Yermantarları mutfak lezzetleri dünyasına aittir. Yer mantarı, yer altı mantarında yetişen yenilebilir sporlardır. Bu kulağa lezzetli gelmeyebilir veya yer mantarlarının görünümü çok iştah açıcı görünmeyebilir – siyah patates veya kaya gibi bir şey. Ancak yer mantarı, misk, etli ve dünyevi tadı nedeniyle gurme mutfağında çok sevilir. Smithsonian Magazine'in haberine göre, yer mantarı yüzyıllardır yalnızca İspanya, İtalya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde vahşi doğada yetişiyor. Ancak son 50 yılda Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Yunanistan, Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Şili ve Arjantin gibi bölgelerde plantasyonlara fırsat veren yetiştirme teknikleri sayesinde trüf mantarı üretimi inanılmaz bir küresel genişleme yaşadı. .
Öyleyse oku: Şekersiz, Suçsuz! Yer Mantarında Keşfedilen Tatlı Protein Bir Sonraki Büyük Şey Olabilir
Trüf Mantarının Tadı Nasıldır?
Yer mantarlarının derin ve güçlü bir aroması vardır. Yer mantarlarının tadı ve kokusu biraz meşemsi, cevizli ve topraksı, iştah açıcı notalarla birlikte gelir. Bu yer mantarları aynı zamanda sızma zeytinyağının yer mantarı ile aşılanmasıyla yapılan yer mantarı yağı yapmak için de kullanılır. Bu yağ, trüf mantarlı kızartmalar, makarna yemekleri, pizzalar, patates püresi ve acılı yumurta gibi yemeklerde son işlem yağı olarak kullanılır.
Yermantarları ve Mantarlar Aynı mı?
Yer mantarı ve mantarlar mantar krallığının üyeleridir. Ancak mantarlar yer üstünde büyürken yer mantarları yüzeyin altında büyür. Yer mantarı aynı zamanda mevsimseldir, son derece nadirdir ve diğer mantar çeşitleriyle karşılaştırıldığında bulunması ve yetiştirilmesi zordur.
Yermantarının Keyfini En İyi Nasıl Çıkarırsınız?
Yer mantarı genellikle bir yemeği bitirmek için kullanılır. Şefler yer mantarı tıraş makinesi kullanır ve bu traşlanmış, çiğ yer mantarlarını sıcak yemeklerin üzerine ekler. Yermantarının aroma bileşikleri yağda çözünebilir, bu yüzden onları yumurta, tereyağı, krema veya peynir içeren yemeklerle birlikte servis etmek en iyisidir.
İşte Trüf Mantarını Bu Kadar Pahalı Yapan Şey
Hindistan'da yer mantarı da satın alabilirsiniz. Sadece 25 gr yer mantarının maliyeti Rs civarındadır. 1400. Yer mantarları vahşi ormanlarda yeraltında yetişiyor. Yetiştirilseler bile aşırı düzeyde yüksek bakım gerektirirler. Yer mantarlarının büyümesi için çok sayıda meşe ağacı gerekir, bu nedenle genellikle ormanlık alanlarda bulunurlar. Ayrıca, büyümek için serin kışlara ve nemli baharlara, ardından da orta derecede yağmurlu sıcak yazlara ihtiyaç duyarlar. Yer mantarları o kadar yavaş büyüyor ki hasat edilmesi altı ila yedi yıl sürebiliyor.
Öyleyse oku: Trüf Kızartması Nasıl Yapılır – Şefin Özel Tarifi İçerisi
Hasat da kolay değil. İnsanlar yeraltındayken yer mantarının kokusunu alamazlar, bu nedenle ormanlarda onları avlamaları için köpekleri ve domuzları eğitmeleri gerekir. Her yer mantarının elle kazılması gerekir ve raf ömrü kısadır. Hızlı bir şekilde nakledilmeleri gerekir, aksi takdirde nemini ve tazeliğini kaybederler.
Yermantarının tadını seviyor musunuz yoksa abartıldığını mı düşünüyorsunuz? Yorumlarda bize bildirin.
Öyleyse oku: Şekersiz, Suçsuz! Yer Mantarında Keşfedilen Tatlı Protein Bir Sonraki Büyük Şey Olabilir
Trüf Mantarının Tadı Nasıldır?
Yer mantarlarının derin ve güçlü bir aroması vardır. Yer mantarlarının tadı ve kokusu biraz meşemsi, cevizli ve topraksı, iştah açıcı notalarla birlikte gelir. Bu yer mantarları aynı zamanda sızma zeytinyağının yer mantarı ile aşılanmasıyla yapılan yer mantarı yağı yapmak için de kullanılır. Bu yağ, trüf mantarlı kızartmalar, makarna yemekleri, pizzalar, patates püresi ve acılı yumurta gibi yemeklerde son işlem yağı olarak kullanılır.
Yermantarları ve Mantarlar Aynı mı?
Yer mantarı ve mantarlar mantar krallığının üyeleridir. Ancak mantarlar yer üstünde büyürken yer mantarları yüzeyin altında büyür. Yer mantarı aynı zamanda mevsimseldir, son derece nadirdir ve diğer mantar çeşitleriyle karşılaştırıldığında bulunması ve yetiştirilmesi zordur.
Yermantarının Keyfini En İyi Nasıl Çıkarırsınız?
Yer mantarı genellikle bir yemeği bitirmek için kullanılır. Şefler yer mantarı tıraş makinesi kullanır ve bu traşlanmış, çiğ yer mantarlarını sıcak yemeklerin üzerine ekler. Yermantarının aroma bileşikleri yağda çözünebilir, bu yüzden onları yumurta, tereyağı, krema veya peynir içeren yemeklerle birlikte servis etmek en iyisidir.
İşte Trüf Mantarını Bu Kadar Pahalı Yapan Şey
Hindistan'da yer mantarı da satın alabilirsiniz. Sadece 25 gr yer mantarının maliyeti Rs civarındadır. 1400. Yer mantarları vahşi ormanlarda yeraltında yetişiyor. Yetiştirilseler bile aşırı düzeyde yüksek bakım gerektirirler. Yer mantarlarının büyümesi için çok sayıda meşe ağacı gerekir, bu nedenle genellikle ormanlık alanlarda bulunurlar. Ayrıca, büyümek için serin kışlara ve nemli baharlara, ardından da orta derecede yağmurlu sıcak yazlara ihtiyaç duyarlar. Yer mantarları o kadar yavaş büyüyor ki hasat edilmesi altı ila yedi yıl sürebiliyor.
Öyleyse oku: Trüf Kızartması Nasıl Yapılır – Şefin Özel Tarifi İçerisi
Hasat da kolay değil. İnsanlar yeraltındayken yer mantarının kokusunu alamazlar, bu nedenle ormanlarda onları avlamaları için köpekleri ve domuzları eğitmeleri gerekir. Her yer mantarının elle kazılması gerekir ve raf ömrü kısadır. Hızlı bir şekilde nakledilmeleri gerekir, aksi takdirde nemini ve tazeliğini kaybederler.
Yermantarının tadını seviyor musunuz yoksa abartıldığını mı düşünüyorsunuz? Yorumlarda bize bildirin.