburger ve pizzalar için de çeşitli lezzetli seçenekler var.
Ne: All Saints’te Yeni Menü
Nerede: Arsa – 757, Swami Vivekananda Rd, Khar, Khar West, Bombay
7. Woodside Hanı
Gastropub’ın yaz menüsünde mutlaka denenmesi gereken lezzetler bulunur. Mevsimlik spesiyaller arasında Karpuz ve Salatalık Solkadhi Gazpacho ile Çiğ Mango ve Taze Erik Salatası yer alır. Labneh Krem Peyniri, Keçi Peyniri ve Biberli Pesto Pizza, Tavada Dil Balığı, Ricotta Malfatti ve Fırında Kavrulmuş Parmesan Kabuklu Tavuk Bacağı diğer enfes yemekler arasında. Mango ve Fıstık Tiramisu ile mango mevsiminden yararlanın.
Ne: Woodside Inn’de Yaza Özel Menü
Nerede: Colaba, Andheri ve Bandra lokasyonlarında
İki kişilik maliyet: Rs. 1200 yaklaşık
8. La Poz Yeri
La Poz Place, çorba veya kokteyl, salata ve tatlıları da içeren Power Lunch menüsüne bazı güzel yeni sandviçler ekledi. Artık Geleneksel Caprese (fesleğen pesto sosunda marine edilmiş taze Mozzarella ve sarımsak yağında atılmış sulu çeri domatesler ile), Mediterranean Bunny Chow (Domates ve Chipotle Sosunda pişirilmiş bitki bazlı soya kıyması), Shish Taouk (bitki bazlı Kebap servisi) deneyebilirsiniz. Yumuşak Pide Ekmeği üzerinde kremalı humus ile) ve Focaccia Ekmeği ile yapılan Mantar Peynirli Soğuk Tost.
Ne: La Poz Place’de Yeni Sandviç Menüsü
Nerede: 105, Zemin Kat, Mübarek Manzil, Samachar Marg, Kala Ghoda, Kale, Bombay, 400001
İşte Mumbai Restoranlarında Deneyebileceğiniz 8 Yeni Ve Özel Menü:
1. Bombay Kantini
Fotoğraf Kredisi: Bombay Kantini
Executive Chef Hussain Shahzad, The Bombay Canteen’de “yaz ve güneş ışığı” temalı özel bir menü hazırladı. Pancar Poriyal, soğutulmuş yoğurtlu muslu Amiri Khaman, Izgara Kalamar Kachumber, Yaz Yeşillikleri Patta Chaat, Andhra Kuzu Pulao ve daha fazlası gibi hafif ama lezzetli ikramlar sizi bekliyor. Tatlı olarak Jigarthanda ‘Tres Leches’ ve PB&J Kulfi’yi tadabilirsiniz.
Ne: The Bombay Canteen’de Yaz Menüsü
Nerede: Birim-1, Proses Evi, SB Yolu, Kamala Mills, Aşağı Parel, Bombay 400013
İki kişilik maliyet: Rs. 1700 yaklaşık
2. Biraz Kolay
Tüm gün açık olan bu konuşkanlık temalı kokteyl barındaki yeni yemek menüsü, yerel ve küresel mutfaklara eğlenceli bir dokunuş getiriyor. Kaçırılmaması gereken Guac Sev Puri, Ghee Roast Mushroom Tacos, Quattro Formaggi Naan Bombaları, Kerala Biber Kızartma Pide Cepleri ve Kasundi Karides Tostada. Ana yemek için Burrata Pembe Soslu Fettuccine, Shawarma Buddha Bowl, Yaki Udon Noodles ve çok daha fazlasını deneyebilirsiniz. Yemeğinizi klasik veya yenilikçi tatlılarından biriyle bitirin.
Ne: The Little Easy’de Yeni Yemek Menüsü
Nerede: 231 A, Link Corner Building, 28th Road, Linking Rd, Bandra (W), Mumbai, Maharashtra 400050
İki kişilik maliyet: Rs. 2000 yaklaşık
3. Nava

Sukat, Maharashtrian kızarmış karidesli bir yemektir. Fotoğraf Kredisi: Nava
Şef Akash Deshpande’nin küratörlüğünü yaptığı Nava’daki Yaz Tadım Menüsü, Konkan lezzetlerine ve Triphala, kaju meyvesi, tatlı patates, kokum, jamun ve jackfruit, mango vb. Triphala Beurre Blanc ve Wood Apple Sand ile servis edilir), Sukat (ev yapımı krakerlerle servis edilen Maharashtrian kızarmış karides), Karvand ve Keçi Peyniri, Citrullus Rind (Japon Barbeküsünde ızgarada pişirilmiş baharatlı ve kurutulmuş karpuz kabukları) ve Valai Maram yeşil hindistancevizi turşusu ve çiğ muz).
Ne: Nava’da Yaz Tadım Menüsü
Nerede: 2. kat, Bağlantı Yolu Arasında Banliyö Binası, Swami Vivekananda Rd, Bandra West, Mumbai, Maharashtra 400050
4. Taylandlı Naam

Fotoğraf Kredisi: Thai Naam
Fine dining restoranın yeni menüsü, yaz esintileri taşıyan leziz Tay lezzetlerini vaat ediyor. Taze Pomelo Salatası, Biber Sarımsaklı Baharatlı Tavuk ve Yaseminli Buzlu Çay, Fesleğen Soslu Kıyılmış Tavuk, Stir Fried Bamee Noodles ve klasik teklifleriyle kendinizi şımartın. Bitirmek için, bir Kaşık Ballı Fındıklı Dondurma ile Taze Karpuz tercih edilebilir.
Ne: Thai Nam’da Yaz Menüsü
Nerede: 1. Kat Bay 99 Kampüsü, JW Marriott Sahar, IA Project Road Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havaalanı yakınında, Andheri, Bombay
İki kişilik maliyet: Rs. 2500 yaklaşık
5. AKINA
AKINA’nın yaz menüsü, Mutfak Direktörü Jesse Blake’in öngördüğü gibi kiraz çiçeklerinin açmasını kutluyor. Chirashisushi (sashimi seçimi, suşi pirinci, demirhindi ve susam salata sosu ile) ve Pork Katsu (file katsu, yer mantarı patates ve sos ile), Biberli Chazuke Pirinci (yavaş pişirilmiş yumurta, gevrek pirinç/tavuk derisi, trüf mantarı, tütsülenmiş) tadılabilir. biber ve yeşil çay dashi) ve daha fazlası. Tatlı bölümünde mevsime özel Shaved Yuzu ve Mango Ice’ı kaçırmayın.
Ne: AKINA’da Şef Jesse Blake’ten Yaz Menüsü
Nerede: Golden Palace, Turner Rd, Mala Sinha Bungalow’un karşısında, Bandra West, Mumbai 400050
İki kişilik maliyet: Rs. 3000 yaklaşık
6. Tüm Azizler

Fotoğraf Kredisi: All Saints’
All Saints’in yeni menüsü çok çeşitli cezbedici seçenekler sunuyor. Buddha Bowl, Tam Sam Salatası, Pesto Chicken Salam Focaccia, Kasundi Paneer Wrap veya Waldorf Chicken Wrap’ı deneyebilirsiniz. Ferry Chilli Domates Chutney ile Mısır Quinoa Kek, Çıtır Nilüfer Sapı, Acılı Karides Şiş ve daha fazlası gibi yemeklerle ‘Küçük tabaklar’ı tanıttılar. Ayrıca Parmesan Kremalı Ratatouille Krep, Lobster Tagliatelle ve Aktif Kömür Patates Gnocchi gibi glütensiz makarna seçeneklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Suşi, hamburger ve pizzalar için de çeşitli lezzetli seçenekler var.
Ne: All Saints’te Yeni Menü
Nerede: Arsa – 757, Swami Vivekananda Rd, Khar, Khar West, Bombay
7. Woodside Hanı
Gastropub’ın yaz menüsünde mutlaka denenmesi gereken lezzetler bulunur. Mevsimlik spesiyaller arasında Karpuz ve Salatalık Solkadhi Gazpacho ile Çiğ Mango ve Taze Erik Salatası yer alır. Labneh Krem Peyniri, Keçi Peyniri ve Biberli Pesto Pizza, Tavada Dil Balığı, Ricotta Malfatti ve Fırında Kavrulmuş Parmesan Kabuklu Tavuk Bacağı diğer enfes yemekler arasında. Mango ve Fıstık Tiramisu ile mango mevsiminden yararlanın.
Ne: Woodside Inn’de Yaza Özel Menü
Nerede: Colaba, Andheri ve Bandra lokasyonlarında
İki kişilik maliyet: Rs. 1200 yaklaşık
8. La Poz Yeri
La Poz Place, çorba veya kokteyl, salata ve tatlıları da içeren Power Lunch menüsüne bazı güzel yeni sandviçler ekledi. Artık Geleneksel Caprese (fesleğen pesto sosunda marine edilmiş taze Mozzarella ve sarımsak yağında atılmış sulu çeri domatesler ile), Mediterranean Bunny Chow (Domates ve Chipotle Sosunda pişirilmiş bitki bazlı soya kıyması), Shish Taouk (bitki bazlı Kebap servisi) deneyebilirsiniz. Yumuşak Pide Ekmeği üzerinde kremalı humus ile) ve Focaccia Ekmeği ile yapılan Mantar Peynirli Soğuk Tost.
Ne: La Poz Place’de Yeni Sandviç Menüsü
Nerede: 105, Zemin Kat, Mübarek Manzil, Samachar Marg, Kala Ghoda, Kale, Bombay, 400001